Vleka prikolice nad 3,5T in vinjeta!
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Vleka prikolice nad 3,5T in vinjeta!
Verjetno vas že večina ve za posebno kategorijo izpita nad 3,5T do 4,25T(B+96),pa me zanima kako je to v praxi,kontrola na meji ipd.
Drugo,pa sem ravno danes prilepil novo vinjeto in tudi na njej piše do 3,5T,torej z vozilom 2,2T + prikolico 1,6T to mejo presežem ,kako je potem z plačilom cestnine-avtoceste(če gremo po pravilih)?
Hvala in lp.
Drugo,pa sem ravno danes prilepil novo vinjeto in tudi na njej piše do 3,5T,torej z vozilom 2,2T + prikolico 1,6T to mejo presežem ,kako je potem z plačilom cestnine-avtoceste(če gremo po pravilih)?
Hvala in lp.
by the book moras na cestninsko okence, vendar verjemi, da te bodo gledali zelo čudno
Malo pomisli, če si ze kdaj videl kakega, ki vlece prikolico z nalozenim avtomobilom in gre placat cestnino?!

Malo pomisli, če si ze kdaj videl kakega, ki vlece prikolico z nalozenim avtomobilom in gre placat cestnino?!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Če presežeš 3500 kg obvezno naredi dodatno kategorijo (96 koda). Če te zaloti policaj nimaš dovoljenja ustrezne kategorije, kar pomeni da si praktično brez izpita. Posledic se verjetno zavedaš. Ravno tako je z zavarovanjem ki ne velja, oziroma boš sam kril nastalo škodo, ker nimaš ustreznega vozniškega dovoljenja. Sam se ne bi hecal.
..saj bom šel delat ta izpit (grem raje bolj na sigurno drugače) stane okoli 400€(9 ur vožnje+ 2 izpitni +zdravniški pregled),upam samo,da še znam vozit avto po pravilih/predpisih:)
Nazadnje spremenil Borut, dne To Jan 31, 2012 14:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz sem šel delat kar kategorijo E.
OK, takrat kat. EkB in koda 96 sploh še ni obstajala. Takrat smo se čudili, kako lahko Britanec vozi Land Roverja in hkrati vleče dvo tonsko prikolico. 
Nazadnje spremenil Slootack, dne To Jan 31, 2012 14:11, skupaj popravljeno 1 krat.
mamaMicka napisal/-a:Zakaj pa ne bi sel raje potem kar EkB? Ni veliko drazje pa imas do 7 ton...
se bom pozanimal kako je s tem ja,hvala za nasvet!
Nazadnje spremenil Borut, dne To Jan 31, 2012 14:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Teorijo pa ze naredis... meni je tale 96 mimo...
Bolj logično mi je, da za 4250 naredis en mini test, ce moras pa ze plačati voznjo pa je bolje narediti se teorijo in nimas skrbi...
Je pa nekaj res...
Ce pa ze delas zdravniski, pa teorijo pa moras imeti voznjo pa zacnes premisljevati zakaj ne bi sel narediti kar E

Bolj logično mi je, da za 4250 naredis en mini test, ce moras pa ze plačati voznjo pa je bolje narediti se teorijo in nimas skrbi...
Je pa nekaj res...
Ce pa ze delas zdravniski, pa teorijo pa moras imeti voznjo pa zacnes premisljevati zakaj ne bi sel narediti kar E
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost