prevoz jadrnice čez mejo na Hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
zeta
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a zeta » So Jul 02, 2011 12:33

živjo.

Z prijateljem greva naslednji teden na dopust na Hrvaško. Seboj bova peljala 2 jadrnici Zeti (elan) na prikolici. Dolžina jadrnic je 4.25m. Prikolkica je seveda izpravna, tehnični je narejen in use štima, zanima pa me kako je z jadrnicami. ker greva čez mejo prvič me zanima par stvari. Kakor vem se te jadrnice ne dajo registrirati, ker so "športni rekvizit" kot surf in podobno, nimajo motornega pogona..usaj tako sem slišal do sedaj.
Zanima pa me če je imel kdo kakšno izkušnjo da so cariniki kaj težili...
Jaz od jadrnice nimam nobenega računa ali podobno, ker je letnik 82, in tudi ko sem jo kupil je bila že slabše ohranjena, kolega pa ima eno ki je letnik 84 in ko jo je kupil slabo leto nazaj mu je prejšnji lastnik dal zraven original račun z garancijskim listom, pisan še v jugoslovanskem jeziku :D + navodila za uporabo. Ali imam lahko zaradi tega probleme?
Če kdo kaj več ve na tem področju...hvala za odgovore.
lp blaž
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Jul 03, 2011 20:11

Pri izhodu iz Slovenije na Slo meji daj potrditi izjavo o začasnem izvozu športnega rekvizita,brez problemov ti bodo na list udarili pečat in z tem lahko plovilo pripelješ tudi nazaj.Prijatelj ,ki ima račun ne potrebuje ničesar.

Če pa na Hrvaškem potrebuješ plovno dovoljenje pa ne vem ,definirana so samo plovila na vesla ,pandolini itd., kako je z 4,30m dolgo jadrnico boš pa tam izvedel.
Dobro bi bilo če bi poklical na kapetanijo,boš točno vedel.
Potem lahko pri nas še vedno kaj storiš glede dokumentov v primeru da plovno potrebuješ .če ga pa ne potrebuješ, potem pa mirno na dopust.
lp
Uporabniški avatar
zeta
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a zeta » Ne Jul 03, 2011 21:21

@val, hvala za koristne inf.

lp
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Jul 04, 2011 09:40

Svoje cajte sem brez problema vozil čez mejo katamaran dolžine 6m. Dejansko so ga opredelili kot srf, ki ne potrebuje plovnega dovoljenja ne izpita. So pa pregledali dokumente od prikolice. Za lastništvo je bila dovolj kupoprodajna pogodba. Menim, da ne bodo komplicirali!
Uporabniški avatar
zeta
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a zeta » Po Jul 04, 2011 10:48

na forumu sm bral temo o tem , da je baje treba imet izpit za plovilo daljše od 3m, ne glede na to ali ima motor ali nima? samo to je najbrž za plovilo ki je tudi registrirano..? kako je kaj z tem..
ker ne poznam nobenega ki bi delal izpit samo za takole jadrnico :
http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?id=105005
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jul 04, 2011 12:34

za čez mejo ne boš imel nobenih problemov...samo vozim kajake pa me le vprašajo, ko grem nazaj če sem se imel fino, kje sem bil,...in da bi tudi cerinik šel mal veslat...le prikolico imej izpravno...tudi sam sem imel pred leti zeto in ko sem spraševal so nekaj sanjali, da bi moral jadrnico vpisati ne bi pa potreboval izpita...kako je sedaj s tem pa ne vem...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Jul 04, 2011 19:36

Racman se ne strinjam s teboj.
Meni so gumenjaka 2,60m starega 10 let s katerim se vozim na barko hoteli ocariniti.
tako ,da ti, pri izvozu vse lepo prijavi in imaš mir ob povratku.
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jul 04, 2011 22:03

val napisal/-a:Racman se ne strinjam s teboj.
Meni so gumenjaka 2,60m starega 10 let s katerim se vozim na barko hoteli ocariniti.
tako ,da ti, pri izvozu vse lepo prijavi in imaš mir ob povratku.

No jaz sem lansko leto cca 5x peljal s seboj dva kajaka v vrednosti cca 3000€ in ni bilo nobenega problema ne pri vstopu na Hrvaško ne nazaj pri vstopu v Slovenijo.

Tudi letos je bila enaka zgodba 2x.

Po nasvetu sem jih povprašal ali moram prijaviti seznam stvari katere začasno iznašam pa so se mi smejali :wink:

http://www.uradni-list.si/files/RS_-1993-018-00824-OB~P001-0000.PDF

http://www.uradni-list.si/1/content?id=65885
Uporabniški avatar
zeta
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a zeta » Po Jul 04, 2011 23:12

potem je najbolše da obrazec sprintam in izpolnim, oni pa mi samo poštemplajo na meji..?
Uporabniški avatar
racman
Admiral

Re: prevoz jadrnice čez mejo na Hrvaško

OdgovorNapisal/-a racman » To Jul 05, 2011 00:02

zeta napisal/-a:potem je najbolše da obrazec sprintam in izpolnim, oni pa mi samo poštemplajo na meji..?

ne sekiraj se...ko prideš na mejo jih vprašaj ali moraš kaj prijaviti...in če reče da ja ti bo dal obrazec, če ne pa pač ne...osebno sem prepričan, da ne boš nič prijavljal...morda se pa motim :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta