SIDRANJE..PLAČILO?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
SIDRANJE..PLAČILO?
Jadralci živjo,
zanima me in ali je res, kot pravijo da nekje po hrvaški obali računajo tudi
sidranje, kljub temu da plačaš turistično takso že ob najemu barke?
KAJ BI JIM POTEM SPLOH PLAČALI???
Penca
Re: SIDRANJE..PLAČILO?
pence napisal/-a:Jadralci živjo,
............
zrak, vodo, sonce, veter, pravico, da si lahko tam...
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Re: SIDRANJE..PLAČILO?
pence napisal/-a:Jadralci živjo,
Nekateri koncesionarji poleg boj in pomolov zaračunavajo tudi sidranje. Kdor ga plačuje naj ga pač plača. Koncesionar si vsak po svoje razlaga svoje pravice. Zadnje leto jim je država zelo dvignila ceno za izdajo koncesije in bi tako nekateri radi kompenzirali količino za mene zelo lahkega zasluška.
Razpravljajo pa tudi o plačljivosti sidranja na celi Hrvaški obali
Če bodo zadevo izpeljali mene in moje barke tam več ni
FISHING & SAILING IS LIFE
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Prilagam link na popis koncesionarjev ter natančne koordinate do kje segajo njihovi teritoriji in z koncesijo povezane pravice (tudi na piratstvo. Kaj bi lahko bilo to drugega kot piratstvo, če ti zaračunajo sidranje na lastnem sidru?). Ta lista je obenem krasno izhodišče za planiranje rut, predvsem katerim krajem se je bolje izogniti.
In še red na sidrišču, katerega si je dobro prebrati.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
In še red na sidrišču, katerega si je dobro prebrati.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Koncesionar ima pravico zaračunavat tudi sidranje, če se sidraš na območju, kjer ima koncesijo.
Kje pa ima koncesijo, pa je že druga zgodba. Navadno imajo koncesije podeljene samo za del zaliva, v manjših zalivih pa tudi za cel zaliv. Seveda podjetni domačini radi svoje območje "razširijo" in delujejo po "svojih" pravilih. Pogajanja (beri kregarija) z njimi je bolj podobno ugotavljanju, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce. Na koncu bo vedno obveljala njegova. Razne pritožbe, prijave, ipd pozabimo, saj so vsi tam doli ena velka žlahta, ki vedno, prevsem po sistemu "vsi zadovoljni" držijo skupaj.
Bolje se je probat pametno pogodit, ali pa dvignit sidro in drugam. Pa še tole vedite, da navadno ne kasirajo lastniki koncesij ali njihovi delavci, po navadi poiščejo kakšnega vaškega norčka, ki se vozi z ćolničkom in denarnico od ladje do ladje. Zdaj pa se s takšnim, ki navadno ne zna niti prav pisat, kaj šele računat (če ste opazili, imajo navadno "švinglcetl", iz katerega preberejo, koliko morajo zaračunat), pogajaj in dokazuj zakone
Kje pa ima koncesijo, pa je že druga zgodba. Navadno imajo koncesije podeljene samo za del zaliva, v manjših zalivih pa tudi za cel zaliv. Seveda podjetni domačini radi svoje območje "razširijo" in delujejo po "svojih" pravilih. Pogajanja (beri kregarija) z njimi je bolj podobno ugotavljanju, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce. Na koncu bo vedno obveljala njegova. Razne pritožbe, prijave, ipd pozabimo, saj so vsi tam doli ena velka žlahta, ki vedno, prevsem po sistemu "vsi zadovoljni" držijo skupaj.
Bolje se je probat pametno pogodit, ali pa dvignit sidro in drugam. Pa še tole vedite, da navadno ne kasirajo lastniki koncesij ali njihovi delavci, po navadi poiščejo kakšnega vaškega norčka, ki se vozi z ćolničkom in denarnico od ladje do ladje. Zdaj pa se s takšnim, ki navadno ne zna niti prav pisat, kaj šele računat (če ste opazili, imajo navadno "švinglcetl", iz katerega preberejo, koliko morajo zaračunat), pogajaj in dokazuj zakone
Nikola Tesla, kje si dobil ta spisek? Glede na katero koordinatno izhodišče so koordinate v popisu?
V Oglasih za pomorce so bile navadno koordinate z izhodiščem Bessel 1841, tudi hrvaške pomorske karte imajo to izhodišče, določili pa so ga Franc Jožefovi geometri davnega leta 1841, na GPS pa imaš navadno nastavljeno izhodišče WGS84.
Razlika je okrog 300m (navadno piše na karti)
Vnesel sem eno točko iz spiska z obema izhodiščema, tako da mislim, da je Bessel in torej direktno pašejo na hrvaške pomorske karte, ne pa v GPS

V Oglasih za pomorce so bile navadno koordinate z izhodiščem Bessel 1841, tudi hrvaške pomorske karte imajo to izhodišče, določili pa so ga Franc Jožefovi geometri davnega leta 1841, na GPS pa imaš navadno nastavljeno izhodišče WGS84.
Razlika je okrog 300m (navadno piše na karti)
Vnesel sem eno točko iz spiska z obema izhodiščema, tako da mislim, da je Bessel in torej direktno pašejo na hrvaške pomorske karte, ne pa v GPS

motorni
Žal opažam Nikola, da si naslednja jeb..na stranka ti. Ker se to dogaja od začetka. Če se najde kdo kateri ve več kot drugi, te začnejo najprej zbadat, potem pa vedno hujše. Gaso je že tukaj drugi slovenceljni pa se bodo že našli, so že tukaj. To se imenuje strah malega človeka, da ne pride iz sence, radi tega se boji teme, potem pa se ne izbirajo postopki. Morajo pridet iz sence in ti si jim sedaj ogromen konkurent. Boš sam opazil, meni nisi verjel, ko sem ti rekel, da se ne bom pustil ( kasneje) in si rekel da jih naj ignoriram, ampak to ne vodi nikamor, ker se bojijo in za to nenehno napadajo. Žal boš ti tudi občutil to, samo imaš veliko prednost pred mano. Saj veš na kaj mislim, a ne.
Drži se in LP
Drži se in LP
NikolaTesla hvala za informacije.
Kako nimam velike iskusnje z placanje v nautiki (in mislim da placanje za sidranje ni v redu) sem malo prebral okoli te teme in kako sem slisal od prijatelja in berem je precej anarhija:
http://nautica.st/index.php?option=com_ ... &Itemid=58
@motorni, vidis da so to uradni podaci z www.mmpi.hr
Pa se nekaj mi je vpadlo v oci s tega clanka za ta popis koncesonara:
Kako nimam velike iskusnje z placanje v nautiki (in mislim da placanje za sidranje ni v redu) sem malo prebral okoli te teme in kako sem slisal od prijatelja in berem je precej anarhija:
Pa se nekaj mi je vpadlo v oci s tega clanka za ta popis koncesonara:
Ispis svih luka nautičkog turizma za koje su izdane koncesije na pomorskom dobru, stoji nadalje u priopćenju, moguće je dobiti uvidom u Upisnik koncesija u Ministarstvu, pod uvjetom da su županije upisale sve podatke.
Nazadnje spremenil opus, dne Ne Apr 18, 2010 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Atilone, pa a se res ne da, da nebi provociral? Gaso se je Nikoli Tesli lepo zahvalil za seznam, ti pa ga napadeš?
Vajine osebne zamere rešujta drugje, ne smetit ZELO uporabnih tem s tem!
Brez zamere, ampak moram tole ustavit, drugače bo spet 30 odgovorov na temo "prepucavanja"...
Nikola Tesla, tudi jaz se zahvaljujem za spisek!
Vajine osebne zamere rešujta drugje, ne smetit ZELO uporabnih tem s tem!
Brez zamere, ampak moram tole ustavit, drugače bo spet 30 odgovorov na temo "prepucavanja"...
Nikola Tesla, tudi jaz se zahvaljujem za spisek!
opus napisal/-a:NikolaTesla hvala za informacije.
Pa se nekaj mi je vpadlo v oci s tega clanka za ta popis koncesonara:Ispis svih luka nautičkog turizma za koje su izdane koncesije na pomorskom dobru, stoji nadalje u priopćenju, moguće je dobiti uvidom u Upisnik koncesija u Ministarstvu, pod uvjetom da su županije upisale sve podatke.
Opus, daj mi na kratko odgovori. Oprosti, ker se mi ne da prebirat vsega in oči me že bolijo. Ti pa si vse predelal. Ali si dolžan plačati koncesionarju sidranje na svojem sidru ali ne ? Kako je s tistim (dovoljeno je sidranje v pomosrko dobro povsod, kjer to ni prepovedano)?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti