P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt

Tukaj lahko dodate oglase, če kaj kupujete ali prodajate. Da se tema ne bo preveč razširila, prosim, da vsak sodelujoči odpre samo eno temo in potem tam dodaja svoje oglase...

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jan 05, 2026 16:44

Jadrnica je potrebna prenove, letnik 1987 dolžine 7.20 širine 2.70, registrirana pod piran do 2027, morebitni intresent jo dobi zastonj, le prevoz plača do lokacije kjer bi jo zrihtal, po mojih ocenah je primerna za nekoga ki ima voljo in čas za jo obnovit, če koga zanima, naj ma kontaktira, moj tel. je 031556885 alesjo l.p.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: P : Jadrnica Zeeton- Van der Stadt

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jan 06, 2026 09:23

Alesjo, predvidevam, da je lesena?
Zeeton Van de Stadt...

S tako leseno sem jadral natanko 1.1.1993, ko me je povabil prijatelj Božidar P. na posilvestrsko jadranje v Pulo. Tistega dne sem tudi prvič videl Gib Sea 114 v Pomerski marini, ko je nek gospod delal na njej. Takrat sem se zaljubil v ta tip barke in jo nato vsa naslednja leta intenzivno iskal dokler je 14.3.1998 nisem našel in jo še istega leta kupil.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jan 09, 2026 12:21

Nikola T. napisal/-a:Alesjo, predvidevam, da je lesena?
Zeeton Van de Stadt...

S tako leseno sem jadral natanko 1.1.1993, ko me je povabil prijatelj Božidar P. na posilvestrsko jadranje v Pulo. Tistega dne sem tudi prvič videl Gib Sea 114 v Pomerski marini, ko je nek gospod delal na njej. Takrat sem se zaljubil v ta tip barke in jo nato vsa naslednja leta intenzivno iskal dokler je 14.3.1998 nisem našel in jo še istega leta kupil.

Ta ni lesena, je plastika :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jan 20, 2026 10:15

Jadrnica je na voljo še do 25 tega meseca, zatem bo odpeljana k meni domov in kasneje gre v razrez, jo je škoda uničit, če bi koga zanimalo ?.......
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jan 21, 2026 13:18

Daj jo na Marketplace za 500€.
Kaj pa je za zrihtat, minimalno?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jan 21, 2026 20:00

Marchi napisal/-a:Daj jo na Marketplace za 500€.
Kaj pa je za zrihtat, minimalno?

V današnjih časih je ratalo tako, da se še malokdo ukvarja z obnovami bark, ta jadrnica rabi kar nekaj notranje obnove. Tudi motor je bil odstranjen ker je fuč, kar se trupa tiče tudi potrebuje nekaj malega popravila na premcu ker je bil malo poškodovan zaradi nekaj udarcev v pomol zaradi slabega vezanja v burji itd. Če bi meni kdo šenkal tako barko pred davnimi leti bi bil presrečen, danes pa je drugače :?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jan 22, 2026 08:59

Res je. Saj vidiš, da danes ni več nobenega entuzijazma in volje. Ljudje ne znajo ceniti ne najti sreče v malih stvareh in malih dnevnih dosežkih. Večina vidi srečo le še v denarju.
Poštenost, pridnost, pomoč bližnjemu in družbena odgovornost pa kot družbene norme ne obstajajo več oziroma so postale v očeh večine znak šibkosti in neumnosti. Navsezadnje tako otroke vzgajajo že od vrtca dalje. Komolčarstvo in aroganca pa sta v tem času dosegla višek.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jan 29, 2026 11:14

Jadrnica v celoti ni več na voljo. Je pa veliko delov, če koga zanima, zajle, ograjica, veriga, bitve, zložljiva lestev inoks, vinči in še bi lahko našteval.................
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Feb 06, 2026 14:18

Kaže, da tej jadrnici ne bo usojeno, da konča na uničenju. :D Kmalu jo odpeljemo na eno parcelo, kjer bo med skalami delovala kot da je nekoč nasedla, kjer je bilo mogoče pred davnimi časi morje 8) in v njej bodo morebitni pohodniki ali turisti lahko prespali, pa še strehca bo narejena, da jo dežek ne bo močil, pa lepo bo prebarvana, pač ena moja ideja, ker jo je bilo škoda poslat kar nekam.............. :D :D 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost