UVOZ GUMENJAKA IZ ARGENTINE IN POTREBNI DOKUMENTI?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
UVOZ GUMENJAKA IZ ARGENTINE IN POTREBNI DOKUMENTI?
Nameravam uvoziti gumenjak iz države ki ni članica EU.Po zagotovilu proizvajalca ima gumenjak CE certifikat, ima CE tablico na krmi, poslal mi je tudi kopijo CE certifikata ki ga je izdal nek zato pooblaščen institut.Zanima me katere dokumente vse potrebujem da bom lahko opravil registracijo plovila in vpisal čoln v vpisnik čolnov, da pa je zmešnjava še večja namervam iz Kitajske uvoziti še motor za ta gumenjak in me zanima katere dokumente pa potrebujem od tam, po zagotovilih proizvajalca ima motor ustrezen CE certifikat, zni mi pa jasno ali je to dovolj za EU, ali potrebujem še kaj več.Prosim za pomoč.
Ja sorodnikom in prijatlom sem povedal kako je stvar, so se strinjali saj se stem ne mislijo ubadat, tak da jih nisem "nategnil".No saj še nisem nič kupil, imam pa namen, samo pri papirologiji sem malo zaskrbljen.Ja tak je to če maš malo denarja, moraš bit pač iznajdljiv in lahko imaš za malo denarja veliko muzike, beri morskih užitkov 
oklof napisal/-a:Ja sorodnikom in prijatlom sem povedal kako je stvar, so se strinjali saj se stem ne mislijo ubadat, tak da jih nisem "nategnil".No saj še nisem nič kupil, imam pa namen, samo pri papirologiji sem malo zaskrbljen.Ja tak je to če maš malo denarja, moraš bit pač iznajdljiv in lahko imaš za malo denarja veliko muzike, beri morskih užitkov
Malo denarja pa veliko muzike........tole formulo bo bolj težko iznajti, bo pa sigurno nekaj škripalo in moker boš tudi in kar je najvažnejše užival boš.
lpg
https://medisken.si
-
superpuntar
- Kapitan
oklof napisal/-a:Ja sorodnikom in prijatlom sem povedal kako je stvar, so se strinjali saj se stem ne mislijo ubadat, tak da jih nisem "nategnil".No saj še nisem nič kupil, imam pa namen, samo pri papirologiji sem malo zaskrbljen.Ja tak je to če maš malo denarja, moraš bit pač iznajdljiv in lahko imaš za malo denarja veliko muzike, beri morskih užitkov
tega v navtiki ni.
sem že ugotovil na lastni koži.
Pa pri gumicah se začne.
Lep pozdrav in vso srečo!
-
superpuntar
- Kapitan
Oj,
meni so se te "bližnjice" in poceni nakupi in to vedno končali tako, da sem imel veliko dela in zajebancije, na koncu pa ni bilo računice. Mogoče me je celo še dražje prišlo. Tu je na mestu pregovor; "Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval!"
Navtika je nasplošno draga zadeva, pa naj bo to gumenjak ali pa jahta. Poceni bližnjic (ki nebi za sabo potegnile tudi stroške) ni. Taka je moja izkušnja. Najbrž jo kar nekaj morjeplovcev deli z menoj.
Nasveta glede tvojega nakupa gumenjakov pa nimam, ne vem, o kakšnih gumenjakih sploh govorimo (500 EUR ali 15000 EUR/ kos).
S ceno je povezana tudi smiselnost vse te zadeve..
Delim mnenje prejšnjih sogovorcev, za par sto EUR se nebi šel tele zadeve.
Lep pozdrav!
meni so se te "bližnjice" in poceni nakupi in to vedno končali tako, da sem imel veliko dela in zajebancije, na koncu pa ni bilo računice. Mogoče me je celo še dražje prišlo. Tu je na mestu pregovor; "Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval!"
Navtika je nasplošno draga zadeva, pa naj bo to gumenjak ali pa jahta. Poceni bližnjic (ki nebi za sabo potegnile tudi stroške) ni. Taka je moja izkušnja. Najbrž jo kar nekaj morjeplovcev deli z menoj.
Nasveta glede tvojega nakupa gumenjakov pa nimam, ne vem, o kakšnih gumenjakih sploh govorimo (500 EUR ali 15000 EUR/ kos).
S ceno je povezana tudi smiselnost vse te zadeve..
Delim mnenje prejšnjih sogovorcev, za par sto EUR se nebi šel tele zadeve.
Lep pozdrav!
Ja zadeva je takšna da želim imeti gumenjak od 3,8 do 4,2 m dolžine.Sem gledal oglase in je cena takšnega pri nas vsaj 1800 EUR (govorimo o uvozu iz Kitajske), jaz pa ga dobim za 1300 EUR, ker jih bom vzel pet kosov smo profitirali kkar 2500 EUR, za takšno vsoto pa bi malce že migal.No drugače pa kot vidim imajo vsi neke predsodke pri poceni gumenjakih, al pa pri uvozu iz Kitajske, večina pa sploh ne ve da en Kitajski proizvajalec gumenjakov proizvede tolk gumenjakov kot cela severena Italija, pa še za priznane proizvajalce po svetu delajo pol pa oni svoje logotipe gor nalepijo in nalepko design in the USA, pol pa je ta pravi čoln ne in plačaš tudi dvojno. Še za razmislek, kje pa delajo Hondine gumenjake Honwawe, no dajte ugibat. Še to, sam bi rad nabavil čoln Exedo iz Argentine, vtipkajte v google in prišli boste na njihovo spletno stran, pol pa še kaj povejte.
na omenjeni strani
http://www.excedoboats.com/index2.php?IDM=5
noben gumenjak ne odgovarja tvojim vprašanjem in podatkom, ki jih daješ še v ostalih temah (napihljivo dno, dolžina,...)
res me zanima kateri je za 1300€ ( AM375 ????? )
dodajam...... izgleda da ni pravi proizvajalec (exedo-excedo) ...... če dodaš link bo lažje, ker googlanje mi nič ne pokaže
http://www.excedoboats.com/index2.php?IDM=5
noben gumenjak ne odgovarja tvojim vprašanjem in podatkom, ki jih daješ še v ostalih temah (napihljivo dno, dolžina,...)
res me zanima kateri je za 1300€ ( AM375 ????? )
dodajam...... izgleda da ni pravi proizvajalec (exedo-excedo) ...... če dodaš link bo lažje, ker googlanje mi nič ne pokaže
Menim, da je baza (cca 1200 logiranih na ta forum) zate enostavno preneumna. Očitno veš veliko več od nas vseh. In ti žal nihče ne more pomagat.
P.S. Malo se mi pa vseeno zdi čudno. Med našimi člani jih je kar nekaj, ki posedujejo barke vredne tudi več 100.000 €. Le kako so uspeli priti do njih, ko pa so tako butasti ?!
P.S. Malo se mi pa vseeno zdi čudno. Med našimi člani jih je kar nekaj, ki posedujejo barke vredne tudi več 100.000 €. Le kako so uspeli priti do njih, ko pa so tako butasti ?!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Majka ste ga napadl. Ja imam sam istega enega kolega.
Saj se bo ful nadelal za ta denar. Papirologija za motor iz kitajske ki ni v eu pa za čoln iz argentine ki ni iz eu pa it ponj, pa kaj če bi imela ena stvar od teh okvaro(mr.murphy nima počitnic) pa pošiljat nazaj pa sorodniki grdo gledajo. jaz se tudi ne bi šel ampak če modelu rada pa vmes ne izgubi živcev svaka čast.Že to daje 4 sorodnike prepričal da bodo imeli iste čolne ni kar tako
Srečno z nakupom.
Saj se bo ful nadelal za ta denar. Papirologija za motor iz kitajske ki ni v eu pa za čoln iz argentine ki ni iz eu pa it ponj, pa kaj če bi imela ena stvar od teh okvaro(mr.murphy nima počitnic) pa pošiljat nazaj pa sorodniki grdo gledajo. jaz se tudi ne bi šel ampak če modelu rada pa vmes ne izgubi živcev svaka čast.Že to daje 4 sorodnike prepričal da bodo imeli iste čolne ni kar tako
Srečno z nakupom.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov