P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt
Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc
P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt
Jadrnica je potrebna prenove, letnik 1987 dolžine 7.20 širine 2.70, registrirana pod piran do 2027, morebitni intresent jo dobi zastonj, le prevoz plača do lokacije kjer bi jo zrihtal, po mojih ocenah je primerna za nekoga ki ima voljo in čas za jo obnovit, če koga zanima, naj ma kontaktira, moj tel. je 031556885 alesjo l.p.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt
Alesjo, predvidevam, da je lesena?
Zeeton Van de Stadt...
S tako leseno sem jadral natanko 1.1.1993, ko me je povabil prijatelj Božidar P. na posilvestrsko jadranje v Pulo. Tistega dne sem tudi prvič videl Gib Sea 114 v Pomerski marini, ko je nek gospod delal na njej. Takrat sem se zaljubil v ta tip barke in jo nato vsa naslednja leta intenzivno iskal dokler je 14.3.1998 nisem našel in jo še istega leta kupil.
Zeeton Van de Stadt...
S tako leseno sem jadral natanko 1.1.1993, ko me je povabil prijatelj Božidar P. na posilvestrsko jadranje v Pulo. Tistega dne sem tudi prvič videl Gib Sea 114 v Pomerski marini, ko je nek gospod delal na njej. Takrat sem se zaljubil v ta tip barke in jo nato vsa naslednja leta intenzivno iskal dokler je 14.3.1998 nisem našel in jo še istega leta kupil.
Nikola T. napisal/-a:Alesjo, predvidevam, da je lesena?
Zeeton Van de Stadt...
Ta ni lesena, je plastika
Jadrnica je na voljo še do 25 tega meseca, zatem bo odpeljana k meni domov in kasneje gre v razrez, jo je škoda uničit, če bi koga zanimalo ?.......
Daj jo na Marketplace za 500€.
Kaj pa je za zrihtat, minimalno?
Marchi napisal/-a:Daj jo na Marketplace za 500€.
V današnjih časih je ratalo tako, da se še malokdo ukvarja z obnovami bark, ta jadrnica rabi kar nekaj notranje obnove. Tudi motor je bil odstranjen ker je fuč, kar se trupa tiče tudi potrebuje nekaj malega popravila na premcu ker je bil malo poškodovan zaradi nekaj udarcev v pomol zaradi slabega vezanja v burji itd. Če bi meni kdo šenkal tako barko pred davnimi leti bi bil presrečen, danes pa je drugače
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Res je. Saj vidiš, da danes ni več nobenega entuzijazma in volje. Ljudje ne znajo ceniti ne najti sreče v malih stvareh in malih dnevnih dosežkih. Večina vidi srečo le še v denarju.
Poštenost, pridnost, pomoč bližnjemu in družbena odgovornost pa kot družbene norme ne obstajajo več oziroma so postale v očeh večine znak šibkosti in neumnosti. Navsezadnje tako otroke vzgajajo že od vrtca dalje. Komolčarstvo in aroganca pa sta v tem času dosegla višek.
Poštenost, pridnost, pomoč bližnjemu in družbena odgovornost pa kot družbene norme ne obstajajo več oziroma so postale v očeh večine znak šibkosti in neumnosti. Navsezadnje tako otroke vzgajajo že od vrtca dalje. Komolčarstvo in aroganca pa sta v tem času dosegla višek.
Jadrnica v celoti ni več na voljo. Je pa veliko delov, če koga zanima, zajle, ograjica, veriga, bitve, zložljiva lestev inoks, vinči in še bi lahko našteval.................
Kaže, da tej jadrnici ne bo usojeno, da konča na uničenju.
Kmalu jo odpeljemo na eno parcelo, kjer bo med skalami delovala kot da je nekoč nasedla, kjer je bilo mogoče pred davnimi časi morje
in v njej bodo morebitni pohodniki ali turisti lahko prespali, pa še strehca bo narejena, da jo dežek ne bo močil, pa lepo bo prebarvana, pač ena moja ideja, ker jo je bilo škoda poslat kar nekam..............

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost