Pozdrav vsem morjeplovcem!
Sem lastnik motornega čolna dolžine 6,89 m z notranjim motorjem 40 KS,tak čoln pluje lahko največ 4 NM od temeljne črte proti odprtem morju.Zanima me, če lahko ob registracji ki mi poteče v aprilu spremenim območje plovbe.Ali lahko plovilo,ki je krajše od 7 m z dodatno opremo (plovilo ima že opremo za plovila nad 7 m) pridobi status plovbe po celotnem obalnem morju.
Lep pzdrav!!
Sprememba območja plovbe
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
V
Pravilniku o čolnih in plavajočih napravah piše tudi tole:
a) čoln za javne, osebne ali gospodarske namene, razen za javni prevoz oseb:
– dolžine do 5 metrov sme pluti do oddaljenosti največ štirih navtičnih milj od obale oziroma dveh navtičnih milj od obale zunanjega roba najbolj oddaljenih otokov,
– brez kabine dolžine nad 5 metrov in čoln s kabino dolžine do 7 metrov sme pluti do oddaljenosti največ štirih navtičnih milj v smeri odprtega morja, merjeno od temeljne črte teritorialnega morja,
– s kabino, daljši od 7 metrov sme pluti na celotnem obalnem območju.
Kaj pa če ga podaljšaš za 12cm?
Tole sicer samo ugibam, ampak pokliči na izpostavo, kjer si ga registriral.
Pravilniku o čolnih in plavajočih napravah piše tudi tole:
a) čoln za javne, osebne ali gospodarske namene, razen za javni prevoz oseb:
– dolžine do 5 metrov sme pluti do oddaljenosti največ štirih navtičnih milj od obale oziroma dveh navtičnih milj od obale zunanjega roba najbolj oddaljenih otokov,
– brez kabine dolžine nad 5 metrov in čoln s kabino dolžine do 7 metrov sme pluti do oddaljenosti največ štirih navtičnih milj v smeri odprtega morja, merjeno od temeljne črte teritorialnega morja,
– s kabino, daljši od 7 metrov sme pluti na celotnem obalnem območju.
Kaj pa če ga podaljšaš za 12cm?
Tole sicer samo ugibam, ampak pokliči na izpostavo, kjer si ga registriral.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov