Izgubljen izpit

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

rider666
Admiral

Izgubljen izpit

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Sep 13, 2024 17:27

Pozdravljeni.
Letos sem izgubil izpit za coln, med plovbo mi ga je odpihnilo v morje in ga nikakor nismo mogli najt. Izpolnil sem vlogo za izdajo novega placal takso itd in sedaj dobim odgovor da me nimajo v evidenci. Izpit sem delal pred cca. 15imi leti v ljubljani, pri komu se na žalost ne spomnim. Kaj lahko naredim v tem primeru?
Hvala
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Izgubljen izpit

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Sep 13, 2024 19:28

Narest ga bo treba.

Sicer majo vse v evidenci razen tistih ki so kupljeni. Tisti so pa samo izkaznica.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Sep 13, 2024 20:41

Če greš v portal e-Uprave, je na povezavi: https://e-uprava.gov.si/si/moja-euprava ... stine.html seznam listin, ki so ti bile izdane in med njimi najdem tudi moj izpit, s serijsko št., datumom izdaje itd. Če ga tam ni, pol ni druge kot po poti, ki jo predlaga Aegir.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Sep 13, 2024 22:05

Zdaj mojega ne morem preverit ker ne vem serijske st. Sem sel pa preverjat od očeta ki ga je delal leta 2005 in ga ne najde. Jaz sem izpit naredil okoli leta 2009 in so mi tudi izdali izkaznico. Sedaj ko sem izpit izgubil in zaprosil za novega me pa kao ni v evidenci. Jaz imam izpit narejen in ga nikakor nisem kupil, sigurno nisem jaz kriv če me oni nimajo v evidenci. Sploh mi ni jasno kako me ni v evidenci. Da bi šel se enkrat delat izpit se mi zdi pa totalen absurd.
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » So Sep 14, 2024 08:50

Serijska ti nič ne koristi. Za vpogled izdanih dokumentov rabiš certifikat ali SmsPAss.

Več o tem TUKAJ

Ko to pridobiš prideš v "Moja E-uprava" in tam pod "Druge listine in potrdila" najdeš med drugim izpit za čoln, serijsko številko, datum izdaje in veljavnost
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Sep 14, 2024 09:19

:roll: to je pa čudna zadeva, kot bi izgubil osebno izkaznico in bi ti povedali da te ni v evidenci :roll:
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » So Sep 14, 2024 09:37

“Izbrisani”
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Sep 14, 2024 10:48

BoŠt napisal/-a:Serijska ti nič ne koristi. Za vpogled izdanih dokumentov rabiš certifikat ali SmsPAss.

Več o tem TUKAJ

Ko to pridobiš prideš v "Moja E-uprava" in tam pod "Druge listine in potrdila" najdeš med drugim izpit za čoln, serijsko številko, datum izdaje in veljavnost

Imas tudi možnost preverit na spletni strani e uprava pod rubriko druge listine in dokumenti. Tam v polja vpises serijsko st izpita tvoj emso in roj datum in ti vrže vn podatke. Ko sem vpisal te podatke za očeta mi napise da dokumenta niso najdli.
Enostavno nevem več kaj narest.
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » So Sep 14, 2024 11:49

rider666 napisal/-a:
BoŠt napisal/-a:Serijska ti nič ne koristi. Za vpogled izdanih dokumentov rabiš certifikat ali SmsPAss.

Več o tem TUKAJ

Imas tudi možnost preverit na spletni strani e uprava pod rubriko druge listine in dokumenti. Tam v polja vpises serijsko st izpita tvoj emso in roj datum in ti vrže vn podatke. Ko sem vpisal te podatke za očeta mi napise da dokumenta niso najdli.
Enostavno nevem več kaj narest.

Moj izpit najde tudi tako...
Naredi tako kot sem ti rekel. Zrihtaj si Sigenco in potem boš videl vse dokumente ki ti jih je država izdala.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Sep 14, 2024 12:10

BoŠt napisal/-a:Enostavno nevem več kaj narest.

Žal veš. :cry:
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » So Sep 14, 2024 13:10

Jaz sem dostopal z sigenco, in nasel svoje ter od zene izpit. Je veljavno….. sem tudi jaz z cmokom v grlu sel gledat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Sep 14, 2024 17:36

Darh napisal/-a:“Izbrisani”

Včasih bi blo fajn bit pod izbrisani :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Sep 14, 2024 17:42

rider666 napisal/-a:Pozdravljeni.
Letos sem izgubil izpit za coln, med plovbo mi ga je odpihnilo v morje in ga nikakor nismo mogli najt. Izpolnil sem vlogo za izdajo novega placal takso itd in sedaj dobim odgovor da me nimajo v evidenci. Izpit sem delal pred cca. 15imi leti v ljubljani, pri komu se na žalost ne spomnim. Kaj lahko naredim v tem primeru?
Hvala

Samo nekaj bi tukaj povedal, kaj naredit v tem primeru, na forumu ti žal nihče ne more pomagat edino tisti ki ti je izdal izpit lahko kaj naredi, če je bila listina izdana,MORA BIT TO NEKJE ZABELEŽENO, ni mogoče ta se to nekje izgubi, ali pa morda v današnjem računalniškem svetu :roll: :roll: :roll: :(
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » So Sep 14, 2024 20:00

V Kopru smo izpit polagali v luški kapetaniji in ga tam dvignili čez kakšen teden.
A je v Ljubljano prihajal luški inšektor za izpit ali kako?
Kako ste pol izpit dobili, po pošti?
BoŠt
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a BoŠt » So Sep 14, 2024 22:00

Bavarko napisal/-a:V Kopru smo izpit polagali v luški kapetaniji in ga tam dvignili čez kakšen teden.
A je v Ljubljano prihajal luški inšektor za izpit ali kako?
Kako ste pol izpit dobili, po pošti?

Ja, ja...so hodili po Sloveniji nekoč. Mariboru smo ga 2002 polagali v konferenčni sobi takrat še v starem delu hotela Orel. Trije so eno soboto prišli iz Kopra in nas izprašali.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov