Praktično opravljanje izpita za čoln
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Praktično opravljanje izpita za čoln
Pozdravljeni.
Na uho mi je prišlo da bi v kratkem naj začel veljati zakon, po katerem bi kandidat moral zraven teoretičnega ozpita delati tudi praktičnega. A ve kdo kaj več o tem. Od kdaj bi to naj začelo veljat, da se še hitro prijavim?
Na uho mi je prišlo da bi v kratkem naj začel veljati zakon, po katerem bi kandidat moral zraven teoretičnega ozpita delati tudi praktičnega. A ve kdo kaj več o tem. Od kdaj bi to naj začelo veljat, da se še hitro prijavim?
Nam je to omenjal že pomorski inšpektor, ko nam je predaval za izpit VČ. Hkrati pa je tudi povedal, da v kolikor bo to sprejeto, bo to kraja denarja kandidatom in nič drugega. Dejansko te nihče ne bo peljal ven v razburkanem morju, tudi v vetru ne. V bonaci pa se lahko naučiš sam vsega.
Ne vem no, mnenja so bila deljena, vsekakor pa ti nisem odgovoril, ali je zakon sprejet ali ne, ker tega pa res ne vem. Vprašaj kapetanijo po mailu, saj so prijazni fantje...
lp
Ne vem no, mnenja so bila deljena, vsekakor pa ti nisem odgovoril, ali je zakon sprejet ali ne, ker tega pa res ne vem. Vprašaj kapetanijo po mailu, saj so prijazni fantje...
lp
Green to green or red to red, safely go ahead!
Točno tako, jaz sem se učil v tako mirni vodi, da je bila kot olje. Pa sem pristajal in se tako tresel, da sem jaz delal valove
Nekajkrat probaš in gre. Od tam naprej pa samo nabiraš izkušnje in več situacij ko srečaš, več se naučiš in lažja postaja plovba. Nihče te tega ne more naučiti na tečaju, razen teorije...
Moje mnenje just

Nekajkrat probaš in gre. Od tam naprej pa samo nabiraš izkušnje in več situacij ko srečaš, več se naučiš in lažja postaja plovba. Nihče te tega ne more naučiti na tečaju, razen teorije...
Moje mnenje just
Green to green or red to red, safely go ahead!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ko sem v 80-ih letih delal izpit v Sisku, smo pluli po reki in mislim, da je vsak izplul in pristal (z gumenjakom z izvenkrmnim motorjem na ročko, če prav pomnim).
Tisti papir sem kasneje izgubil in potem po 1991 izpit enostavno še enkrat naredil v Kopru, kjer pa ni bilo praktičnega dela.
Tisti papir sem kasneje izgubil in potem po 1991 izpit enostavno še enkrat naredil v Kopru, kjer pa ni bilo praktičnega dela.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Sr Mar 28, 2012 17:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Glejte na vse skupaj z vidika varnosti in nabiranja izkušenj pod mentorstvom.
Za praktični del ste lahko veseli, če ga bodo uvedli.
Ko sem bil mlad in neumen, sem se vedno kregal na tehničnem oz. negodoval, če so mi na legendarni katrci odkrili kakšno pomanjkljivost in seveda so jo, če ne drugega so ropotali končniki.
Zdaj se tehničnega veselim, ker vem, da mi potem, ko mi avto drobro prerukajo in pregledajo, ne bo odletelo kolo ali kaj podobnega. Strošek zanemarljiv! Moti me edino merjenje izpuhov, ker se za tem skriva komercialna fora prodaje novejših avtomobilov itd.
Ko sem bil mlad in neumen, sem se vedno kregal na tehničnem oz. negodoval, če so mi na legendarni katrci odkrili kakšno pomanjkljivost in seveda so jo, če ne drugega so ropotali končniki.
Zdaj se tehničnega veselim, ker vem, da mi potem, ko mi avto drobro prerukajo in pregledajo, ne bo odletelo kolo ali kaj podobnega. Strošek zanemarljiv! Moti me edino merjenje izpuhov, ker se za tem skriva komercialna fora prodaje novejših avtomobilov itd.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Marchi napisal/-a:Glejte na vse skupaj z vidika varnosti in nabiranja izkušenj pod mentorstvom.
Če je to dobro narejeno, OK, če je samo birokracija pa
Marchi napisal/-a:Ko sem bil mlad in neumen, sem se vedno kregal na tehničnem oz. negodoval, če so mi na legendarni katrci odkrili kakšno pomanjkljivost in seveda so jo, če ne drugega so ropotali končniki.
Pri tedaj kakih 10 let stari dizel Renault petki se mi je zgodilo, da se dalj časa nisem nič vozil z njo. Potem sem jo dal nekomu, ki so mi ga priporočili, poservisirat, odpravit vse pomankljivosti in peljat na tehnični pregled.
Potem sem se kak teden dva z njo vozil, nato sem jo še enkrat peljal k istemu mehaniku na temeljit pregled, ker sem jo nameraval posoditi nečakinji in dvema kolegicama za potep do Sicilije - in mehaniku tudi povedal, da gre na tako pot in da naj torej vse temeljito preizkusi, prešnjofa in poštima.
Potem so se dekleta odpeljala in na srečo je pri semaforju pri Tobačni tovarni, ko se je prižgala zelena luč, voznica speljala precej energično, in so se sneli končniki sprednjega kolesa, sunek ven zasukanega kolesa je izvlekel polosovino in avto je sedel na tla, na srečo pri minimalni hitrosti. Tudi naletel na srečo ni nihče.
Dan prej sem za preizkus po avtocesti vozil, kolikor hitro sem smel ali še kaj več, ampak na srečo brez sunkovitih sprememb smeri, sicer ...
Dekleta so se odpeljala z drugim avtom, jaz sem pripravil mehanika, da je odpravil posledice, potem pa ni več videl tega avta. Splošni nauk pa najbrž je, da tudi mehanik in tehnični pregled lahko včasih ne odkrijeta česa, kar je ali bi lahko bilo usodno, ne le problematično.
Dobro je, če najdejo in morali bi najti, ampak...
Tista petka je sicer potem vozila še naslednjih 10 let brez posebnosti, potem pa je počasi začelo nagajati več reči hkrati in je šla v razgradnjo.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti