meja do luksuza...
Moderatorji: moderator2, moderator
--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 20:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
pri nas pač vlada mafija in glede na to da je znano da si organizirana mafija zakone uredi po svojih potrebah pač imamo to kar imamo
mislim da sem jaz kot delavec z plačo 900€ plačal lani več dohodnine kot večina tajkunov skupaj v sloveniji
pa ko sem ravno sedaj na dopustu na hrvaškem
tam malih ljudi davčna ploh ne preganja, ampak samo tiste velike
tamali pa do naše dvojne povprečne plače sploh ne gledajo z čim se bavijo
zanimivo
mislim da sem jaz kot delavec z plačo 900€ plačal lani več dohodnine kot večina tajkunov skupaj v sloveniji
pa ko sem ravno sedaj na dopustu na hrvaškem
tam malih ljudi davčna ploh ne preganja, ampak samo tiste velike
tamali pa do naše dvojne povprečne plače sploh ne gledajo z čim se bavijo
zanimivo
Bom nadaljeval to temo.
Zanima me do koliko je lahko vreden čoln, da ti ga socialna ne upošteva pri izračunu za vrtec ali podobne zadeve.
Recimo avto pod 8000 ti ne upoštevajo.
Kako je z plovili? Kdo bolj natančno ve?
Nasledenj problem je kako naj jim dokažem vrednost? Naj grem do dilerja, ki prodaja čolne da mi napiše oceno vrednosti, ali naj kar sam nekaj vržem na papir?
LP
Zanima me do koliko je lahko vreden čoln, da ti ga socialna ne upošteva pri izračunu za vrtec ali podobne zadeve.
Nasledenj problem je kako naj jim dokažem vrednost? Naj grem do dilerja, ki prodaja čolne da mi napiše oceno vrednosti, ali naj kar sam nekaj vržem na papir?
LP
acrobat napisal/-a:Bom nadaljeval to temo.
LP
Napiši vrednost, za katero bi ga prodal.
Če bodo ugotovili, da je vreden več pa zahtevaj, da ga kupijo po tisti ceni.
Ta sistem bi uporabil tudi pri drugih cenitvah.
Npr nepremičnina. Država je brezpogojno dolžna kupiti nepremičnino za polovico vrednosti, ki bi jo sama določila s cenitvijo. In kontra, vsak lastnik je dolžan prodati nepremičnino, če nekdo ponudi 2x ocenjeno vrednost uradno odmerjene vrednosti.
Lastnik bi lahko podal višjo vrednost nepremičnine od tiste iz spošne cenitve.
Na ta načina bi se uredila marsikatera anomalija, seveda pa iz tega naslova to v Slo. ne more pasti na plodna tla.
Podobne zgodbe, izdelki v reklamah (npr avto) prikaže se naloadan do konca, navaja se pa cena za osnovni model, brez obvezne opreme.
Itd itd,......
https://vodovod-rh.si/
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
@roberth1
- Kot zanimivost anekdota po spominu...
V ZDA v pogovornem jeziku uporabljajo različne vzdevke z denarne enote (podobno kot pri nas jurji, čuki in podobno).
Ne spomnim se kje v ZDA so za dolarje imeli vzdevek 'banane' in nekdo je v oglasu napisal, da prodaja avtomobil za recimo 1400 banan.
Nekdo drug ga je hotel kupiti za toliko banan - ne dolarjev, kar je bilo nekajkrat ceneje - in prodajalec po taki ceni ni hotel prodati.
Kot sem si - ne točno - zapomnil, naj bi sodnik odločil zaradi zakonodaje o zavajajočem oglaševanju, da če je bilo po taki ceni na oglasu, mora tudi po taki ceni prodati.
- Ko sem zdajle preveril, sem ugotovil, da si ali nisem točno zapomnil, ali pa sem že tedaj naletel na popačeno zgodbo.
Gospa je takrat dobila avtomobil za toliko banan, vmešan pa je bil državni komisar za zaščito potrošnikov in ne sodišče.
Zares je pa zgodba takale
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Jaz pa sem se užalil, ker so napisali, da moj 20 let star mercedes ni nič vreden
Drugače za čoln so me pozvali da napišem neko vrednost, sem na oko rekel 3000, niso komplicirali. Tako ali tako ni vplivalo na končni rezultat.
Drugače za čoln so me pozvali da napišem neko vrednost, sem na oko rekel 3000, niso komplicirali. Tako ali tako ni vplivalo na končni rezultat.
j.k. napisal/-a:Mi smo predlozil kupoprodajno pogodbo (4000€) in prihranki na varcevalnem racunu 1500€, kar je na koncu naneslo, da smo bogatejsi za cca 180€/letno, kar pri koncnem izracunu (v nasem primeru) ni vplivalo na to v kateri razred pademo.
Tex napisal/-a:Kaj imaš za en mercedes
ha ha to je to:
http://www.mercedes-benz-slovenija.com/ ... f=23&t=631
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Mater jim je....m in tej oderuški politiki vrtcov,a so dal kej zraven,za vsak drek plačaš davke,a zdej ti pa še otroka carinjo po tem kar imaš.A se potemtakem otrok igra z boljšimi igračami,ima boljšo hrano in spi v boljši posteljici itd,itd.Ne niti slučajno ničesar od tega.Nimam besed,bi šel gor in jih popisal s sprejem iz Auschwitza

mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost