dokumenti

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

jeromel
Štabni praporščak

dokumenti

OdgovorNapisal/-a jeromel » Pe Jan 03, 2014 13:29

Zanima me, ali ima kdo informacijo, ali pripadajo originalni dokumenti, ki so na kapetaniji lastniku plovila,po tem ko je to bilo odjavljeno zaradi kraje?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jan 03, 2014 14:57

Mislim da ja, saj si ga odjavil/izpisal iz registra. Torej dobiti moraš izpisnico in vse originalne dokumente. Sicer ne vem točno katere originale moraš oddati. Običajno se oddajo overjene kopije, originale pa imaš doma (pogodba, račun, tehnična dokumentacija...).
jeromel
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jeromel » Pe Jan 03, 2014 15:42

Ne vem, sem vprašal na kapitaniji na eni strani pravijo, da jih vrnejo na drugi,da ne. Pravijo, da lahko dobim samo kopije orig. ker orig. gredo baje v arhiv. :shock: Vseeno mislim, da račun in original dokum. bi moral imeti lastnik,kot jih na primer imaš za avto.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 04, 2014 10:18

.

Zanimivo vprašanje.

Nekaj mi govori, da po odjavi nimajo kaj delat v arhivu. Nekaj pa, da če jih zadržijo preprečijo trgovanje s papirji in plovilom. Morda so ta ukrep izsilile zavarovalnice. Z malo domišljije se lahko izpleni zavarovalnina, in imaš vse. Denar od oškodnine, plovilo, dokumente, registriraš izven nadzora EU, prodaš v tretje države, ....

Malo sem razmišljal kot "mafiozo" in napisal, nič drugega.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
jeromel
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jeromel » So Jan 04, 2014 10:57

Ja samo v mojem primeru sem plovilo tako odjavil, v bazi podatkov je tudi vpisan da je odjavljen, tam so tudi zavedene vse številke motorja, plovila,od zavarovalnice pa tako ali tako nisem dobil nič,ker nisem imel kasko. V takih premerih bi edino lahko mogoče z papirji trgoval mogoče kdo iz kapitanije, saj lastnik dokumentov tako ne ve ali so še v arhivu ali ne.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jan 04, 2014 11:14

Meni je logično, da so dokumenti del čolna, ki je tvoja lastnina in nimajo kaj delati v njihovem arhivu, če tam čoln ni več vpisan.
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » So Jan 04, 2014 13:34

Zdravo, pred tremi leti sem prodal gliser v Romunijo in smo šli skupaj z novim lastnikom v Piran na kapetanijo delati prepis in so nam dali komplet vse originalne račune in dokumente za gliser in tudi odpisni list iz registra plovil, ne vem pa kako je če je gliser ukraden ( tudi če si ga samo prijavil in nisi imel kasko je zaveden kot ukraden), drugače pa ne vem zakaj ti nebi dali vse dokumente, če plovilo odjaviš iz registra plovil. Lp.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
jeromel
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jeromel » So Jan 04, 2014 13:40

Meni je to tudi logična, samo pri nas nikoli ne veš, grejo pa baje dokumenti v slovenski arhiv,poleg tega pa jaz še orig. dokumentov sploh nisem videl,ko sem naredil prepis sem dobil samo nov vpisni list pa je bilo rešeno.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jan 04, 2014 13:44

Original moraš dati kapetaniji, načeloma pa ti jih vrnejo ob izpisu iz registra, pri prodaji jih morajo, za krajo pa res ne vem.
Slimoz
Poročnik bojne ladje
Kraj: Kranj-Turanj

OdgovorNapisal/-a Slimoz » So Jan 04, 2014 13:48

Jaz sem pred dvema mesecama kupil gumenjaka od kolega,in ko ga je on odjavil je dobil nazaj originalen vpisni list,ki ga imam sedaj jaz.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 04, 2014 14:05

Slimoz napisal/-a:Jaz sem pred dvema mesecama kupil gumenjaka od kolega,in ko ga je on odjavil je dobil nazaj originalen vpisni list,ki ga imam sedaj jaz.

Malce si pomešal.

Račun morda, ne pa vpisni list. Vpisni list so na kapetaniji naredili nov na tvoje ime, starega, na ime bivšega lastnika pa preluknajo in s tem uničijo.

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

Re: dokumenti

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 04, 2014 14:09

jeromel napisal/-a:Zanima me, ali ima kdo informacijo, ali pripadajo originalni dokumenti, ki so na kapetaniji lastniku plovila,po tem ko je to bilo odjavljeno zaradi kraje?

OK, sedaj je že vpisanih nekaj odgovorov na zgornje vprašanje.
Vsi odgovori so več ali manj ugibanja oz, po lastnem občutku.

Ali bo nekdo izbrskal konkreten odgovor na vprašanje in napisal, ali pa ne pišite več.
Držimo se teme!

LP

.
pajer 1

jeromel
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jeromel » So Jan 04, 2014 14:15

Ja vpisni list tako imam jaz, ko sem ga šel odjavit sem samo dobil odločbo da je odjavljen, vendar mene zanimajo original računi, ker jih kot pravim še sploh nisem videl.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 04, 2014 14:25

jeromel napisal/-a:Ja vpisni list tako imam jaz, ko sem ga šel odjavit sem samo dobil odločbo da je odjavljen, vendar mene zanimajo original računi, ker jih kot pravim še sploh nisem videl.

Poglej.

Pišeš brez ločil, kar pomeni da je pisanje nerazumljivo in ponavljaš se.

Držimo se teme!!!!
Če nameravaš razpravljat o nečem drugem odpreš novo temo bp.

LP

.
pajer 1

jeromel
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jeromel » So Jan 04, 2014 14:39

Kako pa taj naj ti še napišem? zanima pa me točno samo konkreten odgovor,
ali pa če je imel že kdo izkušnje s tem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost