Pozdravljeni.
Sem nov na forumu z vidika javljanja, veliko pa sem že prebral. Imam pa eno vprašanje, ker česar podobnega nisem zasledil. Zanimam se za nakup novega 5m čolna na Hrvaškem, kjer ga nameravam tudi registrirati, ker ga mislim čez leto puščati na Hrvaškem, kjer imamo vikend. Zanima pa me če lahko jaz kupim motor v Sloveniji in ga s slovensko registracijo uporabljam na čolnu registriranem na HR?. Imam namreč eno ugodno ponudbo rabljenega motorja, v bistvu je poškodovan, ker je čoln med burjo obrnilo. Če ta varianta ni možna se čoln verjetno da izpisati iz registra v SLO in ga uvoziti v HR in plačati vse dajatve ali kako?
Vem da ne spada v to temo pa vendar.Zanima me tudi ali mislite da če je bil motor potopljen da je še vedno vreden popravila. Motor je potem bil na pregledu in so ga zalavfali, tako da.
Hvala za vse odgovore.
LP
Hrvaški čoln, slovenski motor
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Sem tudi jaz imel podobne ideje, in sem to opustil, ker je bilo preveč papirologije, dela, ter denarja, pa še špediterja bi moral poznati kakšnega.
Sem se na koncu za eno sezono, kar na kapetaniji zmenil, da mi je kapetanka izdala vinjeto. V mojem primeru ja šlo za SLO barko in HR motor.
Malo sem se naredil butastega in pojamral, da bi se resnično rad vozil z barko in smo se na koncu vseeno zmenili, da je šla zadeva skos. Vendar to je pač bila dobra volja šefice!!! in tako nikakor ni za počet. Sem kasneje uredil tako, da sem pri nas kupil motor.
Če bi pa še enkrat bil v takšni situaciji, bi pa vse dal na D zastavo.
Za kakšen motor pa gre?
Sem se na koncu za eno sezono, kar na kapetaniji zmenil, da mi je kapetanka izdala vinjeto. V mojem primeru ja šlo za SLO barko in HR motor.
Malo sem se naredil butastega in pojamral, da bi se resnično rad vozil z barko in smo se na koncu vseeno zmenili, da je šla zadeva skos. Vendar to je pač bila dobra volja šefice!!! in tako nikakor ni za počet. Sem kasneje uredil tako, da sem pri nas kupil motor.
Če bi pa še enkrat bil v takšni situaciji, bi pa vse dal na D zastavo.
Za kakšen motor pa gre?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti