Kaj si rjuhar misli o hlaponarjih

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » Sr Jul 25, 2012 12:12

brane40 napisal/-a:Lastniki katerih bark so torej po tvoje bolj in kateri manj inteligentni?

Še zadnjič: Tip barke, torej motorne ali na jadra in dolžina barke ne določa lastnika.

Sam ti si pa trd k mina no ali bi se pa kregal tja v tri krasne. :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 25, 2012 12:16

Očitno sem res trd k mina, ker ti enostavno ne sledim več... Kaj si torej mislil s tem:

Barraqda napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju barka vedno odseva lastnika, njegovo dušo, njegovo inteligenco in spoštljiv oziroma nespoštljiv odnos do morja....
Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » Sr Jul 25, 2012 12:23

pinosat napisal/-a:Hahaha, Barrakuda,

z avtom in hišo si ga pa res fejst mimo pihnil, govorim iz lastnih izkušenj ( delal antenske sisteme in s tem bil doma pri cca 20000 gospodinjstvih ), nikoli ne sodi človeka po zunanjem izgledu teh dveh lastnin.

Primož

Sej ne govorimo o materialnem statusu posameznika temveč o mentalnem stanju pravega morjeplovca in pa njegovem odnosu do plovil, morja in drugih soudeleženih na morju.

Če si kreten na morju, denar res ne igra vloge, še manj pa tip ali velikost plovila.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Jul 25, 2012 12:31

Ja, po barki ločiš lastnika! In sicer po tem kako je barka negovana, urejena, če hočeš spucana...
Moj sosed na komunalnem vezu je imel včasih par sto litrov vode v njej tudi pomesecu in več brez dežja....
mirno morje
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 25, 2012 12:33

Potem pa ni problema... naša barka je spucana in spolirana u nulo :wink:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Jul 25, 2012 12:45

No ta dva res pazita na barko. Takoj po sidranju poliranje.

Slika

Potem pa večerja in sex.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Jul 25, 2012 13:12

zjutraj pa na fizioterapijo ke bo unemu u križ stopilo.. :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 25, 2012 13:16

pešekan napisal/-a:ke bo unemu u križ stopilo

Vsaj nekaj mu bo stopilo :twisted:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Jul 25, 2012 13:27

Všeč mi je ker sta usklajena. On drži tender v mirovanju ona polira pa še za dvigalo pršparata.
pomisli in zgodilo se bo
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Sr Jul 25, 2012 13:27

Foušija je lepa stvar........................mogoče je možak za vse vas skupi v kondiciji.
Uporabniški avatar
zeja
Kapitan
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a zeja » Sr Jul 25, 2012 13:49

brane40 napisal/-a:
kr en napisal/-a:Ja tele revež pa res trpi.

Povrhu je to moj sosed v marini... dobro da vem, kaj si misli o meni 8)

V Vrsarju imamo to čudovito rešeno jadrnice so na svojih pomolih jahtice na svojih pa niti ne veš kaj si kdo v komu misli, še večina Italijanov so dali na svoj pomol :D
right or wrong I am still the captain !
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jul 25, 2012 14:29

ljubo napisal/-a:No ta dva res pazita na barko. Takoj po sidranju poliranje.

Slika

Potem pa večerja in sex.

zgoraj polira spodaj pa z nipli črto vleče :lol: :lol: :lol: :lol:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Jul 25, 2012 14:36

Playboy: Menda se pomorski svet deli na jadralce in motornjakarje?

Jakopin: Splošno mnenje po svetu je, da obstajata dve navtični kulturi, two boating cultures, jadralna in motorna. Drugi o drugih imajo slabo mnenje. Jadralci vidijo v motornjakarju (kar je pejorativni izraz za nekoga s powerboat scene) nekoga, ki je na hitro zaslužil denar in nima navtične tradicije ali kulture, meče stran fosilna goriva, zapravlja to ubogo energijico, ki jo imamo na svetu shranjeno, se pravi, da ropa svet, ki ga bomo dali našim otrokom. In dela valove, hrup, smrad in itak nikoli ne pluje, ampak se hoče v glavnem samo pokazati pred drugimi. To je pogled jadralcev na lastnike motornih bark. Z motorne jahte pa gledajo na lastnike jadrnic kot na revčke, ki jim ni uspelo v življenju in se vozijo s tisto jadrnico, ker nimajo za bencin. In ki bruhajo, se mokri guncajo ter komaj čakajo, da bodo nekam pripeljali.

Playboy: Vi razvijate barke za obe skupini, ampak domnevam, da je vaše srce na jadralski strani?

Jakopin: Srce je na jadralski strani, ampak mi smo v prvi vrsti industrijski oblikovalci. To je tako, kot če bi nekdo, ki riše mize in stole, nekega dne rekel: »Veste kaj, jaz imam raje stole kot mize ...« Za nas so plovila plovila, to je naša stroka, srce, intimno pa sva z Jernejem najbrž bolj na jadralski strani. Ampak prepričan sem, da obstaja samo pomorska, navtična kultura in obstaja pomanjkanje te kulture. Da ni dveh kultur. Ribiči premorejo navtično kulturo, tisti, ki vozijo tanker ali trajekt tudi, profesionalci jo imajo. Lahko jo imaš ali nimaš, pa ni važno, ali si na jadrnici ali na motornem čolnu. Pri jadralcih je kulture mogoče res nekaj več, ker imajo dostikrat več tradicije in izkušenj. Res obstajajo ljudje, ki so si kupili motorno barko kot statusni simbol. Statusno je nekako prav, da imaš barko, tako kot je prav, da imaš vikend. Vsi njegovi kolegi že imajo barko, samo on je še nima, kar zgleda čudno, pa si jo je pač kupil.

http://www.playboy.si/branje/intervju/japec-jakopin/2/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 25, 2012 14:49

Ko smo že pri delanju valov (to je največkrat omenjena zamera rjuharjev do hlaponarjev)... tudi mene pošteno razmeče čez valove, ki jih naredi ribiška ladja ali trajekt, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi zato klel in sovražil ribiče, ali mornarje na trajektih... kdor ne prenese valov, naj pač ne hodi na morje.
Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » Sr Jul 25, 2012 14:58

Grega295 napisal/-a:
Ampak prepričan sem, da obstaja samo pomorska, navtična kultura in obstaja pomanjkanje te kulture. Da ni dveh kultur. Ribiči premorejo navtično kulturo, tisti, ki vozijo tanker ali trajekt tudi, profesionalci jo imajo. Lahko jo imaš ali nimaš, pa ni važno, ali si na jadrnici ali na motornem čolnu.

Exactly my point. Moj prijatelj Dule, sicer dolgoletni pomorščak bi to še dodatno po ribiško elaboriral: Ali si človek ali pa kreten. :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost