majhen gumenjak, velike težave
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
majhen gumenjak, velike težave
forum sem se naučil na pamet, prebrskal carino (http://www.carina.gov.si/si/obrazci/) in se že večkrat, odkar imam čoln, izognil težavam. a se mi zdi, da bi bil lahko še bolj na varni strani.
imam gumenjak pod 3m in pod 5KM. naložim v prtljažnik in se odpeljem na hrvaško brez problemov. na vprašanje, če imam kaj za prijavit, rečem da nič in ni problema. enako za nazaj. pa vendar me zanima, kakšen je postopek, če bi želel 'formalizirati' prenos/prevoz takšnega gumenjaka čez mejo in seveda njegovo uporabo. nikakor namreč ne najdem odgovora.
prosim vas ali za opis, ali za kakšno povezavo ... če pa ima kdo še link do kakšnih obrazcev, ki jih je potrebno izpolniti v teh primerih, še tolikanj bolje. saj veste, zadnja stvar, ki si jo želim, je poslušat dretje z zadnjih sedežev, ko imaš poleg sranja še omejeno gibanje in izčrpano potrpežljivost mladičev.
imam gumenjak pod 3m in pod 5KM. naložim v prtljažnik in se odpeljem na hrvaško brez problemov. na vprašanje, če imam kaj za prijavit, rečem da nič in ni problema. enako za nazaj. pa vendar me zanima, kakšen je postopek, če bi želel 'formalizirati' prenos/prevoz takšnega gumenjaka čez mejo in seveda njegovo uporabo. nikakor namreč ne najdem odgovora.
prosim vas ali za opis, ali za kakšno povezavo ... če pa ima kdo še link do kakšnih obrazcev, ki jih je potrebno izpolniti v teh primerih, še tolikanj bolje. saj veste, zadnja stvar, ki si jo želim, je poslušat dretje z zadnjih sedežev, ko imaš poleg sranja še omejeno gibanje in izčrpano potrpežljivost mladičev.
mene je lani na hrvaški meji pregledal HR carinik, tako da sem mu moral pokazat račun od čolna (kupljen v SLO) in od motorja (kupljen v nemčiji -EU)
Oba računa sta izdana na moje ime.
čoln je pod 3m in motor pod 5 KS kot tvoj.
in je bilo vse OK.
Oba računa sta izdana na moje ime.
čoln je pod 3m in motor pod 5 KS kot tvoj.
in je bilo vse OK.
Nazadnje spremenil Purly, dne Če Avg 05, 2010 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
En namig!!
Nikoli ampak res nikoli ne reci na meji ,da nimaš nič za prijavit, vedno je nekaj za prijavit, če ne pa zeleni možic sugurno kaj najde, Drugače pa kot so povedali že zgornji posti dokazila o lastništvu in ni problema,saj jaz jih nisem imel pa velikokrat se peljem z robo čez mejo, ampak vedno so"osobne stvari".
Nikoli ampak res nikoli ne reci na meji ,da nimaš nič za prijavit, vedno je nekaj za prijavit, če ne pa zeleni možic sugurno kaj najde, Drugače pa kot so povedali že zgornji posti dokazila o lastništvu in ni problema,saj jaz jih nisem imel pa velikokrat se peljem z robo čez mejo, ampak vedno so"osobne stvari".
Fiat Justitia ... Some day....
hvala vsem za prispevke.
ravnokar sem klical na luško kapitanijo v koper in so rekli, da je v tem primeru popolnoma dovolj dokazovanje lastništva. na meji jim lahko rečem, lahko pa tudi ne. skratka, ni kolobocij. kot ste že nekateri navedli. zdaj mi bo še lažje lepo preživljat morje s čolnom in prevažat čoln.
sicer sem čoln že prevažal čez mejo večkrat in nisem imel nikoli težav. vedno pa sem bil tudi presrečen, da me niso začeli s tem gnjavit, ker začneta otroka gnjavit na vse pretege, če se avto ustavi na poti. vožnja z dretjem male dive je pa vse prej kot žur.
ravnokar sem klical na luško kapitanijo v koper in so rekli, da je v tem primeru popolnoma dovolj dokazovanje lastništva. na meji jim lahko rečem, lahko pa tudi ne. skratka, ni kolobocij. kot ste že nekateri navedli. zdaj mi bo še lažje lepo preživljat morje s čolnom in prevažat čoln.
sicer sem čoln že prevažal čez mejo večkrat in nisem imel nikoli težav. vedno pa sem bil tudi presrečen, da me niso začeli s tem gnjavit, ker začneta otroka gnjavit na vse pretege, če se avto ustavi na poti. vožnja z dretjem male dive je pa vse prej kot žur.
Zadeva je taka, da če pri nas tak čoln registriraš, (po naši zakonodaji je potrebno) dobiš vpisni list in s tem čolnom lahko krožiš kolikor hočeš po Hrvaški in nihče ti ne more nič. Zavarovanje Hr zahteva od 20KM naprej, registracijo pa od 3m in 5kw. Vendar za vpisni list pa rabiš registrirat pri nas (na 5let) in pred tem še zavarovanje (drugače ti ga ne registrirajo). Naslednje leto pa ga ne zavaruješ, šele čez 5 let, ko podalšaš reg. Ali pa se preprosto voziš z računi in s seboj fotokopije Hr zakonodaje. Tako sem delal jaz, dokler sem imel gumico.
Ne vem zakaj bi ga začasno uvažal?
Ne vem zakaj bi ga začasno uvažal?
kocka napisal/-a: Naslednje leto pa ga ne zavaruješ, šele čez 5 let, ko podalšaš reg. Ali pa se preprosto voziš z računi in s seboj fotokopije Hr zakonodaje. Tako sem delal jaz, dokler sem imel gumico.
koliko let nazaj si to delal? .......... poskusi sedaj prekiniti podaljšanje zavarovanja, pa boš videl kaj se zgodi
še link, kjer to piše :
http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_stori ... nje_colna/
Nazadnje spremenil gorenjc, dne Če Avg 05, 2010 19:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Če ne podaljšaš zavarovanja ti ga izpišejo.
Je pa res da vpisni list ti pa ostane,in na hrvaškem mirno pluješ.
Pri nas pa čez pet let,ko ti datumsko preteče vpisni list , registracijo obnoviš.
Koliko pa stane zavarovanje za tako majhen čoln? ,škodo pa lahko s takšnim plovilom ravnotako narediš,zato se po moje kr splača plačati zavarovanje.
lp
Je pa res da vpisni list ti pa ostane,in na hrvaškem mirno pluješ.
Pri nas pa čez pet let,ko ti datumsko preteče vpisni list , registracijo obnoviš.
Koliko pa stane zavarovanje za tako majhen čoln? ,škodo pa lahko s takšnim plovilom ravnotako narediš,zato se po moje kr splača plačati zavarovanje.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti