VELIKOST REGISTERSKE OZNAČBE
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
VELIKOST REGISTERSKE OZNAČBE
Kako velike črke in številke morajo biti za registrsko označbo plovila?
Re: VELIKOST REGISTERSKE OZNAČBE
orlando napisal/-a:Kako velike črke in številke morajo biti za registrsko označbo plovila?
Pravila o velikosti črk in številk so lepo razložena na straneh Uprave RS za pomorstvo.
Link:
http://www.up.gov.si/si/vodnik_po_stori ... ime_colna/
LP
LP anzi
ojla,
ravno prejšnji teden sem se potil na to temo. skratka peljal sem moj gliserček za vpis in moral sem nalepiti črke z višino 20 cm!! pa ne pozabi na presledek in tudi na samo smer črk. če gledaš čoln proti premcu, na tvoji desni strani lepiš od premca proti krmi, na tvoji levi pa od krme proti premcu!
ravno prejšnji teden sem se potil na to temo. skratka peljal sem moj gliserček za vpis in moral sem nalepiti črke z višino 20 cm!! pa ne pozabi na presledek in tudi na samo smer črk. če gledaš čoln proti premcu, na tvoji desni strani lepiš od premca proti krmi, na tvoji levi pa od krme proti premcu!
V Kammu sem videl tako že narejene št in črke za označbe plovil, mislim, da jih prodajajo tudi v ostalih navtičnih trgovinah po Sloveniji, lahko pa poiščeš kakega privatnika, ki se ukvarja z tiskanjem nalepk, ponavadi tud na vžigalnike, pa majce, pa vse mogoče, mu poveš oznako, pa ti stiska unikatne številke in črke, pa še ime plovila z istimi črkami morda.
LP PACEK
LP PACEK
mornarček, pol pa malo širši izoler trak kupi, pa črke in številke narediš za prvo silo kar iz izoler traka, da bodo zadovoljni, pol pa daš lepšo izvedbo delat k privatniku. Imaš pa v Skipper v Marini Portoroz(samo pozanimaj se prej, če majo št pa črke, ali pa trgovino Motomarine vTrstu, kjer te nalepke niso drage, so pa nek standard, ne neki specialni "fonti".
LP PACEK
LP PACEK
.
Velikost in ostalo so že obdelali. Sam sem šel na kapetanijo kakih dva tedna prej, ker sem nameraval pripluti v SLO morje, da sem si rezerviral številko. Plačal še zavarovanje in to je to. S seboj neseš registrsko označbo, ki jo naredi najboljše kakšen grafik, ki ima vse pripravljeno, da samo odlepiš osnovni papir prilepiš na določeno mesto, odstraniš transfer folijo in to je to.
Če ti ostanejo mali zračni mehurčki pod označbo jih samo naluknjaš in podrgneš pa je.
LP
Velikost in ostalo so že obdelali. Sam sem šel na kapetanijo kakih dva tedna prej, ker sem nameraval pripluti v SLO morje, da sem si rezerviral številko. Plačal še zavarovanje in to je to. S seboj neseš registrsko označbo, ki jo naredi najboljše kakšen grafik, ki ima vse pripravljeno, da samo odlepiš osnovni papir prilepiš na določeno mesto, odstraniš transfer folijo in to je to.
Če ti ostanejo mali zračni mehurčki pod označbo jih samo naluknjaš in podrgneš pa je.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ravno včeraj sem naročil in isti dan dobil označbe, narejene na tak način, kot ga opisuje Pajer1.
Tiskarja sem našel z iskalnikom po spletu (najdi.si).
Ne bo reklama, ga sam niti ne poznam razen po telefonu in e-pošti:
Napisi Bernik
Aleš Bernik s.p.
Žirovnica 94a
4274 Žirovnica
--------------------------------
tel./fax: 04 580 17 52
GSM: 040 88 11 09
www.bernik.si
info@bernik.si
Sem objavil tudi zato, ker sem pred dvema dnevoma še enkrat preiskal celega Morjeplovca, pa nisem našel nobenega konkretnega namiga. Če pozna kdo še koga, naj prosim objavi, da bo še komu koristilo.
LP Francelj
Tiskarja sem našel z iskalnikom po spletu (najdi.si).
Ne bo reklama, ga sam niti ne poznam razen po telefonu in e-pošti:
Napisi Bernik
Aleš Bernik s.p.
Žirovnica 94a
4274 Žirovnica
tel./fax: 04 580 17 52
GSM: 040 88 11 09
www.bernik.si
info@bernik.si
Sem objavil tudi zato, ker sem pred dvema dnevoma še enkrat preiskal celega Morjeplovca, pa nisem našel nobenega konkretnega namiga. Če pozna kdo še koga, naj prosim objavi, da bo še komu koristilo.
LP Francelj
S-GRAF v Domžalah ti naredi ravno kar hočeš, pa še ugoden je in kar tam počakaš, pozoren je potrebno biti tudi kakšno folijo daje, ker baje da folija za navadne nalepke ne prenese najbolje slano vodo. In pa samo ena malenkost me je zmotila.
To NI TISKANJE ampak je REZANJE nalepk, ker vstavi folijo v ploter z nožem in ti IZREŽE nalepko, vsaj te nalepke o katerih mi govorimo niso tiskane.
No meni je ta stric naredil registrsko označbo in 2x ime čolna čeprav sem plačal samo enkrat ime, je reku "kaj pa naj z ostalo folijo stran vržt jo je škoda k si jo itaq že plaču" no zame je to fer.
To NI TISKANJE ampak je REZANJE nalepk, ker vstavi folijo v ploter z nožem in ti IZREŽE nalepko, vsaj te nalepke o katerih mi govorimo niso tiskane.
No meni je ta stric naredil registrsko označbo in 2x ime čolna čeprav sem plačal samo enkrat ime, je reku "kaj pa naj z ostalo folijo stran vržt jo je škoda k si jo itaq že plaču" no zame je to fer.
-
mornarcek
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Gorenjska-Dalmacija
Kvalitetne označbe vam bo oblikoval, natisnil in izrezal tudi:
Križaj Design d.o.o.
Godešič 142, SI-4220 Škofja Loka
http://www.krizaj.si/
Križaj Design d.o.o.
Godešič 142, SI-4220 Škofja Loka
http://www.krizaj.si/
Kdo je na strani