Tenderji
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Tenderji
Zanima me nakup gumenjaka novomar 250 trdo dno in suzuki 4, uporabljal bi ga za tender na jadrnico. Oboje nima papirjev ,koliko vem to itak ni treba registrirat . Zanima me kaj mislite o čolnu in motorju ter če za tender potrebuješ kakšne papirje?
LP Marjan
LP Marjan
Odličen čoln.Problem zna biti teža čolna pri dvigovanju iz vode .Če imaš to rešeno, potem kar pogumno v nakup. Sam sem imel NM320 kot tender ,pa sem ga prodal ravno zaradi tega, ker mi je bil pretežak za dvigovanje.
Za tender in motor ne rabiš papirjev in plovnega dovoljenja.Na njemu mora pisati Tender to + ime plovila. Mora pa biti zadeva vpisana v ladijske papirje. To boš pa brez računa na kapitaniji bolj težko naredil.
Po mojih izkušnjah sodeč. pa ti ne bo nihče preveč kompliciral, če to ne bo vpisanov ladijsko knjižico.Vseeno si pa v prekršku in možnost obstaja.
Za tender in motor ne rabiš papirjev in plovnega dovoljenja.Na njemu mora pisati Tender to + ime plovila. Mora pa biti zadeva vpisana v ladijske papirje. To boš pa brez računa na kapitaniji bolj težko naredil.
Po mojih izkušnjah sodeč. pa ti ne bo nihče preveč kompliciral, če to ne bo vpisanov ladijsko knjižico.Vseeno si pa v prekršku in možnost obstaja.
nemo napisal/-a:Pa se ena zanimivost, ce se z tenderjem vozis, ko je barka v marini , na hrvaskem reskiras globo,ker je dovoljeno tender uporabljati le,ko je plovilo na sidru.
Vsekakor ti verjamem Nemo. Ampak nekaj mi ni jasno. Če se lahko kot turist recimo voziš z gumico , krajšo od 3.20 m ( če je napaka me popravi ) in motorinom do 4 ks, ne potrebuješ registracije, cru list-e,( prijave posadke) zakaj je potem problem z tenderjem, če je v tej kategoriji?
LP
Mislim, da je nekje v zakonu napisano, da je registriran tender dovoljen za dostop obale, le ce je plovilo na sidru. Mene so na Korculi oglobili, ker sem iz marine odplul na benzinsko pogledat, ce je cakalna vrsta. Najprej so mi poskusili naprtiti 3000 kun kazni ali pa v zapor, ko pa sem jim odgovoril, da grem rade volje v zapor, ker so charter gostje bedaki in jih imam poln kxxxxc, sem placal 900 kun z obrazlozitvijo, da mi bodo prekrsek zaradi uporabe tenderja spregledali, naj bi placal le kazen za glisiranje preblizu obale.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Okol teže sem tudi jz mal skeptičen po prospektih naj bi bil težek 38 kg
Do sedaj sem mel nek ruski gumenjak 2,2 m sam ravno dno -letvice tudi težek okol 30 kg sam se ob malo vetra ne obnese se moreš v barko direkt zaletet da te ne odnese stran
.Stem gumenjakom pa Jonsonom 2,5 sm se 3 leta vozu brez registracije pa me ni nben nč uprašu. Upam da bo zdej tut tako
Drgač pa znajo zezat h men so pršl na privez marca -neki sm delu na barki naenkrat nekdo potrkana po barki - dva polcaja z gumenjakom -mi smo došli malo u kontrolo. pregled papirjev in na koncu niste se prijavili - turistična taksa, sam po enem piri so me sam opozoril naj se drugič prijavim
Drgač sm pa gumico kupu pa ka bo pač bo
LP Marjan
Drgač pa znajo zezat h men so pršl na privez marca -neki sm delu na barki naenkrat nekdo potrkana po barki - dva polcaja z gumenjakom -mi smo došli malo u kontrolo. pregled papirjev in na koncu niste se prijavili - turistična taksa, sam po enem piri so me sam opozoril naj se drugič prijavim
LP Marjan
Saj ti verjamem, hotel sem le reči. da je visoka kazen za tako početje še nekako upravičena, za mnogo ostalih prekrškov pa je (po mojem) previsoka. Ampak država mora od nečesa živeti in če so to naivni tuji turisti, pač toliko bolje (sploh če ti turisti kljub vsemu pridejo še naslednje leto).
Pa tudi sicer mi tole z glisiranjem ni preveč jasno, meja glisiranja je itak odvisna od čolna do čolna, velja pa za vse enako. Ali sem mogoče kaj spregledal in je meja postavljena kot hitrostna omejitev?
Pa tudi sicer mi tole z glisiranjem ni preveč jasno, meja glisiranja je itak odvisna od čolna do čolna, velja pa za vse enako. Ali sem mogoče kaj spregledal in je meja postavljena kot hitrostna omejitev?
zobar napisal/-a:Na HR mora imeti vsako plovilo, ki ima motor registracijo in spremljajoče dokumente.
Zdi se mi, da plovilo do dolžine 2,5 m brez motorja ne potrebuje ničesar.
Po tej logiki lahko samo veslaš ali pa jadraš.Vendar s seboj ne smeš imeti motorja.
Joj, pa dajte si že 1x prebrati no, saj je bilo že vse zdavnaj napisano. Kot tujec na HR za čoln do 3-h metrov in do 5KM NE POTREBUJEŠ ne registracije in ne vinjete !!!!!
Če pa zakonov ne znate brati, potem pa vsaj ni potrebno zavajati in strašiti ljudi z neresničnimi dejstvi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov