Prikolca za čoln
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Prikolca za čoln
Pozdravljeni, nabavil sem v ita čoln s prikolo. To je za čoln 4-5 metrov, ta s 3. tablco vozna. No od meje domov sem jo malo na šverc zvlekel. Sedaj pa me zanima ali ma kdo izkušnje kaj je potrebno natediti. Tehnični, homologacija(ali ne obstaja nek trik po karem letu je homologacija potrebna in pred katerim ne?)
Malo bi prosil za nasvete kako ste to drugi uredili.
LP, G
Malo bi prosil za nasvete kako ste to drugi uredili.
LP, G
Za lahki priklopnik (do 750 kg skupne mase) potrabuješ na cesti dokazilo o lastništvu in potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu. Za tehnični pregled pa potrebuješ še homologacijo. Če ocenjuješ, da sta prikolici podobni (kaj pa ser. št.???), potem preiskusi srečo. Najbolj se ti lahko zakomplicira na meji (Schengen)
Za prikolico je tako da greš na lpp v lj in narediš homologacijo jaz sem plačal okoli 50 eur. Na homologaciji pa si prepišejo številke vseh lučk, št. tistega dela ki se priklopi na kljuko na avtu (se ne spomnem imena), najpomembnejša pa je serijska številka prikolice ki vtolčena na šasijo. Narediš to pa imaš mir.
Mene pa zanima pojasnilo glede ZVCP in sicer kaj lahko vozim z B, kaj pa z E k B kategorijo.
Konkretno: vozilo ima največno dovoljeno maso 2300kg. Samo vozilo tehta 1600kg. Vozilo je homologirano za največno dovoljeno maso priklopnega vozila 1300kg. Prikolica ima največjo dovoljeno maso 1300kg, lastna teža prikolice je 300kg.
Vprašanje: Ali lahko samo z B kategorijo peljem prazno prikolico? Skupna največja dovoljena masa presega 3,5t, dejanska skupna masa je pa cca 2t s prazno prikolico.
Konkretno: vozilo ima največno dovoljeno maso 2300kg. Samo vozilo tehta 1600kg. Vozilo je homologirano za največno dovoljeno maso priklopnega vozila 1300kg. Prikolica ima največjo dovoljeno maso 1300kg, lastna teža prikolice je 300kg.
Vprašanje: Ali lahko samo z B kategorijo peljem prazno prikolico? Skupna največja dovoljena masa presega 3,5t, dejanska skupna masa je pa cca 2t s prazno prikolico.
Mislim
,da si zadnji vlak že zamudil.Pred leti si to lahko atestiral,dones pa se neda več.
Edina varjanta je da odkupiš od kakšne prikolice ki je zanič.a-testno ploščico
in nato vtolčeš te številke na svojo rudo prikolice.Tudi sam sem to naredil in veselo registriral prikolico. 
Ure dnevi leta tečejo....
.
V sredo na dan 4. srečanja, je tolmačenje zakona v dnevniku DELO, s kakšno kategorijo lahko opravljaš prevoze s priklopnikom.
Načeloma je tako da lahko do skupne dovoljene teže 3 500kg vlečeš z B kategorijo, če vlečeno vozilo-prikolica ni težja od vlečnega- avta.
Ko presežeš 3500kg ali da je deklarirana tonaža prikolice večja od deklarirane tonaže avta pa je obvezna B+E kategorija.
LP
V sredo na dan 4. srečanja, je tolmačenje zakona v dnevniku DELO, s kakšno kategorijo lahko opravljaš prevoze s priklopnikom.
Načeloma je tako da lahko do skupne dovoljene teže 3 500kg vlečeš z B kategorijo, če vlečeno vozilo-prikolica ni težja od vlečnega- avta.
Ko presežeš 3500kg ali da je deklarirana tonaža prikolice večja od deklarirane tonaže avta pa je obvezna B+E kategorija.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov