hrvaška vinjeta 50% popusta
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
hrvaška vinjeta 50% popusta
Zanima me kako je z hrvaško vinjeto in z popustom. Do sedaj smo šli vedno na Hrvaško in meli 50% popusta pa me zanima kako je s popustom ker bom letos spustil hrvaško obalo in šel čez italijo do grčije. Ali mi naslednje leto pripada kak popust ali moram plačati polno ceno vinjete?
hvala za odgovore
hvala za odgovore
Ne...izgubil boš ves popust ki si si ga nabral...sem imel lankso leto tako varianto ker sem 2009 šel na morje avgusta, 2010 pa julija in je bila še veljavna. Ko sem šel domov sem jo v letu 2010 zopet kupil samo zato ker bi zgubil ves popust. Ne splača se ti spustiti, tudi če jo boš kupil za brez veze si jo privošči.
lp
Bine
lp
Bine
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
goahead napisal/-a:Fantje kako je pa to če imam še veljavno vinjeto ki sem jo podedval od prejšnjega lastnika? Najbrž se samo dopišem pod listo in to je to? Kaj pa nakup nove za to leto a dobim kak popust ali si ga lahko vtaknem nekam?
Lp,
Iztok
Brez problema.....
Če ti jo je prejšnji lastnik pustil, gre s plovilom in lahko uveljavljaš..
Lahko pa bi jo uveljavljel prejšnji lastnik..
Če skrajšam uveljavil jo bo tisti, ki jo bo ob podaljšanju prinesel s sabo..
P.S.
Bodi previden pri vpisu podatkov, ker so šlampasti, imajo pa stare podatke v računalniku, pa včasih ne spremenijo vse kar je potrebno..
Meni so naknadno ročno popravljali (ker sem opazil kasneje), pa mi je rekla, ko je udarila žig, k ročnemu popravku.. - "recite mi druge godine, da popravim i u kompjuteru, ali prije nego počnem upisivat"..
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
Najprej hvala za odgovor. Samo toliko v vednost, kadar sem imel ene 4 leta nazaj gumo in ko sem jo kupil je imela še veljavno vinjeto. Ko sem prišel na kapitanijo v Tisnem (Murter), mi je gospod reku, da vinjeta ne spada pod čoln ampak pod lastnika. Itak takrat jest nov v navtiki, ajde če pravi pač tako moram kupit novo in nobenega popusta zraven. Pi....a so cigoti. Brez zamere za moj besedni zaklad.
Lp,
Iztok
Lp,
Iztok
evo še cene če koga zanima http://image.24ur.com/media/document//60227745.pdf
Popust tudi propade v kolikor se "obrne" koledarsko leto.
Za primer, če je vinjeta veljavna do decembra z januarjem popusta ni več.
To se je zgodilo sosedu iz kampa.
Enako pa se mu je zgodilo, kot @goahead, le da on ni mogel prenesti, kot lastnik. Ko je prodal čoln mu je na kapetaniji rekel, da gre popust z čolnom.
Izgleda da je tam res vse bolj Banana Republika. Vsak sam postavlja pravila!
Pa se ena, ki nima veze z vinjetami... Na tej isti kapetaniji je enemu iz kampa rekel, da on ne bo popisal nezgode(zaradi kaska), češ da to ni njegovo delo, sploh ne ker so se čolni potolkli na bojah in ga je napotil na matično kapetanijo v Rijeko... Tam je pa šlo!
Komentar Reškega kapetana pa je bil nekaj v smislu, da je tam res mal čuden kapetan...
Za primer, če je vinjeta veljavna do decembra z januarjem popusta ni več.
To se je zgodilo sosedu iz kampa.
Enako pa se mu je zgodilo, kot @goahead, le da on ni mogel prenesti, kot lastnik. Ko je prodal čoln mu je na kapetaniji rekel, da gre popust z čolnom.
Izgleda da je tam res vse bolj Banana Republika. Vsak sam postavlja pravila!
Pa se ena, ki nima veze z vinjetami... Na tej isti kapetaniji je enemu iz kampa rekel, da on ne bo popisal nezgode(zaradi kaska), češ da to ni njegovo delo, sploh ne ker so se čolni potolkli na bojah in ga je napotil na matično kapetanijo v Rijeko... Tam je pa šlo!
Koliko jaz vem je vinjeta vezana na čoln. Če kupiš čoln z 50% popusta moraš imeti sabo samo staro vinjeto oz. tisti papir o nakupu vinjete (ker podatki v bazi so pomanjkljivi, kot so že napisali) potem pa imaš lahko še naprej popust. S staro vinjeto ne moreš uveljavljati popusta, če si zamenjal čoln.
Guma je guma, zaenkrat.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
goahead napisal/-a:No vidite vsak si razlaga drugače. Vedno si pa razložijo tako, da te naribajo. Ti praviš da gre popust z barko, uni je meni takrat reku da gre na osebo. No, ok vidmo kaj bo letos.
Lp,
Iztok
Kot sem že zgoraj nakazal so meni pojasnili, da se možne obe varianti - ali s čolnim, ali prejšnji lastnik...
Uveljavljal naj bi jo tisti, ki prinese staro s seboj ob nakupu nove..
Takšna je bila razlaga na Puljski kapetaniji, ko sem jaz urejal...
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost