Sovražni prevzemi koncesij? ZA MORJEPLOVCE V LUČICAH

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

Sovražni prevzemi koncesij? ZA MORJEPLOVCE V LUČICAH

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Pe Maj 27, 2011 12:36

Zdravo!

Ravno včeraj sem se vrnil iz Pakoštanov, kjer imam parkirano barčico; pa ne ravno prav dobre volje. Kaj se je zgodilo? Zadar je VSEM lučicam v okolišu pobral koncesijo in ustanovil "LUČKO UPRAVO" z 5 zaposlenimi, ki naj bi od zdaj naprej skrbela za vse te lučice... Prva sprememba (ki bo najbolj bolela nas kot uporabnike) je ta, da bodo cene BISTVENO višje kot do sedaj. Vse lučice, ki bodo sodile pod t.i. prvoklasne lučice bo cena 20 kun / meter / dan (govorim za Zadarski okoliš). Drugoklasne (npr. Dugi otok) bodo po 15 kun / meter / dan. Če si preračunate to za 3 mesece (sezono), dobite za 10m čoln ceno 2400 eur BREZ možnosti popusta za daljše obdobje!! Obrazložitev? Vse lučice se bodo tretirale kot tranzitni vezi in nimajo niti namena niti želje imeti "stalnih" gostov. Skratka, v če boste v katerikoli lučici na Pašmanu, celini ali kje drugje, boste lahko za 3 mesece plačali VEČ kot pa če bi šli za 1 leto v marino!!!! In kaj dobite za to? ČISTO NIČ!!!

Zgodba je taka: do sedaj so lučice vodile lokalne firme, ki so imele koncesije in so za to tudi zaračunavale (V Pakoštanih npr. firma JUŠTINA d.o.o., v lasti občine), ki so v te lučice tudi nekaj malega investirale (npr. pontone, valobrane, mi imamo celo elektriko in vodo, pa dvigalo itn), za vsako leto so sklenile zavarovanje, pa varovanje itn.. Po novem tega NE BO VEČ! Ne bo zavarovanja, ne bo elektrike in vode, ne bo varovanja... Na vprašanje tej 5 članski lučki upravi kdo bo pazil na vez če ga boš plačal in ti ga zasede nekdo drug medtem ko se greš kopat, je bil da bo to naloga Lučke kapetanije... HALO?!?!?!? ČE skratim: podražitev je iz 15 kun / m / dan (oz. 9 če si bil 3 mesece v lučici) na 20 brezpogojno, ob tem da ti ne nudijo več ničesar razen starih štrikov! Da ne govorim o tem, da bo novi koncesionar lepo pobral vso infrastrukturo, v katero je vlagalo mestece oz. stari koncesionar brez kakršnekoli odškodnine... Ogorčenost je takšna, da stari konecesionar grozi odstraniti pontone, muringe, skratka vse!

Prebivalci so ogorčeni, ker bodo tudi lokalni "RENT-A-BOAT"i in prebivalci morali to plačevati in se kratkomalo ne bo splačalo več; to pa je spet povezano z turizmom (slabša ponudba), pa tudi stari turisti ki so vedno hodili s čolni so že pričeli z odpovedmi ker ne vejo če bodo lahko kje privezali svoj čolniček... Torej bo to izredno negativno vplivalo tudi na samo mestece... oz mesteca!!

Da povzamem: v kratkem pričakujte kar velike spremembe, pa čeprav stari koncesionarji grozijo s tožbami, televizijo, časopisom itd... Razen če je to še ena izmed zaletavih potez naših južnih sosedov, ki se bo razveljavila oz omilila, ko bodo pogruntali kaj delajo...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Maj 27, 2011 13:56

Kaj spada tudi otok Pašman pod tole??
:oops:
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Pe Maj 27, 2011 14:01

Jp, spada isto v kategorijo 20 kun / m / dan...
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Maj 27, 2011 15:06

Pa ne mi rečt, da bom mogu plačat lučico na babacu, ko gremo na dopust.

Al te majhne lučice so izvzete ven?

Pa ne zamerit če neumnosti sprašujem :oops:
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Pe Maj 27, 2011 20:45

Hmmm kolikor vem je bil narejen prevzem koncesij za 24 lučic... Če pa je ta zraven ali ne pa ne bi vedel... Pustite se presenetit ;)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Maj 27, 2011 21:19

Zgleda, da gredo Hrvati res v evropo 2013 in je treba pobrati kar se še pobrati da :)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Maj 30, 2011 07:22

KAJ?????????????????

Piz.a jim ma.....

Zato pa ne dobim odgovora za rezerviranje v Pakoštanih, vsako leto sem po mailu rezerviral vez in so mi to potem še isti dan potrdili, vse je bilo vedno dogovorjeno pa brez zapletov, tudi prijaznost na višku. Pa je šlo vse skup k vragu. Banda.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Maj 30, 2011 14:42

Točno! Direktor Juštine ne daje odgovorov za lučico, pa čeprav ima okrog 200 poizvedb... No, po novem tudi dvigala ne bo več ker lastnik nima koncesije....

LP

SS
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Po Maj 30, 2011 17:27

Jaz sem našel samo ta dva članka, ki pa sta povezana...
http://nautica.st/content/view/531/58/ in
http://nautica.st/content/view/533/58/
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Maj 30, 2011 19:05

Nene, tukaj ne gre za nelegalno pobiranje priveznin... Sem prijatelj z direktorjem občinske firme, ki je imela koncesijo za lučico...

LP

SS
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Maj 30, 2011 22:19

Ko si odhajal iz Biograda, sva govorila da verjetno ne za dolgo, žal sva imela prav. :wink: Kaj čmo obrati nas hočjo do kosti.
lpg
https://medisken.si
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 31, 2011 07:21

Evo, včeraj sem pisal in sem popoldne že dobil odgovor.

Ovih dana je bila rasprava vezano za lučicu. Od 01.01.2011 koncesiju je preuzela Županijska lučka uprava Zadar i ove sezone mi radimo po njihovim uvjetima. Cijenu su promijenili i sada je 20kn (3 eura) po metru broda dnevno. Prije potvrde Vaše rezervacije čekali smo dali ćemo se uspjeti dogovoriti za neke bolje uvjete sa Županijskom lučkom upravom ali nismo.
Javite dali ste i dalje zainteresirani za vez.

Saj ne vem kaj naj rečem. :?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Maj 31, 2011 09:40

Nič! Jočeš lahko in plačaš...
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Jun 29, 2011 14:08

ss9940 napisal/-a:Hmmm kolikor vem je bil narejen prevzem koncesij za 24 lučic... Če pa je ta zraven ali ne pa ne bi vedel... Pustite se presenetit ;)

ja tudi za lučico v čižičih se je začelo s tem..pa kar na hitro in na horuk

lp
Veritas et Aequitas
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jun 29, 2011 17:27

Ampak, saj ne moreš verjet, vsako leto pripravijo nekaj v smislu odganjanja turistov - navtikov. Saj ne moreš verjet ! :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta