Ko me vrže s tira!!!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Sep 01, 2009 09:02

Novinec napisal/-a:Ja, sem ga enkrat vprašal, kdo so fantje. Pa zar se ne vidi: sinovi. pol pa ga nisem hotel spraševati od koliko žensk bi bili to sinovi, ker si niso med sabo Bog ve kaj podobni.

Ja sej on misl da če je nečak še u familiji da je pol njegov prjatu tut... pa od sina sošolc.... pa kaj ti jest vem kdo še vse...
je pa res kokr si reku... loh su sinovi sam od kolkih žen :wink: :wink: :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 01, 2009 20:43

Matejc napisal/-a:
Novinec napisal/-a:Ja, sem ga enkrat vprašal, kdo so fantje. Pa zar se ne vidi: sinovi. pol pa ga nisem hotel spraševati od koliko žensk bi bili to sinovi, ker si niso med sabo Bog ve kaj podobni.

Ja sej on misl da če je nečak še u familiji da je pol njegov prjatu tut... pa od sina sošolc.... pa kaj ti jest vem kdo še vse...
je pa res kokr si reku... loh su sinovi sam od kolkih žen :wink: :wink: :wink:

Ti, a smo mu mal fouš ?

Mal heca. Drugače pa je eden od sinov, prav super. Tiho je in dela. Če ga kaj vprašaš rad razloži. Živo nasprotje Sergia, ki non stop kuka, kako slovenci vse naredimo sami in vse prinesemo s seboj. Un ta drug sin, blonten, je pa tud že mal frajerja. Ampak vseeno se da z njimi kaj zmenit za razliko od drugih v tem poslu.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Sep 02, 2009 09:56

No jst moram rečt, da imam pri Serđu vse daleč naokoli najbolje zmenjeno,
vedno drži kot se zmeniva, največ sem sedaj čakal za spust 20 min, ker je bila gužva, drugače pa kot se zmenim tako je !

Dvig ob 9.00h , hop in gre gor , - pranje - podstavki , gasa
Servis ob 12h , hop in je ob 14h narejeno !
Naredim antifoling, spoliram,pomenjam cinke - ko potrbujem lift za dol se že prej zmenim za uro npr. 11h , hop plovilo je v morju 11.15h !
Karkoli potrebujem mi pomaga !
Pomemben je odnos človeka do sočloveka, najberš pa za razliko od nekaterih ne škrtarim in material kupim pri njem, ter vedno, ko je opravljeno plačam toliko kolikor pač je,in ne cenkam,kot vsi cigani pod lipco !
Če ima folk za čoln, naj ima še toliko,da kupi servisni materijal, (to vsakemu pove tudi Serđo in zato nekateri potem pljuvajo po njem ) ne pa,da se vozi nevem kam in na koncu prišpara 50 Eu in da za bencin 100 Eu, zato,da je na računu nakoncu videti,da je prišparal 50 Eu.
Brezveze in škoda časa !
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Sep 02, 2009 18:45

No jest mam čoln pr Serđu že 12 let in morm rečt da zadnja leta kvaliteta usluge pada!!! Pa mi vedno vse šraufa on, material kupm pr njemu skratka on je maestro di makina kar se servisiranja tiče na mojih čolnih... Pa se mi zdi, da so se začele dogajat stvari k se ne bi smele...
P.S. ta "nadut" sine je Sebastjan ta mali pa Žarko... in RES je mali je stručko!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Sep 02, 2009 20:53

Mal heca mora bit, ampak res je, da je cenejši, da vrši usluge vseh vrst, da se da z njim zmenit marsikaj, da rad pomaga, da včasih kaj naredi in tudi ne zaračuna.... Ja to je Sergio, vendar pa je res, kar pravi Matejc. Mal je postal površen. In zakaj? Ker tu si je sam kriv, ker si je nakopal veliko strank, ki jih prevzema ostalim serviserjem, potem pa vsega ne "sfolga" in nastajajo napake. Tudi sinovi so OK, tisti blonten, malo bolj nabit (mislim da je Žare), ta je priden, tiho in še kako zelo prijazno izreče.
Jaz sem ga vedno hvalil, samo, malo se mu je špeh nabral od naše hvale. Čeprav vsakič, ko se srečava in kako rečeva, vedno reče: ma s vama je lako, vi Slovenci imate para al jih ne date od sebe!
Jaz mu vsakič nesem eno petardo (flaso žganga) pa je zelo vesel, kao to če biti za zimu.

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Sep 02, 2009 22:08

No tasuh je Žare, drugače pa res zmer ma isto foro :
" ma s vama je lako, vi Slovenci imate para al jih ne date od sebe! "
sam ima pa tok pomoje,da nas vse kup, zračunaj si koliko pobere samo za depoje na sezono :shock: da o ostalih dejavnostih nebi...

PS: pa kaj, vsi so face, najberš bi mi drugače delali, ne ?
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Sep 03, 2009 10:50

kr en napisal/-a:Tako pač je. Malo kukamo, malo stokamo, na koncu pa odrinemo kolikor je že treba.
Kar pa se garancije tiče in servisov znotraj garancijskega roka je pa tako. Jemlejo ti precej denarja, menjajo dele, ki niso potrebni zamenjave ...
Na koncu se ti pa zgodi, kot se je letos prijatelju. Nova barka cca 30 ur, zapiska signal za pregretje enega od motorjev. Misleč, da je zapel vrečko skoči v vodo, ampak noga čista. Z enim motorjem do marine in servisa. Sami nismo hoteli odpirati ravno zaradi garancije. Diagnoza: Impeler se je zasuknil na osi. Serviser zadevo zamenja in zaračuna nekaj sto eur, z razlago, da impeler NI predmet garancije. Pa si tam, kjer ni muh :!:

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !

30h pa ni garancije za Impeler :shock:
Možna je napaka na materialu ali pa vgradnji. Vgradil ga je pa izdelovalec plovila! Tako , da tu ne vidim težav z garancijo. Je pa res , da se nobeden serviser noče ukvarjat z garancijo. Vsak si pa želi na dopustu hitro naprej in plača.
Nas navtike pa itak guli vsak, ki ima 5 minut časa :twisted:
FISHING & SAILING IS LIFE
User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » So Sep 05, 2009 19:00

Fantje, ko tole prebiram, se moram vmešat, saj se mi obrača želodec okili teh Hrvatov. Dejstva so naslednja:

1. Volvo Penta ne določa cen ure dela ali cene servisa motorja. Vsak servis sam postavlja ceno svojega dela.
2. Servis ne more zahtevati, da pri njemu kupiš dele. Če imaš svoj material, ki pa seveda mora biti original, ti ga mora vgraditi.
3. Veljavnost garancije je 1+1 leto. Drugo leto velja le, če je bil v prvem letu opravljen servis pri pooblaščenem serviserju. To pa se dokaže izključno s servisno knjižico. Nobene veze nima, če je to HR ali EU.
4. Strošek dviga plovila je vštet v garancijo in ga lastniku ni potrebno plačati.
5. Impeler se smatra za potrošni material in ni predmet garancije.

Seveda, ko jim to poveš, se pa vstran obrne in gre...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Sep 05, 2009 20:05

User, lahko se ti (se nam) obrača kolikor hočemo, serviserji imajo škarje in platno. Sem imel napako na motorju v garancijski dobi in sem MORAL plačati dvig in spust, na kar so me opozorili pred delom, ker VP noče plačati dviga in spusta.
Vse ostalo imaš prav, vendar proti njim si ne moreš pomagati nič!

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » So Sep 05, 2009 20:55

ja jaz sem lani plačal za servis motorjev 1200 eu in potem še za servis pet 1200 eu letos pa sem ga vprašal kakšna je cena pa je reko pa slovenac za tebe isto kao prošle godine tak da nevem.Kantica olja pet literskega je stala cirka 400 kun bilo jih je 10 pa en filter je bil okoli 400 kun pa bili so 4 pa delo ,za pete pa se sem pozabo kaj je vse kasiral

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti