Rezanje priveznih vrvi -Otok BUDIKOVAC poleg VISA

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

s51ta
Višji praporščak

Rezanje priveznih vrvi -Otok BUDIKOVAC poleg VISA

OdgovorNapisal/-a s51ta » Po Avg 01, 2011 12:52

Pozdravljeni,

O tem pišem na forumu zato, da se kaj podobnega ne bo pripetilo še kakemu izmed vas. O dogodku sem obvestil policijo kot tudi luško kapetanijo, zgodilo se verjetno ne bo nič (31.07.2011). O razpletu pa obvestim ...

Skratka 30.07. 2011 se v zgodnjih popoldanskih urah sidramo v zalivu na otoku Budikovac. Na priporočilo sosednje barke, na kateri so bili tudi Slovenci in moje soproge dvignem sidro in se privežem za eno izmed priveznih boj ob obali. Osebno se ne rad sidram na te plutače, najraje imam svoje sidro, ki vem kako drži ...
Preostanek dneva mine mirno ... na dopustu si človek želi predvsem miru ...
Okoli desetih zvečer pride nekdo s čolničkom (moški in ženska) in sveti v barko, da bo odvezal barko ... umirim strasti, saj moškemu povem, da pridem jutri na kavo in rakijo ... pravi da noče denarja za boje, naj le pridem do njega vsaj na rakijo...Rečem tudi, da lahko takoj gremo in se presidramo, a tega noče ...

Oddidem v barko, po zalivu pa se še sliši dretje tega možakarja na druge nadobudne navtike ...
Naslednji dan kot dogovorjeno grem v to njegovo "nekakšno gostilnico" na otočku, popijem kavo in rakijo, kjer je stregla tista ženska iz čolna. Izkaže se, da je to žena od lastnika. Vprašam, ali lahko z otroci pridem na kosilo, pa me zavrne, češ da nima sedaj časa ampak lahko pa okoli 3h.
Otroci pač jedo ko so lačni in ne ko so gostilniške kapacitete proste, zato se nismo vrnili.
Zvečer ob 2145 pride ponovno ta moški z žensko na čolnu ves obnoren, zakaj nisem prišel do njega kot sva se dogovorila; porečem, naj mu žena pove, da sem bil tam...ki je samo molčala....še preden uspem povedati do konca, je moški že prerezal obe vrvi, s katerimi sem bil vezan na bojo.

Prižgem motor in odmotoriram v drug zaliv ... kaj bi bilo, če motor ne bi vžgal, kaj če bi pihalo močneje kot 8 KN, kot je?

Po klincanju na policijo in kapetanijo (saj je rezanje in odvezovanje bark kaznivo) predvidevam, da se ne bo zgodilo nič. Saj naj bi bil moški (po pripovedovanju policaja) bivši mornariški kapetan in bo zadeva potlačena, kot še marsikatera zadeva ...

Osebno ne vidim problema, da se računa boje ali potem gre kaj pojesti na danem mestu....

Skratka toliko v vednost ...

lp T
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Avg 01, 2011 13:44

Ok. Zastopim, da ti poreže vrvi ko te ni na čolnu, da ne veš koga bi na gobec... ampak če ti jih pa pričo tebe bi bilo pa najmanj, kar bi tipo dobu ene ornh batine.... to pa 100% al pa gremo naslednji dan v njegovo kantino pa mu vse fuknemo ven .... Sej sem čist strpen človek sam, da bi meni tkole ... Sej vem, da se ne splača sekirat sam me pa pogreje :?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 01, 2011 14:24

Za takšno dejanje, res skoraj ni opravičila.
Ampak vendar naj povem tole. Kar preživim precej časa po Dalmaciji, dosti tudi pri gostilničarjih in na njihovih bojah. Sto ljudi, sto čudi. Eni so super, drugi še vedno malo obremenjeni z raznoraznimi stvarmi. Ampak nekaj je dejstvo. Privezniki z bojami so njihova last, ki jo postavijo in tudi (kakor kdo) vzdržujejo. Ker nihče od nas ne dela za bohlonaj, seveda pričakujejo neko povračilo. Ali finančno, ali v obliki obiska v njihovi gostilni. Po dvajsetih letih potepanja po Jadranu tudi poznam delavno vnemo dalmatincev - čez opoldan jih uhvati fijaka :roll: Zato se je treba, nažalost, prilagajati njihovem urniku.
Mislim, da bi zvečer stvar pomiril z obiskom na nakšno bevando. Zavedat se moraš pa nečesa. Malokdo bi te dva dni gledal na svoji boji za en kafe in travarico. Verjetno pa je ta "pobesneli Max" že kakšen dan pred tabo naletel na koga, ki mu je razrahljal živce, ti pa si bil nato žrtev tega izbruha, za katerega res ni opravičila.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Avg 01, 2011 14:57

kr en napisal/-a:Za takšno dejanje, res skoraj ni opravičila.
Ampak vendar naj povem tole. Kar preživim precej časa po Dalmaciji, dosti tudi pri gostilničarjih in na njihovih bojah. Sto ljudi, sto čudi. Eni so super, drugi še vedno malo obremenjeni z raznoraznimi stvarmi. Ampak nekaj je dejstvo. Privezniki z bojami so njihova last, ki jo postavijo in tudi (kakor kdo) vzdržujejo. Ker nihče od nas ne dela za bohlonaj, seveda pričakujejo neko povračilo. Ali finančno, ali v obliki obiska v njihovi gostilni. Po dvajsetih letih potepanja po Jadranu tudi poznam delavno vnemo dalmatincev - čez opoldan jih uhvati fijaka :roll: Zato se je treba, nažalost, prilagajati njihovem urniku.
Mislim, da bi zvečer stvar pomiril z obiskom na nakšno bevando. Zavedat se moraš pa nečesa. Malokdo bi te dva dni gledal na svoji boji za en kafe in travarico. Verjetno pa je ta "pobesneli Max" že kakšen dan pred tabo naletel na koga, ki mu je razrahljal živce, ti pa si bil nato žrtev tega izbruha, za katerega res ni opravičila.

Se popolnoma strinjam. Veddno smo bojo plačali oz. smo šli v gostilno k lastniku. Se pa včasih zgodi, da ko si na barki ni nikjer ne duha ne sluha o kakšnem, ki bi mu plačal, ko pa pride naslednje jutro te pa napizdi kje si bil... ali pa čoln odveže. Ampak, ravno celi dan ga pa tud ne bom čakal, kdaj se bo majstr prpelu. Če sem se pripeljal, da si bom šel ogledat otok, najbrž ne bom sedel pa čakal. Ampak včasih pa res naletiš na take paciente, da bi jih najraje ...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Avg 01, 2011 15:18

Se strinjam s Kr enim. Vrvi se ne reže, ampak vprašanje kaj je človeka privedlo tako daleč :evil: . Mi gremo vedno jest k tistemu, ki se mu privežemo na bojo ali pomol... in to vsak dan ko smo tam privezani... kdor tega nima namena storit, naj se pač ne privezuje pred oštarijami.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Avg 01, 2011 15:58

Vse to drži kar ste napisali.Ampak pojdimo po vrsti.
Model je prerezal štrike, kar je kaznivo dejanje.Bila je podana prijava in postopek je moral steči. Ni pomembno ,če je bivši kapetan.Tudi Sanaderja so zaprli, pa je bil še veliko večja živina.
Boje , ki jih je postavil v morje pred svojo birtijo ne more zaračunavati niti pogojevati brezplačen vez v zameno za napr. večerjo pri njemu.Enako je z zidanimi in plavajočimi pomoli.Vse to je zgrajeno na črno in že samo po sebi kaznivo.Drži pa, da se ob tem miži na obe ušesi pa še prste tišči v ušesa.
Sama klicna prijava na kapitanijo najbrž ne bo dovolj(mogoče sta z kapitanom prijatelja ali celo sorodnika). podaj prijavo na sedež kapitanije na županijo.
Še najbolj pa se mi dopade rešitev, ki jo je predlagal Evovii.
Prefukat, pa vse mu razbit, pa se naj potem on žali.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Avg 01, 2011 17:35

zobar napisal/-a:Boje , ki jih je postavil v morje pred svojo birtijo ne more zaračunavati niti pogojevati brezplačen vez v zameno za napr. večerjo pri njemu.Enako je z zidanimi in plavajočimi pomoli.Vse to je zgrajeno na črno in že samo po sebi kaznivo.

Sorry fantje, ampak s takšnim odnosom se ne pride daleč... Tisti ki režejo štrike so budale, ampak dosti boljši niso niti tisti ki ne razumejo, da se pač spodobi prit jest v oštarijo pred katero so se privezali in zraven še pametujejo, da noben ne more tega pogojevat, ker je itak vse na črno... to je podobno, kot če ne bi hotel plačat večerje, ker pač lastnik utajuje davke :roll:
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Po Avg 01, 2011 18:09

Če je gostilničar postavil boje za svoje potencialne goste a se ti ne zdi fer da se potem brez večerje pač tam ne sidraš?
pozeidon5
Višji štabni praporščak
Kraj: DALMACIJA

OdgovorNapisal/-a pozeidon5 » Po Avg 01, 2011 19:21

Ko kdaj gledam slovence po jadranu (tudi sam sem iste sorte), se mi zdi kot da bi si kupili eno staro letalo, da pa ne bi placali letaliske takse, bi pa pristajali kar na njivah.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Avg 01, 2011 20:17

Vsak lahko pristaja na njivah, če mu to paše in če mu lastnik njive dovoli... problem je, če hoče kdo pristat na letališču, pa ne sprejema pogojev za pristajanje na letališču in ob tem še pribije, da je letališče itak zgrajeno na črno.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 01, 2011 21:50

kakorkoli tole obračate, imate vsi prav, ampak jaz bi ga tudi po gobcu kresnu,če bi mi pred nosom štrike porezal ! mam lih nove
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Po Avg 01, 2011 21:56

s51ta,kateri od dveh možakarjev,ki sta na Budikovcu,pa ti je to naredil?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Avg 01, 2011 23:15

Tex napisal/-a:kakorkoli tole obračate, imate vsi prav, ampak jaz bi ga tudi po gobcu kresnu,če bi mi pred nosom štrike porezal ! mam lih nove

Da se razumemo Tex... tud jaz bi popizdu, če bi mi kdo štrike porezal... ampak popizdu bi tudi, če bi bil lastnik oštarije in bi mi nekdo zasedel bojo, ki sem jo postavil za goste, potem bi se pa delal francoza, ko bi ga opomnil, da so boje samo za goste, za povrh pa še pribil da mu nimam pravice težit, ker so itak postavljene na črno :evil:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 01, 2011 23:26

kakorkoli obračamo noben način ,ni da ti nekdo poreže štrike pred nosom, ok, vseeno bolje kot da ti jih ko te ni :lol: ali ko spiš :oops:

Ampak vseeno bi lahko pokasiral za dve nočitvi na boji, pa bi bil mir...

Seveda tudi ni lepo,da ne greš v gostilno, oz je tudi neumno se mulati če ti rečejo da do 15h ne delajo... otroke se da "nafutrat" na čolnu, potem pa se gre lahko kaj spit proti večeru... pa ne bom sedaj pameten, vsak ima svoj ritem...

Saj sem napisal da se z vsemi delno strinjam... ampak vseeno rezanje štrikov ni način, takemu je njegov čoln za potopit !
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » To Avg 02, 2011 06:59

Fantje sidro v vodo pa mir...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti