Evo da še jst mal piskrčk pristavim
Gospon lučki kapetan Franjo (Umag) mi lani ni hotel prodati vinjete (res da mi je star veljala še skoraj 3 mesece)
kaj če ti vinjeta, do kje boš plul....., u glavnem cel kup vprašanj potem je pa mal razložil
kot pravte tranzit lahko drugače prijava in odjava, vendar pa še vedno velja da vinjete ne potrebuješ za plovbo do FUNTANE, sem ga vprašal če to njihovi polcaji vejo, je reku da Umaški ja pa Novigradski, da če bojo pa kaj bolj južni nej jih pa njemu pošljem.
Tip je taprav model za razliko od polcajev ki so priplul iz pule in direkt pod vikendom maltretiral tri ure enga nemca z gumico in nekaj konjenice da kje je vinjeta, sem jih v Umag h Franjotu poslal, pa ni dost mankal da me niso v goste na barko vzel, tako da tukaj je težko bit pameten in podobnih zgodb je veliko, interpretacija zakona s strani hr polcije močno kolerira s pritiskom, oblačnostjo in voljo polcajeve žene prejšnji večer.
Iste zgodbe okoli ribolova in kart, modeli so sposobni zakasirat ker imaš na čolnu recimo 3 palce dovoljen je lov z dvema, pa tud če maš pospravlene, no ja bi jih rad videl da mi kasirajo če mam v čolnu ribiško opremo pa ne lovim, sej bo prvega polcaja kap sunla če žok od palc odprem pa se arzenal ven strese.
Sem jih pa za prvega maja privezoval na obalo pa na njihov čamac skakal s karto, ribarska inspekcija Pula, kolega in njegov sin zraven mene oba lovila brez karte in to priznala (da nista mislila lovit pol pa pirček pa dva pa sem jima palci naštimal.....), tip jih je popisal in rekel da to tko ne gre in če mislita loviti naj mata karto in da drugič ni pardona, ma se niso naslednji dan ob 6ih zjutraj modeli še enkrat prpelal, sem bila sam in ker sem imel tedensko karto sta mi pomahala in zaželela dober ulov
tako da pravil na hrvaškem ni, vse je odvisno kako so kaj dobro oženjeni fantje in kako je kaj z mesečnimi ciklusi njihovih boljših polovic; pomoje