Registracija čolna na Hrvaškem

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Maj 16, 2015 08:23

Roman 1 napisal/-a:
gregor.n napisal/-a:In kak je problem dodatno zavarovat se materialno skodo...se vedno je skupaj dosti ceneje ;)

...men so na Croaciji rekli, da se ne da, razen če zavaruješ kasko.
A je kakšna hr. zavarovalnica, kjer lahko pri obveznem zavarovanju doplačaš še materjalno odgovornost?

To pa bi bilo možno, ker jaz imam tud kasko, ampak tam si itak sam določiš vrednost plovila (zavarovalno vsoto). Pa kasko za plovila je v primerjavi z avtomobili precej cenejši. :wink:
https://medisken.si
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » So Maj 16, 2015 16:23

DR.E napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:
Jaz sem imel trajno pod D zastavo. Zavarovanje sem imel Hrvasko. Nikoli nobenih tezav pa so me kontrolirali vsaj 5x na vodi.

Zavarovanje za jeta je bilo 400e ceneje. Res pa je da osnovno Hrvasko ne pokriva cel kup odgovornosti. Menda...

Skratka jet in Slo zastava = bankrot.

Si prepričan, da nisi plačal osnovnega zavarovanja v DE ob registraciji, ker, kjer je registrirano plovilo mora biti plačano osnovno zavarovanje, tako je bilo vsaj pri meni Ko sem imel DE in AT registracijo...

Dodatno zavarovanje in kasko pa lahko po želji skleneš kjerkoli... Trenutno sem jaz moje police za jadrnico dal na AS, malo ceneje je bilo kot pri Alianzu, kjer sem imel do zdaj, pa zavarovalna vsote je zdaj 30.000 višja za kasko. Kako pa potek uveljavljanje škode pa v resnici ne vem in upam, da mi ne bo treba kdaj poizvedovat

Trajna Nemška registracija ne pogojuje registracije z plačilom zavarovanja.
Lahko imaš registrirano plovilo brez ,da imaš plačano zavarovanje.
Na hr do 15 kw ne potrebuješ zavarovanja,je pa vsekakor smiselno,da zavarovanje skleneš za lastno zaščito.

Se je pa zgodilo našemu članu ,da mu je HR policija poškodovala barko in ni imela materialnega zavarovanje,mislim ,da je nekje na forumo celoten dogodek opisan.

Če imate kakršnekoli težave,
nudim pomoč pri registraciji(Nemški,Hrvaški,pridobitev T2L,pomanjklivi dokumentaciji,dvotaktnih motorjih itd)
JH_rxt

OdgovorNapisal/-a JH_rxt » So Jan 28, 2017 18:00

Pozdravljeni,

Vidim, da ste popisali 5 strani in nič uporabnega povedali.

Naj povem svoj primer glede registracije ter cen pri vodnem skuterju, ki ima 160KW.

Vodni skuter uvožen iz kalifornije, plačana carina v nemčiji EU. pripeljan v slo in še veljavno registriran v ameriki.

Po dveh letih poteče registracija in se pričnejo problemi.

Slovenska Kapetanija so zelo zelo zakomplicirani in sami nevedo, kaj lahko registrirajo kaj pa ne. (Moje izkušnje).

Poslal sem jim vse papirj, kupoprodajne, carinsko plačilo itd.
Zahtevali so CE certifikat, ki ga vodni skuter ni imel ker je iz amerike (Motor in oblika popolnoma ista kot za naš trg).
Potreben še papir, da je izbrisan iz amerike, kar pa je bil problem zaj sem jaz bil tretja oseba in ga nisem mogel pridobit.

Rešil sem s registracijo v Amsterdamu in plačilu na ciper :)
Vse sem oredil preko spleta!

Na hrvaškem samo plačaš zavarovanje (ker je 404HRK) pri nas pa okoli 260€.
ter seveda plovno dovoljenje okoli 470HRK.

Sedaj pa urejam registracijo pod hrvaško zastavo.
Ker je veljavna 5 let ter na 5 let naredim samo tehnični pregled (takšne imam informacije iz kapetanije).

Sporočim pa vse točno kako in kaj ko uredim papirje.

Lep dan.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 28, 2017 18:09

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 14:25, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » So Jan 28, 2017 21:59

Se strinjam, kar je napisal H2O :!:
Pri zavarovanju, pa prej kot pišeš razliko v ceni v SLO in na HR, primerjaj zavarovalno kritje, o čemer je bilo že dosti napisanega :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
elan450
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ptujsko morje - Istra

OdgovorNapisal/-a elan450 » So Jan 28, 2017 22:45

JH_rxt, privoscim ti da bos zadevo tako preprosto uredil. Lahko ti povem, da je moj prijatelj kupil nov skuter v Sloveniji in ga je samo registriral na hrvaskem in je zaradi tega imel kar nekaj tezav.

No ce ne tezav pa vsaj ogromno casa je porabil. Enkrat je manjkalo to, pa drugic to, tretjic spet nekaj itd...

Zavarovanje je tako je res nekaj ceneje kot v RS, ampak ce imas kasko in taksno kot se zagre za nov skuter je na koncu bilo okoli 40 € ceneje. Razlika je bila le pri tem, da te policija pusto bolj pri miru kot " tujce."
Boj se mora i boga
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 29, 2017 08:45

.

elan450 napisal/-a: Razlika je bila le pri tem, da te policija pusti bolj pri miru kot " tujce."

OK, ampak kje so razlogi za to in take trditve.

Naj se javijo, prosim lepo, tisti, ki lahko dokažejo, da so bili s strani izvajalcev zakona šikanirani, drugače obravnavani , itd, ....

Sam sem že 40 let preganjam po Jadranu in ne poznam takega primera iz resničnosti. Pa sem bil pri "sudacu za prekršaje" in to ne enkrat, (potapljanje), pa pri ribolovu kontrole, pa ne morem reči da zato ker sem tujec pa ....

Vse je to rekla kazala!

Nakladanje na kubik

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Ne Jan 29, 2017 09:58

NT je pred leti pisal, da je bil šikaniran samo zaradi SLO registracije.
So pa mene parkrat kontrolirali, čeprav je bio vse po PSu in sem imel njihovo domačo registracijo....
mirno morje
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

OdgovorNapisal/-a widmann » Ne Jan 29, 2017 10:14

Piki napisal/-a:
kondor88 napisal/-a:Bruselj jim bo pa začasno (začasno je tudi na 99 let ha ha) dovolil obdržati nižje prispevke za HR registracije

tako kot je nam najdražje cestne vinjete...

Že, samo pri nas vinjeta enako stane za nas in za tujce, ni diskriminacije.

Žal to ne drži SLOVENSKI državljan plača bistveno več za cestino kot tujci!
Zakaj?
Že pri registraciji vozila,plačamo cestino in nato še nakup vinjete....Tujci plačajo samo vinjeto.
Torej je diskriminacija za SLOVENCE tako kot ponavadi!
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Jan 29, 2017 10:39

widmann napisal/-a:
Piki napisal/-a:Že, samo pri nas vinjeta enako stane za nas in za tujce, ni diskriminacije.

Žal to ne drži SLOVENSKI državljan plača bistveno več za cestino kot tujci!
Zakaj?
Že pri registraciji vozila,plačamo cestino in nato še nakup vinjete....Tujci plačajo samo vinjeto.
Torej je diskriminacija za SLOVENCE tako kot ponavadi!

Kot kaže tvoje pojmovanje ni povsem realno :roll:

Pri registraciji ne plačamo cestnine, ampak LETNO DAJATEV ZA UPORABO VOZILA,
ki jo tujci, kakor koli je že poimenovana, plačajo v državi, kjer imajo vozilo registrirano :!:
Za uporabo hitrih in avtocest potrebujemo ENAKO VINJETO, kot tujci :!:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » To Jun 27, 2017 10:06

Ali je kdo pred kratkim "šaltal" iz SLO na HR zastavo? Na kapetaniji v HR so mi rekli, da je postopek zelo enostaven, pa me zanima če je temu res tako. Po njihovo potrebujem:
- kupoprodajno pogodbo, in potrdilo, da je čoln v SLO odjavljen.
- nov lastnik mora imeti OIB in nekoga s stalnim prebivališčem v HR zaradi uradnega naslova za uročanje pošte.
- potem mi luški kapitan opravi tehnični pregled čolna in izvede postopek registracije pod HR zastavo (nobenih dodatnih davkov in podobnega zatrjujejo).
- nalimam HR registracijo in snamem SLO zastavo :cry: :cry: in to je to.

Ali je res tako preprosto?
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » To Jun 27, 2017 11:19

Mislim da je res tako.
Mogoče ti bo še kdo potrdil ki je prepis naredil v letos.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost