Po novem kaznivo dejanje
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
Po novem kaznivo dejanje
Opozorilo za tiste ki jih včasih adrenalin "odnese čez mejo":
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/354444
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/354444
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
-
al
S strinjam Al!!!
Sedaj sem vsak teden videl kakšnega švaba in enkrat slovenca. Barko v morje na slipu na Dunatu, potem pa vsi v čoln in takoj polni gas proti Košljunu, od tam proti marini, pa spet nazaj na Dunat... Nihče nič! Kontrola bi morala biti, saj v zadnjem času vse preveč bark glisira po Dragi!
Tam pred Acapulco (FKK Konobe) pa je itak par mandeljcev, ki se radi pokažejo. Ne maram tam hodit na sidro, rajši 8 minut plujem do Plavnika, pa imam mir!
Sedaj sem vsak teden videl kakšnega švaba in enkrat slovenca. Barko v morje na slipu na Dunatu, potem pa vsi v čoln in takoj polni gas proti Košljunu, od tam proti marini, pa spet nazaj na Dunat... Nihče nič! Kontrola bi morala biti, saj v zadnjem času vse preveč bark glisira po Dragi!
Tam pred Acapulco (FKK Konobe) pa je itak par mandeljcev, ki se radi pokažejo. Ne maram tam hodit na sidro, rajši 8 minut plujem do Plavnika, pa imam mir!
Si ne znam predstavljat kako bodo izvajal ta zakon: glisiram 290m od obale (ker sem narobe ocenil razdaljo) in hop v arest.
Je razlika med prekrškom in objestnostjo, ki ni nikjer definirana.
Se pa strinjam, da se objestnost strogo kaznuje, tudi z zaporom. Samo naj jo natančno definirajo, ne pa , da si vsak policaj po svoje tolmači. Glisiranje preblizu obale v nekem zabačenem kraju kjer ni nikogar, pomoje ni primerljivo z istim prekrškom v naseljenem kraju.
Je razlika med prekrškom in objestnostjo, ki ni nikjer definirana.
Se pa strinjam, da se objestnost strogo kaznuje, tudi z zaporom. Samo naj jo natančno definirajo, ne pa , da si vsak policaj po svoje tolmači. Glisiranje preblizu obale v nekem zabačenem kraju kjer ni nikogar, pomoje ni primerljivo z istim prekrškom v naseljenem kraju.
mirno morje
Če bodo tole uporabljali s pametjo bo OK, če bodo pa lovili plovila, ki bodo glisirala skozi ožine med (recimo) dvema otokoma, ki sta med seboj oddaljena 500m je pa to vseeno malo mimo.
Mene vse skupaj še dodatno podraži, ker pri plutju 10 milj/h glisiram. Plujem pa na območju, kjer so ti "otočiči" naflancani res na ravno 500m.
Nič nimam po sankciniranju skuterjev, ki so res nadležni (najraje v zalivih, kjer je precej manj valov) in najbrž res lahko zelo nevarni.
Mene vse skupaj še dodatno podraži, ker pri plutju 10 milj/h glisiram. Plujem pa na območju, kjer so ti "otočiči" naflancani res na ravno 500m.
Nič nimam po sankciniranju skuterjev, ki so res nadležni (najraje v zalivih, kjer je precej manj valov) in najbrž res lahko zelo nevarni.
-
al
Res bo to zelo odvisno od pameti policaja a mislim, da se to vidi lepo s prostim očesom (divjanje namreč, ne pamet policaja- tukaj videz dostikrat vara).
So tisti, ki preden pridejo na sidrišče, spusitijo gas tudi toliko prej, da se ti bevanda na barki ne polije, ker ne naredi niti tisti valov ko orje (te sem mislil predvsem na vhodu v marino Punat- gas do table potem pa dol pa val, da vsi na plaži skačejo, ostali se pa držimo za bimini in visimo dol ko opice).
So pa tudi taki, ki pičijo frajerja in polnim gasom mimo bark (to pa je tisto tele iz Konob- bel gumenjak, tipček, črni lasje, dva otroka gor; in to ravno na Plavniku, da Cresa (uv. Poje) ne omenjam- to mu je priljubljen rajon.
Po moje te niče ne bo ustavil, če boš pičil med dvema otokoma. Treba pa je oceniti varnost takega početja...
Moje izkušnje s policaji so, da so korektni, če si le ti korekten in ne nastopaško tele.
Sem zelo ZA, da se naredi red na morju.
So tisti, ki preden pridejo na sidrišče, spusitijo gas tudi toliko prej, da se ti bevanda na barki ne polije, ker ne naredi niti tisti valov ko orje (te sem mislil predvsem na vhodu v marino Punat- gas do table potem pa dol pa val, da vsi na plaži skačejo, ostali se pa držimo za bimini in visimo dol ko opice).
So pa tudi taki, ki pičijo frajerja in polnim gasom mimo bark (to pa je tisto tele iz Konob- bel gumenjak, tipček, črni lasje, dva otroka gor; in to ravno na Plavniku, da Cresa (uv. Poje) ne omenjam- to mu je priljubljen rajon.
Po moje te niče ne bo ustavil, če boš pičil med dvema otokoma. Treba pa je oceniti varnost takega početja...
Moje izkušnje s policaji so, da so korektni, če si le ti korekten in ne nastopaško tele.
Sem zelo ZA, da se naredi red na morju.
Točno tako. Prav tako jaz vidim nastopače, ko spustijo čoln v vodo in poln gas takoj iz marine, kljub temu, da ne moreš izpluti naravnost na odprto, ampak greš še nekaj 100m mimo plaže za kopalce in so kopalci precej blizu te "avtoceste". Včasih še sam ne vem kam naj se umaknem, ko direkt pičijo name... jao jao
Aja, pa po navadi so z kakšnimi 402GT ali podobnimi... (pa nimam nič proti manjšim čolnom).
Aja, pa po navadi so z kakšnimi 402GT ali podobnimi... (pa nimam nič proti manjšim čolnom).
Plovilo: ALA MOANA II
Samo tole "objestno ravnanje" je lahko tretirano tudi drugače... Lahko se boš ti 1 miljo od obale zafrkaval s svojim čolnom/skuterjem in bo prišel pandur in rekel, da je tvoja plovba objesntna... Podobno, kot če se greš z avtom škripanje gum... To pa se mi zdi malo trapasto, če si sredi ničesar in nikogar ne oviraš...
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
ob tej debati se spomnim norcev (nevem kak naj jih drgač imenujem) ki v majhen zaliv poln privezanih čolnov in mali otrok ki se potapljajo priglisira z 6-7 m gumico, ustavi čoln in spredaj stopi dol na kopno
jaz osebno bi mu roke pa noge polomo, da več nikoli ne bi tega delal
nekateri so res norci, še sreča da je malo takih egotov
jaz osebno bi mu roke pa noge polomo, da več nikoli ne bi tega delal
nekateri so res norci, še sreča da je malo takih egotov
admin napisal/-a:Samo tole "objestno ravnanje" je lahko tretirano tudi drugače... Lahko se boš ti 1 miljo od obale zafrkaval s svojim čolnom/skuterjem in bo prišel pandur in rekel, da je tvoja plovba objesntna... Podobno, kot če se greš z avtom škripanje gum... To pa se mi zdi malo trapasto, če si sredi ničesar in nikogar ne oviraš...
Imel v cetrtek taksno izkusnjo s skuterjem...
Skuterja je vozil 14 letnik, za njim je sedel moj sin 12 let, zadaj kolega, ki je bil vpisan in ima izpit.
Ca miljo od obale so delali kroge in ostalo, kar delas s skuterjem... Pač toliko, da so nekajkrat vsi popadali dol...
Prisla je policija, pregledala dokumente in zelo jasno jasno pohvalila početje tega toliko stran od obale, ker nekateri se pač kažejo tik pred obalo...
Če je poleg nekdo z izpitom je vseeno kdo vozi, na skuterju(če ostalo vse štima) tolerirajo, če niso vsi potniki vpisani.
Vse se je zaključilo brez kazni in z pohvalo.
Naj samo omenim, da je na Hrvaškem reketa ni obvezna.
Obvezen je jopič in čelada.
Čelade tolerirajo in ne dajo kazni!
enim bi res bilo treba odrezati ja...,se privežem na bojo na otoku Kakan nasproti Kaprija in evo neko SLO tele kot je nekdo omenil mora seveda pokazati da ima "svoj" skuter ter že od svoje boja po gasu-bedak.Morje je bilo kot steklo okoli 20h na barkah smo večina vedrili,kramljali,nekateri večerjali kaj popili ampak NE,neko tele mora umetno zibati cel zaliv,ker pač on...!
Ni mu niti bilo jasno,da dela kaj narobe,pa je videl da se 12m jadrnice kar fajn zibajo potem je le prišel koncesionar in ga opozoril.
Takemu bi pa privoščil tudi zapor pa to na blazini in 2m valovih,da bi dobil občutek zakaj je zaprt...
Ni mu niti bilo jasno,da dela kaj narobe,pa je videl da se 12m jadrnice kar fajn zibajo potem je le prišel koncesionar in ga opozoril.
Takemu bi pa privoščil tudi zapor pa to na blazini in 2m valovih,da bi dobil občutek zakaj je zaprt...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov