Prebrani vsi posti, pa še nimam rešitve glede registracije

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Fisch
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

Prebrani vsi posti, pa še nimam rešitve glede registracije

OdgovorNapisal/-a Fisch » To Apr 03, 2012 18:51

Lep pozdrav vsem! Sem nov na forumu in tudi nov morjeplovec, ki si je zaradi podvodnega ribolova lani kupil 2,8 m zodiaca, ki skupaj z 20 let staro 5 KM Yamaho lepo paše v prtljažnik mojega avtomobila. Čoln uporabljam izključno na hrvaškem.

Samo, tako kot je na forumu že mnogokrat zapisano... čoln me je zasvojil in sedaj mi 5 KM ni dovolj :) rad bi zaglisiral tudi s punco na čolnu (ona ima 50 kg, jaz 81)

Čoln dovoljuje 8 KM vendar ga v SLO ne morem registrirati saj sem čoln kupil prek eBaya v Nemčiji, imam fotokopijo declaration of conformity in fotokopijo računa prvega lastnika, lastnik je pripravljen podpisat kupoprodajno pogodbo sam overovit se je pa ne da, ker hočjo met nemci za overitev prisotnost prodajalca in kupca. Brez overovitve pogodbe ni registracije v SLO!

Fantje, prebral sem nazaj objave na forumu do leta 2009 pa ne najdem rešitve. Kolikor razumem bi bilo najbolje čoln registrirati na hrvaškem. V kolikor bi bila registracija na HR dejansko možna je verjetno najbolje, da tam kupim tudi motor?

Ali je registracija na HR v tem primeru sploh možna? V kolikor je odgovor NE mi prosim svetujte kaj naprej... Prebral sem, da uporabniki tega foruma lahko pomagate urediti registracijo v Nemčiji, USA. Z veseljem plačam za pomoč pri vpisu, carine in dajatve,... samo da se stvar uredi in da bom lahko užival na morju.

Hvala vsem za pomoč
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Apr 03, 2012 19:29

Naš član Val ti z veseljem pomaga pri registraciji pod nemško zastavo. :D Za več, mu pošlji ZS.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Apr 03, 2012 19:47

Sem ti poslal zasebno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti