prepis a je zadost kupoprodajna pogodba
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
prepis a je zadost kupoprodajna pogodba
Ali je za prepis čolna zadosti kupoprodajna pogodba z overitvijo podpisa prodajalca ali je kaj novega na tem kot pri avtih ko se morata osebno na UE identificirati prodajalec in kupec?
Če plovilo še ni bilo vpisano v register plovil, mora biti znana celotna zgodovina - od nakupa, vseh prodajalcev, do zadnjega lastnika. Vse mora biti overjeno in ni dovolj, da je pogodba samo podpisana.
Četudi imaš v takem primeru vse pogodbe, a ena ni overjena, moraš iskat takratnega prodajalca, da gre overit. Seveda se vse to začne z originalnim računom iz trgovine.
Načeloma bi morala zadostovati tudi na UE overjena pogodba (vsaj v mojem primeru je).
Včasih se da kaj rešit tudi s podjetjem, ki je prodalo novo plovilo/motor. Sam imam pozitivno izkušnjo.
Četudi imaš v takem primeru vse pogodbe, a ena ni overjena, moraš iskat takratnega prodajalca, da gre overit. Seveda se vse to začne z originalnim računom iz trgovine.
Načeloma bi morala zadostovati tudi na UE overjena pogodba (vsaj v mojem primeru je).
Včasih se da kaj rešit tudi s podjetjem, ki je prodalo novo plovilo/motor. Sam imam pozitivno izkušnjo.
tkosto1 napisal/-a:Malo obujam temo z malenlost drugačnim vprašanjem. In sicer se zanimam za nakup barke katera je bila registrirana do leta 2010 potem je pa niso pomankanja financ podalsali in plačevali marine. V registru na internu jo še brez problema najdem.
Ali je dovolj da jaz z lastnikom ki je fizična oseba naredim samo kupoprodajno pogodbo overjeno pri notaru. Govorim za primer da je jaz potem nebi takoj peljal na tehnicni pregled ampak bi to opravil v "bliznji" prihodnosti lahko tudi leto kasneje skratka ko bi jo preuredil po mojem okusu.
Ter zanimalo bi me ali jo lahko jaz na kapitaniji nase prepisem tudi ce nima vec "tehničnega" pregleda ? Samo da dobim vpisni list na svoje ime.
Sprasujem zato ker sem že slišal da so bili primeri da je nekdo barko prodal 2x .
Zato raje vprasam kot da se pa kje opecem v primeru nakupa.
Pa moraš tudi pazit na klauzulo, katera govori o dolgu marini.
Da ne boš kupil barke, potem pa še dolg plačal.
LP
tkosto1 napisal/-a:
Sprasujem zato ker sem že slišal da so bili primeri da je nekdo barko prodal 2x .
Da pazi, lahko jo proda tudi več kupcem.
In tisti ki jo bo potem prvi vpisal, bo v registru naveden kot lastnik, ostali pa lahko prodajalca tožite za svoj denar,s tem pa tako veš kako je ,brez denarja in brez barke.
Če mu ne zaupaš je najbolje, da gresta kr skupaj na kapetanijo.
Če je vsota dolga marini večja od nekje polovice vrednosti barke, bo prodaja verjetno šla preko marine(kot večinski lastnik). V tem primeru bo v KPpogodbi tudi navedena zahteva marine (ali v aneksu).
Če pa bosta z prodajalcem naredila KPpogodbo med sabo, pa vstrajaj da zapiše, da je plovilo brez bremen in to naj tudi da potrdit.
Škodilo pa ne bi, če sam vprašaš v marini, kako je z plačilom dolga prodajalca.
Za tehničnega pa mora štimat tehnična sposobnost plovila. To je od signalizacije, pogona, krmiljenja, elektrike itd. Pa ne se spuščat v večje predelava sedanjega izgleda in stanja barke in njene plovne lastnosti.
LP
Če pa bosta z prodajalcem naredila KPpogodbo med sabo, pa vstrajaj da zapiše, da je plovilo brez bremen in to naj tudi da potrdit.
Škodilo pa ne bi, če sam vprašaš v marini, kako je z plačilom dolga prodajalca.
Za tehničnega pa mora štimat tehnična sposobnost plovila. To je od signalizacije, pogona, krmiljenja, elektrike itd. Pa ne se spuščat v večje predelava sedanjega izgleda in stanja barke in njene plovne lastnosti.
LP
tkosto1 napisal/-a:atilone napisal/-a:tkosto1 napisal/-a:Malo obujam temo z malenlost drugačnim vprašanjem. In sicer se zanimam za nakup barke katera je bila registrirana do leta 2010 potem je pa niso pomankanja financ podalsali in plačevali marine. V registru na internu jo še brez problema najdem.
Ali je dovolj da jaz z lastnikom ki je fizična oseba naredim samo kupoprodajno pogodbo overjeno pri notaru. Govorim za primer da je jaz potem nebi takoj peljal na tehnicni pregled ampak bi to opravil v "bliznji" prihodnosti lahko tudi leto kasneje skratka ko bi jo preuredil po mojem okusu.
Ter zanimalo bi me ali jo lahko jaz na kapitaniji nase prepisem tudi ce nima vec "tehničnega" pregleda ? Samo da dobim vpisni list na svoje ime.
Pa moraš tudi pazit na klauzulo, katera govori o dolgu marini.
Da ne boš kupil barke, potem pa še dolg plačal.
LP
Kje pa je potem ta klauzola "zabeležena" da lahko to preverim ?
Gre pa za malenkost večjo barko in jo imam namen (seveda da bi se odlocil za njo) preko izrednega prevoza spravti v Celje jo dodelati in malenkost obnoviti potem pa nekje v roku enega leta v slovensko marino.
Kaj vse pa mora štimati za opravilo tehničnega pregleda ? Mislim kaj poleg obvezne opreme in luči?
Hvala za odgovore !
Vprašaj našega člana DUšana on ima s tem iskušnje.
je pa nekje na forumu celoten poteg njegove zgodbe.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov