dokumenti
Moderatorji: moderator2, moderator
dokumenti
Zanima me, ali ima kdo informacijo, ali pripadajo originalni dokumenti, ki so na kapetaniji lastniku plovila,po tem ko je to bilo odjavljeno zaradi kraje?
.
Zanimivo vprašanje.
Nekaj mi govori, da po odjavi nimajo kaj delat v arhivu. Nekaj pa, da če jih zadržijo preprečijo trgovanje s papirji in plovilom. Morda so ta ukrep izsilile zavarovalnice. Z malo domišljije se lahko izpleni zavarovalnina, in imaš vse. Denar od oškodnine, plovilo, dokumente, registriraš izven nadzora EU, prodaš v tretje države, ....
Malo sem razmišljal kot "mafiozo" in napisal, nič drugega.
LP
.
Zanimivo vprašanje.
Nekaj mi govori, da po odjavi nimajo kaj delat v arhivu. Nekaj pa, da če jih zadržijo preprečijo trgovanje s papirji in plovilom. Morda so ta ukrep izsilile zavarovalnice. Z malo domišljije se lahko izpleni zavarovalnina, in imaš vse. Denar od oškodnine, plovilo, dokumente, registriraš izven nadzora EU, prodaš v tretje države, ....
Malo sem razmišljal kot "mafiozo" in napisal, nič drugega.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ja samo v mojem primeru sem plovilo tako odjavil, v bazi podatkov je tudi vpisan da je odjavljen, tam so tudi zavedene vse številke motorja, plovila,od zavarovalnice pa tako ali tako nisem dobil nič,ker nisem imel kasko. V takih premerih bi edino lahko mogoče z papirji trgoval mogoče kdo iz kapitanije, saj lastnik dokumentov tako ne ve ali so še v arhivu ali ne.
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
Zdravo, pred tremi leti sem prodal gliser v Romunijo in smo šli skupaj z novim lastnikom v Piran na kapetanijo delati prepis in so nam dali komplet vse originalne račune in dokumente za gliser in tudi odpisni list iz registra plovil, ne vem pa kako je če je gliser ukraden ( tudi če si ga samo prijavil in nisi imel kasko je zaveden kot ukraden), drugače pa ne vem zakaj ti nebi dali vse dokumente, če plovilo odjaviš iz registra plovil. Lp.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Slimoz napisal/-a:Jaz sem pred dvema mesecama kupil gumenjaka od kolega,in ko ga je on odjavil je dobil nazaj originalen vpisni list,ki ga imam sedaj jaz.
Malce si pomešal.
Račun morda, ne pa vpisni list. Vpisni list so na kapetaniji naredili nov na tvoje ime, starega, na ime bivšega lastnika pa preluknajo in s tem uničijo.
LP
.
pajer 1
Re: dokumenti
jeromel napisal/-a:Zanima me, ali ima kdo informacijo, ali pripadajo originalni dokumenti, ki so na kapetaniji lastniku plovila,po tem ko je to bilo odjavljeno zaradi kraje?
OK, sedaj je že vpisanih nekaj odgovorov na zgornje vprašanje.
Vsi odgovori so več ali manj ugibanja oz, po lastnem občutku.
Ali bo nekdo izbrskal konkreten odgovor na vprašanje in napisal, ali pa ne pišite več.
Držimo se teme!
LP
.
pajer 1
jeromel napisal/-a:Ja vpisni list tako imam jaz, ko sem ga šel odjavit sem samo dobil odločbo da je odjavljen, vendar mene zanimajo original računi, ker jih kot pravim še sploh nisem videl.
Poglej.
Pišeš brez ločil, kar pomeni da je pisanje nerazumljivo in ponavljaš se.
Držimo se teme!!!!
Če nameravaš razpravljat o nečem drugem odpreš novo temo bp.
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost