Hrvaški čoln, slovenski motor

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

jocom
Naddesetnik

Hrvaški čoln, slovenski motor

OdgovorNapisal/-a jocom » Sr Feb 15, 2012 19:50

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu z vidika javljanja, veliko pa sem že prebral. Imam pa eno vprašanje, ker česar podobnega nisem zasledil. Zanimam se za nakup novega 5m čolna na Hrvaškem, kjer ga nameravam tudi registrirati, ker ga mislim čez leto puščati na Hrvaškem, kjer imamo vikend. Zanima pa me če lahko jaz kupim motor v Sloveniji in ga s slovensko registracijo uporabljam na čolnu registriranem na HR?. Imam namreč eno ugodno ponudbo rabljenega motorja, v bistvu je poškodovan, ker je čoln med burjo obrnilo. Če ta varianta ni možna se čoln verjetno da izpisati iz registra v SLO in ga uvoziti v HR in plačati vse dajatve ali kako?
Vem da ne spada v to temo pa vendar.Zanima me tudi ali mislite da če je bil motor potopljen da je še vedno vreden popravila. Motor je potem bil na pregledu in so ga zalavfali, tako da.

Hvala za vse odgovore.

LP
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Feb 15, 2012 20:42

Sem tudi jaz imel podobne ideje, in sem to opustil, ker je bilo preveč papirologije, dela, ter denarja, pa še špediterja bi moral poznati kakšnega.

Sem se na koncu za eno sezono, kar na kapetaniji zmenil, da mi je kapetanka izdala vinjeto. V mojem primeru ja šlo za SLO barko in HR motor.
Malo sem se naredil butastega in pojamral, da bi se resnično rad vozil z barko in smo se na koncu vseeno zmenili, da je šla zadeva skos. Vendar to je pač bila dobra volja šefice!!! in tako nikakor ni za počet. Sem kasneje uredil tako, da sem pri nas kupil motor.
Če bi pa še enkrat bil v takšni situaciji, bi pa vse dal na D zastavo.

Za kakšen motor pa gre?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Feb 16, 2012 07:22

Jaz ti bom rekel samo glede motorja, ki je bil potopljen. Če ni bilo nič zamenjano ali porihtano, bejži stran, ker bo marsikaj oksidiralo in se to ni vidlo takoj, ko so motor vžgali. Moje mnenje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Feb 16, 2012 09:08

Imam namreč eno ugodno ponudbo rabljenega motorja

Ugodno za koga - za prodajalca

Ker ne veš koliko časa je bil potopljen, rajši pusti, sploh če je novejši motor podprt z računalniško vodeno elektroniko.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Feb 16, 2012 11:45

Če ti da polletno garancijo bo pomoje zdržal tudi naprej če ne naj ga vzame nazaj.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti