Iz Slo na Hrvaško - brez prijave

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

Iz Slo na Hrvaško - brez prijave

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Nov 24, 2010 11:04

Mogoče neumno vprašanje pa vendar. :oops:
Poznam več ljudi, ki gredo na dnevni ribolov v Hrvaško morje (od Savudrije do Limskega kanala) in imajo hrvaško ribolovno dovoljenje.

Zanimivo pa je, da pravijo, da ne potrebujejo se odjaviti v Piranu in prijaviti v Umagu, ker naj bi bil en bilateralni dogovor, da lahko plujemo do Limskega kanala vendar samo za omejeno časovno obdobje (čez dan) in ni dovoljeno izstopiti iz čolna na kopno.

Veste mogoče kaj o tem dogovoru, res obstaja, ... pač sem skeptik in se bi rad prepričal, da me ne bi hrvati obdelovali brez potrebe. :roll:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Nov 24, 2010 11:54

Je bilo že tudi govora o tem. Lahko pluješ, samo ne izstopit na obalo, si takoj v prekršku.
LP
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Nov 24, 2010 14:01

Potem to velja? Nisem zasledil na forumu, očitno nisem prav iskal.

Sicer pa razen tega, da ne smeš na obalo je še kakšna omejitev? Kaj pa glede hrvaške vinjete, potrebuješ ali ne?
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Nov 24, 2010 14:09

Mislim, da se tudi sidrati ne smeš.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Sr Nov 24, 2010 15:22

Lahko pluješ ali plutaš, ne smeš pa sidrati ali se izkrcati.
BlueSky
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Nov 24, 2010 16:42

Kaj pa območje je omejeno kot so mi rekli ali ne?

Torej lahko brez prijave odjave plujem po hr morju (ob obali od Savudrije dalje) in se ne smem sidrat. Kaj pa vinjeto in zastavo HR rabim ali ne?
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Nov 24, 2010 16:54

Po zakonu je tako, da lahko pluješ po morju, vendar ga ne smeš koristiti. V smislu lovljenja rib, sidranja,... Samo tranzit. Če je pa kakšen interni dogovor med HR is SLO pa nevem. Najbolje da pokličeš na kapitanijo.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 24, 2010 17:15

a pol gremo lahko tudi mi iz hrvaške v slo ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Nov 24, 2010 17:18

Jaz pa mislim da po SOPS-u lahko pluješ do Vrsarja brez hr plovnega dovoljenja.Isti dan se moraš vrniti.Na meji se pa moraš pri nas odjaviti pri njih prijaviti.
lp
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a rio » Če Nov 25, 2010 11:27

val napisal/-a:Jaz pa mislim da po SOPS-u lahko pluješ do Vrsarja brez hr plovnega dovoljenja.Isti dan se moraš vrniti.Na meji se pa moraš pri nas odjaviti pri njih prijaviti.
lp

Sem preveril na kapitaniji in pravijo, da je to sicer veljalo po SOPS-u vendar, da ni več veljaven... Torej še vedno po starem prijava, odjava, ... na žalost.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Nov 25, 2010 20:05

Tex napisal/-a:a pol gremo lahko tudi mi iz hrvaške v slo ?

Seveda lahko Tex, samo moraš pazit, da ti naša Ruska tupnjača ( ni pomotoma napisano tupnjača), ne odstreli USA zastavo :wink: :).
LP
matijat
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a matijat » Ne Jan 23, 2011 19:59

Bi še jaz nekaj v tej temi vprašal, glede prijave in odjave...da nisem slučajno že nekaj časa v prekršku.

Kako se sploh ve, kako si prišel na HR? Jaz sem lansko leto 5m gliser pripeljal po cesti, nihče me ni nič na meji vprašal, na obali sem kupil vinijeto, izpolnil popis osoba in basta. In se celo leto vozil, čoln pa sedaj pustil na suhem v HR (uradna suha marina, sem pustil dokumente, da so vse prijavili).

Glede na to, da poteka debata, kako se je pri prehodu meje potrebno prijaviti, me zanima, kako potem dokažeš, da si prišel po cesti in ali bi se moral tudi kako "prijaviti".

Ali bi lahko imel kake probleme, ko bom šel spomladi po morju v SLO?

Hvala,
m.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Ne Jan 23, 2011 21:33

Ne rabiš dokazovati kako si prečkal, samo poveš. Če te ujamejo pri ilegalnem prečkanju je to dokaz, da se nisi prijavil in si v prekršku. Če pa te ne ujamejo pri ilegalnem prečkanju in če te pozneje vprašajo kako si prišel v HR jim enostavno rečeš, da si prišel po kopnem in zgodba je zaključena. Če pa jim rečeš, da si prišel po morju, bodo zahtevali prijavno v HR, ki je pa ne boš imel in boš v prekršku. V obratni smeri je enako.
BlueSky
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 23, 2011 22:17

.

Tole za začetek, da se ve kateri akt dopolnjuje ta teritorij.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Osimski_sporazumi

Obdelana tema je tukaj.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=osimski

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » Po Jan 31, 2011 21:38

Evo da še jst mal piskrčk pristavim

Gospon lučki kapetan Franjo (Umag) mi lani ni hotel prodati vinjete (res da mi je star veljala še skoraj 3 mesece)

kaj če ti vinjeta, do kje boš plul....., u glavnem cel kup vprašanj potem je pa mal razložil

kot pravte tranzit lahko drugače prijava in odjava, vendar pa še vedno velja da vinjete ne potrebuješ za plovbo do FUNTANE, sem ga vprašal če to njihovi polcaji vejo, je reku da Umaški ja pa Novigradski, da če bojo pa kaj bolj južni nej jih pa njemu pošljem.

Tip je taprav model za razliko od polcajev ki so priplul iz pule in direkt pod vikendom maltretiral tri ure enga nemca z gumico in nekaj konjenice da kje je vinjeta, sem jih v Umag h Franjotu poslal, pa ni dost mankal da me niso v goste na barko vzel, tako da tukaj je težko bit pameten in podobnih zgodb je veliko, interpretacija zakona s strani hr polcije močno kolerira s pritiskom, oblačnostjo in voljo polcajeve žene prejšnji večer.

Iste zgodbe okoli ribolova in kart, modeli so sposobni zakasirat ker imaš na čolnu recimo 3 palce dovoljen je lov z dvema, pa tud če maš pospravlene, no ja bi jih rad videl da mi kasirajo če mam v čolnu ribiško opremo pa ne lovim, sej bo prvega polcaja kap sunla če žok od palc odprem pa se arzenal ven strese.

Sem jih pa za prvega maja privezoval na obalo pa na njihov čamac skakal s karto, ribarska inspekcija Pula, kolega in njegov sin zraven mene oba lovila brez karte in to priznala (da nista mislila lovit pol pa pirček pa dva pa sem jima palci naštimal.....), tip jih je popisal in rekel da to tko ne gre in če mislita loviti naj mata karto in da drugič ni pardona, ma se niso naslednji dan ob 6ih zjutraj modeli še enkrat prpelal, sem bila sam in ker sem imel tedensko karto sta mi pomahala in zaželela dober ulov

tako da pravil na hrvaškem ni, vse je odvisno kako so kaj dobro oženjeni fantje in kako je kaj z mesečnimi ciklusi njihovih boljših polovic; pomoje :wink:
mirno morje in LP Friški

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov