Vožnja barke pod HR zastavo z Slovenskim izpitom
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Vožnja barke pod HR zastavo z Slovenskim izpitom
Pozdravljeni.
Ker tudi na HR kapetaniji ne vedo točnega odgovora, me zanima vaše mnenje in sicer:
Ali je za vožnjo barke, ki bi jo upravljal Slovenski državljan in je registrirana pod HR zastavo dovolj Slovenski izpit ali je bolje v izogib problemom bolje imeti pri sebi tudi HR izpit za upravljanja z plovilom.
Hvala za odgovore!
LP
Ker tudi na HR kapetaniji ne vedo točnega odgovora, me zanima vaše mnenje in sicer:
Ali je za vožnjo barke, ki bi jo upravljal Slovenski državljan in je registrirana pod HR zastavo dovolj Slovenski izpit ali je bolje v izogib problemom bolje imeti pri sebi tudi HR izpit za upravljanja z plovilom.
Hvala za odgovore!
LP
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Če na kapitaniji nevejo točno,tudi mi nebomo odkrili toplo vodo.Drugače pa so moje izkušnje,da lahko vozim z SLO izpitom HR plovilo.Ko sem si pred leti izposodil plovilo na HR me je enkrat kontrolirala HR policija in ni imele nobenih pripomb.Mogoče so se pa zakoni tudi kaj spremenili v teh letih.
Ure dnevi leta tečejo....
Ko kupiš barko na HR plačaš davek in vse dajatve na davčni, ali občini ali bla bla, se pravi je barka uradno tvoja lastnina. Nihče ne zahteva HR izpita, in policaji do sedaj tudi še niso bluzili. Vsaj meni in vsem ostalim ki jih poznam ne.
Vprašaj se potem to :
Plovilo registrirano v USA, kapitan z SLO izpitom v HR vodah.
A veš koliko je takih, a ima kdo probleme ??
Skratka mogoče se motim, mogoče ne, ampak če naletiš na tapravega policista lokal patriota ti pa lahko tudi za kako takšno stvar zabluzi.
Vprašaj se potem to :
Plovilo registrirano v USA, kapitan z SLO izpitom v HR vodah.
A veš koliko je takih, a ima kdo probleme ??
Skratka mogoče se motim, mogoče ne, ampak če naletiš na tapravega policista lokal patriota ti pa lahko tudi za kako takšno stvar zabluzi.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Ej super in hvala za odgovor. Sem našel tudi uradno informacijo na spodnji povezavi, pa vidim, da me je že "Motorni" prehitel
Se vidimo na srečanju. LP
Se vidimo na srečanju. LP
Nazadnje spremenil seleven, dne Če Jan 07, 2010 19:30, skupaj popravljeno 4 krat.
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Sprintaj si
"PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O BRODICAMA I JAHTAMA
ki ga najdeš tu:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 8_389.html
in tabelo priznanih dokumentov drugih držav na osnovi mednarodnih sporazumov, ki jo najdeš tu:
http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/TABLICA%20(2)MoU%2010_09.pdf
in pokaži, če te bo kdo j...l.
"PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O BRODICAMA I JAHTAMA
ki ga najdeš tu:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 8_389.html
in tabelo priznanih dokumentov drugih držav na osnovi mednarodnih sporazumov, ki jo najdeš tu:
http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/TABLICA%20(2)MoU%2010_09.pdf
in pokaži, če te bo kdo j...l.
motorni
Forum je res carski, odgovor si že dobil, ti pa podam še svoje izkušnje.
V preteklih 5 letih sem ogromno plul s plovili pod HR zastavo. Nobeno od teh plovil ni bilo moje, vedno od nekega podjetja, včasih tudi kakšne fizične osebe, vendar to bolj redko. Vedno sem imel pooblastilo oziroma še boljše kar potni nalog kam greš. Imam samo SLO izpit, pa me ni nikoli nihče kaj "haklov". Plul sem tudi z barkami 50 ft in več, bil sem napisan kot skipper, po HR zakonih načelno velja tak izpit samo do 12 metrov, po naših pa do 24, pa me spet ni nihče nikoli zajebavov.
Naredil sem tudi mnogo odjav in prijav na meji, tudi vse to brez problemov, so pa vedno hoteli videti "dozvolu"...
Očitno nihče ne komplicira...
V preteklih 5 letih sem ogromno plul s plovili pod HR zastavo. Nobeno od teh plovil ni bilo moje, vedno od nekega podjetja, včasih tudi kakšne fizične osebe, vendar to bolj redko. Vedno sem imel pooblastilo oziroma še boljše kar potni nalog kam greš. Imam samo SLO izpit, pa me ni nikoli nihče kaj "haklov". Plul sem tudi z barkami 50 ft in več, bil sem napisan kot skipper, po HR zakonih načelno velja tak izpit samo do 12 metrov, po naših pa do 24, pa me spet ni nihče nikoli zajebavov.
Naredil sem tudi mnogo odjav in prijav na meji, tudi vse to brez problemov, so pa vedno hoteli videti "dozvolu"...
Očitno nihče ne komplicira...
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Odgovor iz prve roke. Včeraj sem bil na kapetaniji v Rijeki in sem se med drugim zanimal tudi za to vprašanje. Pošiljali so me od vrat do vrat - to trebaju znati u sobi broj....No na koncu sem končal pri njihovi pravnici, ki mi je zagotovila, da lahko SLO državljani s SLO izpitom vozijo plovilo pod CRO zastavo in mi pokazala pravilnik (glej link od Motornega).
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
cro zastava SLO IZPIT
Nobenega problema......
To že počnem 15 let.
Imel sem že večkontrol na morju in vedno brez problemov.
l.p. ERvin
To že počnem 15 let.
Imel sem že večkontrol na morju in vedno brez problemov.
l.p. ERvin
Nobenega problema, Slovenski izpit je mednarodno veljaven.
Če si lastnik plovila registriranega pod HR zastavo, oziroma se lastnik plovila nahaja na krovu, lahko barko upravljaš. Če pa nisi lastnik oziroma lastnika ni na krovu, pa moraš imeti notarsko overjeno pooblastilo s strani lastnika, overjeno pa mora biti pri hrvaškem notarju.
Govorim za primer da je barka registrirana za osebne potrebe.
Če si lastnik plovila registriranega pod HR zastavo, oziroma se lastnik plovila nahaja na krovu, lahko barko upravljaš. Če pa nisi lastnik oziroma lastnika ni na krovu, pa moraš imeti notarsko overjeno pooblastilo s strani lastnika, overjeno pa mora biti pri hrvaškem notarju.
Govorim za primer da je barka registrirana za osebne potrebe.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta