Prenos registracije iz USA ali SLO. NA HR zastavo

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

Prenos registracije iz USA ali SLO. NA HR zastavo

OdgovorNapisal/-a Fojki » Po Feb 14, 2011 21:27

Fantje zdravo

No pa smo tudi to dočakali Letos so Hrvatje resnično začeli uveljavljati zakon ,da ne moreš imeti več plovila v raznih Portičih :evil: ,če nimajo hr registracije

1/ zanima me
npr opcija tako kot jaz imam slo reg kot fizična oseba kaj me doleti dajatve davki ?? ,če bi hotel hr registracijo.Je to že kdo delal.

2/
npr opcija kot imajo drugi npr pod usa zastavo pa bi radi imeli hr registracijo kaj morajo narediti.
Nazadnje spremenil Fojki, dne Po Maj 11, 2015 06:11, skupaj popravljeno 2 krat.

OdgovorNapisal/-a atilone » To Feb 15, 2011 09:22

Tako kot sem napisal so po novem lahko tuja plovila samo še v marinah Twisted Evil Question banda

----------------------------------------------------------------------------------------
Zakaj pa bi Hrvati bili kaj boljšega od nas. Pri njih morajo tujci v marine.
Pri nas pa je bolj diskriminatorno. Samo domačini z Obale imajo lahko komunalca. Torej, če si iz notranjosti, iste države, si že tujec na našem morju :roll: :evil: . Torej po tem takem, so HR bolj pošteni do svojih državljanov, kot pri nas.
Če gledam narobe na to stvar, se opravičujem.
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 15, 2011 10:03

Čista, gola, kruta resnica:cry: Bravo Atilon! Za razliko od nas, na Hrvaškem pravila določa ministrstvo, pri nas pa vsak pofu..n župan svoja.
:twisted:
Še vedno se nismo zorganizirali proti samopašnosti vladarjev in diskriminatorni politiki do lastnega naroda. Grrrrrrr! :twisted: :twisted: :twisted:
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Feb 15, 2011 10:29

Torej se na privatni vez pred vikendom ne smem vezat ali kako?
bostjanpar
Kapitan fregate
Kraj: Lj-Črvar

OdgovorNapisal/-a bostjanpar » To Feb 15, 2011 16:40

Torej tudi če imaš komunalni privez-bojo tam ne smeš pustit plovila, če ima slovesnko registracijo?

Kakšne pa so sankcije in kdo pregleduje -policija ali kapetanija (lokalci)?

Hvala,

Bostjan
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Feb 15, 2011 18:45

se da dobit link do omenjenega zakona?
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 15, 2011 20:26

Če sem jaz pravilno razumel zadevo pred leti, ko sem se odločal za zastavo polvila, je govor o letnem privezu v malih lučicah.
mirno morje
330i
Kontraadmiral

HR registracija

OdgovorNapisal/-a 330i » To Feb 15, 2011 21:28

Pozdrav,

meni je Kristijan (saj veva za koga gre, a ne Fojki :D ) dejal, da je potrebno plačati trošarino in DDV na Hrvaškem in smo na hrvaški registraciji (iz USA).
Obljubil je tudi pomoč... Je pa strošek kar visok - za moj čoln (pod 7m s kabino) cca. 2000 EUR trošarine + 22% DDV. Trošarina je odvisna od dolžine in tipa čolna.

Mene sedaj zanima ali je dovolj, da je čoln za privez v lučicah registriran na HR zastavo? Lastništvo ni važno? :?

LP
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Feb 15, 2011 21:36

upam da je to pravi
http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/ZPDML ... je%201.pdf

člen 88 govori o tem ......... v špotnih lučicah naj bi bili privezi samo za člane zadruge, ki upravlja s športno lučico, če pa oddaja ostalim navtikom, pa mora plačati koncesijo
nič ne piše glede (tuje) registracije plovil.... po tej logiki registracija ni pomembna, pomembno je članstvo v zadrugi ali pa mora zadruga imeti koncesijsko pogodbo, ki ji dovoljuje oddajanje nečlanom

če ve kdo kaj več, prosim za info

pardon, dodajam odstavek iz 85. člena ....... res je potrebna HR registracija
– sportska luka je luka koja služi za vez brodica upisanih u hrvatski očevidnik brodica s namjenom sport i razonoda, a koje brodice su u vlasništvu članova udruge ili same udruge koja ima koncesiju za luku;
330i
Kontraadmiral

HR zastava

OdgovorNapisal/-a 330i » To Feb 15, 2011 21:49

Glede plačila posebnega davka je informacije mogoče najti na tem linku - točka 2.2.1.:
http://www.carina.hr/Dokumenti/Propisi.aspx?i=3
LP
A
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Feb 15, 2011 23:26

Na komunalcih tudi plovila z HR registracijo ne morejo biti, komunalci so le za lokalno prebivalstvo s stalnim prebivališčem v tem kraju in morajo imeti svoje plovilo z HR registracijo. Lokalci plačujejo priveze, podobno kot mi pristojbino za grob za pokojne, se pravi komunalni privezi so le za konkretno barko, ne kdo pride prej, ta parkira, tako kot pred Mercatorjem.

Vsakršno postavljane kropo mortev in ostalega pa je bilo vseskozi kaznivo, vednar tega nihče ni kontroliral do sedaj. Tujcem ostane le marina, koncesionar ali sidranje na dovoljenih območjih. Glede sportskih lučic sem pa mnenja, da to ni za tujce, ampak je bilo ustanovljeno, ravno za HR državljene, ki so izpadli iz komunalcev, zato so ustanovili športno društvo, ti privezi so večinoma že oddani za lokalce, ki nimajo komunalnega, prosti privezi pa so za dnevne goste, od katerih bistveno več zaslužijo, kot od celoletne oddaje priveza.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 17, 2011 21:43

Ma ja, spet ste pomešali jabolka in hruške...!!!

Seveda na komunalnih vezih ne moremo biti, pa tudi s HR registracijo ne, saj nismo do tega upravičeni, kot je napisal že Gaso. Pa kakor veste tudi recimo v Kopru ne moreš dobiti komunalnega veza, če nimaš prebivališča v Kopru in še to čakaš leta in leta v vrsti... No ja, ali pa "debela veza", beri kuverta...

Na HR je enaka zgodba. Sedaj pa naše barke... Torej ali v marino ali pa na KOMERCIALNI privez, ki se seveda plača ali na dan ali na mesec ali kakorkoli že... Barka je lahko tam največ 18 mesecev, kar pa je več, pa si v prekršku in te hrvaška davkarija lahko "kresne" s trošarino, DDV-jem in še čem... Zaradi tega mora biti barka recimo preko zime v carinskem skladišču ali pač v marini, ki je vedno tudi carinsko skladišče... Nekaj takega, na kratko...
330i
Kontraadmiral

HR registracija

OdgovorNapisal/-a 330i » Pe Feb 18, 2011 00:00

S HR registracijo pa si lahko v športni luki, če te sprejmejo v društvo. Ti pa postaneš donator društva :)
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

Re: HR registracija

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Feb 20, 2011 20:33

330i napisal/-a:Pozdrav,

meni je Kristijan (saj veva za koga gre, a ne Fojki :D ) dejal, da je potrebno plačati trošarino in DDV na Hrvaškem in smo na hrvaški registraciji (iz USA).
Obljubil je tudi pomoč... Je pa strošek kar visok - za moj čoln (pod 7m s kabino) cca. 2000 EUR trošarine + 22% DDV. Trošarina je odvisna od dolžine in tipa čolna.

Mene sedaj zanima ali je dovolj, da je čoln za privez v lučicah registriran na HR zastavo? Lastništvo ni važno? :?

LP

330i. Zdravo se pa resno odlocam ali ta prenos narediti ali ne kot mi je receno naj bi bila drugo leto koncno narejena marina in ce bo to res je vrzen denar skozi okno. Tako da nisem vec pameten kaj narediti. Ostali iz Peroja pravijo da ne bodo sli na hr zastavo in se bodo ze kako znasli. Ko bodo Hrvati v Eu ta zakon naj ne bi bil vec tako zavezajoc za njih.

zanima pa me Ali je ze kdo od Vas delal prenos iz Slo reg na hr registracijo :?: :? Oz ce naredim tak prenos ali lahko dobim nazaj vplacan ddv v Slo
Nazadnje spremenil Fojki, dne Ne Feb 20, 2011 21:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Feb 20, 2011 20:37

Nisem, sem pa prodal barko Hrvatu. Potreboval je izpis iz SLO registra, plačal carino in davek in jo vpisal v HR register. Zdaj pa je tu še trošarina.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti