Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
franc5e napisal/-a:JulesVerne napisal/-a:Jaz moram selit jadrnico v drugo marino ker so se v Novem VInodolskem odločili zdaj dvigniti cene (ne računajo po dolžini jadrnice ampak po dolžini priveza, kjer je jardnica vezana).
IN seveda se mi pogodba izteče 25.3... tako da grem jutri dol.. zlepa al zgrda... Ima kdo priporočilo čez kateri mejni prehod naj grem?
lep pozdrav
To je misija nemogoče...... mislim...
Ravno govoril z veleposlaništvom HR, pravijo da je samoizolacija samo za potnike iz bele krajine.
Čez uro grem.. če bo bo, če ne pridem nazaj.
To je misija nemogoče...... mislim...[/quote]
Ravno govoril z veleposlaništvom HR, pravijo da je samoizolacija samo za potnike iz bele krajine.
Čez uro grem.. če bo bo, če ne pridem nazaj.[/quote]
Srečno, pa javljaj se...
Čez uro grem.. če bo bo, če ne pridem nazaj.[/quote]
Srečno, pa javljaj se...
Letos pa ne bo kšefta z AF. Če pa že, se bo hitro sušil!
https://vodovod-rh.si/
Njihovo zunanje ministrstvo ma že od 12-tega isti status za slovence:
Sukladno odluci o pojačanom paketu mjera od dana 12. ožujka 2020., svi strani i hrvatski državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije (samo s područja Bele Krajine) dobit će rješenje o obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana.
Da še preevod zavoščim, če nisi z Bele Krajine pol ni težav pri prehodu, bivanju... če si dobiš odločbo o samoizolaciji in če te dobijo v špecariji na sprehodu... je 8000kn kazni.
Sukladno odluci o pojačanom paketu mjera od dana 12. ožujka 2020., svi strani i hrvatski državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije (samo s područja Bele Krajine) dobit će rješenje o obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana.
Da še preevod zavoščim, če nisi z Bele Krajine pol ni težav pri prehodu, bivanju... če si dobiš odločbo o samoizolaciji in če te dobijo v špecariji na sprehodu... je 8000kn kazni.
Wellcraft 2600 Martinique
Kot pišejo, so področje Bele krajine danes razširili na celotno Dolenjsko 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
jozko napisal/-a:Kot pišejo, so področje Bele krajine danes razširili na celotno Dolenjsko
Pišejo vsesorte, raznorazni... Pomembno je filtrirati fake news:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-inform ... a,120.html
Veter v laseh, travarca v zobeh 
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Na meji je bilo včeraj brez problema, samo vprašal me je, od kod sem prišel (Lj). Še dokumentov ni pogledal. Ampak to na maloobmejnem, danes so jih baje zaprli.
V Marini Novi so gostu, ki je bil z menoj, na WCju začeli težit, da mora dati potrdilo o prehodu meje in o tem, da je bil 2 tedna v karanteni. Pojasnil jim je, da tega na meji ni dobil in da tega tudi sicer ne potrebuje. Pa mu je zagrozil, da ga bodo odpeljali v karanteno in da bo poklical policijo.
Nato je pristopil mornar še do mene, in isto od mene zahteval, pa sem mu pojasnil, da nima podlage, da takih potrdil na meji za SLO ne izdajajo in da samoizolacija za nas ni obvezna.
Nato sem šel v sprejemnico in jih povprašal kaj želijo, pa je mornar vse zanikal, da naj bi nam to rekel. Z marino imam sicer konflikt, ker so mi pred enim tednom zvišali ceno v nasprotju z njihovim cenikom. Mesec dni nazaj sem bil na recepciji in so mi dali cenik, teden dni nazaj pa poslali predračun, kjer so na cenik pribili še cca 500 EUR, češ da imam plovilo vezano na mestu, kjer so predvidena en meter daljša plovila.
Ko sem se želel odpeljati po gorivo, me niso izpustili iz marine. Takrat je ravno prišla policija, ki so jo očitno poklicali. Policajem sem v recepciji pojasnil to izsiljevanje, ponovno od marine zahteval da pokažejo, kje imajo v ceniku ta pribitek. No niso se znali odzvati na moje zahteve pa so se začeli nekaj ven vlečt pred policisti. Policista sem vprašal, če sem naredil kaj narobe, pa je potrdil, da ne. Nato smo skupaj s policisti odšli iz marine, z njimi sem se še malo pogovarjal na pomolu in pravijo, da jih te dni vsi kličejo ker da ne vejo kaj naj naredijo, pa pokličejo policijo.
Ampak sam sem prepričan da so mi želeli preprečiti izplutje, ker se mi je danes iztekla pogodba, da bi jo zaradi tega podaljšal. Ali pač iz golega maščevanja.
V Marini Novi so gostu, ki je bil z menoj, na WCju začeli težit, da mora dati potrdilo o prehodu meje in o tem, da je bil 2 tedna v karanteni. Pojasnil jim je, da tega na meji ni dobil in da tega tudi sicer ne potrebuje. Pa mu je zagrozil, da ga bodo odpeljali v karanteno in da bo poklical policijo.
Nato je pristopil mornar še do mene, in isto od mene zahteval, pa sem mu pojasnil, da nima podlage, da takih potrdil na meji za SLO ne izdajajo in da samoizolacija za nas ni obvezna.
Nato sem šel v sprejemnico in jih povprašal kaj želijo, pa je mornar vse zanikal, da naj bi nam to rekel. Z marino imam sicer konflikt, ker so mi pred enim tednom zvišali ceno v nasprotju z njihovim cenikom. Mesec dni nazaj sem bil na recepciji in so mi dali cenik, teden dni nazaj pa poslali predračun, kjer so na cenik pribili še cca 500 EUR, češ da imam plovilo vezano na mestu, kjer so predvidena en meter daljša plovila.
Ko sem se želel odpeljati po gorivo, me niso izpustili iz marine. Takrat je ravno prišla policija, ki so jo očitno poklicali. Policajem sem v recepciji pojasnil to izsiljevanje, ponovno od marine zahteval da pokažejo, kje imajo v ceniku ta pribitek. No niso se znali odzvati na moje zahteve pa so se začeli nekaj ven vlečt pred policisti. Policista sem vprašal, če sem naredil kaj narobe, pa je potrdil, da ne. Nato smo skupaj s policisti odšli iz marine, z njimi sem se še malo pogovarjal na pomolu in pravijo, da jih te dni vsi kličejo ker da ne vejo kaj naj naredijo, pa pokličejo policijo.
Ampak sam sem prepričan da so mi želeli preprečiti izplutje, ker se mi je danes iztekla pogodba, da bi jo zaradi tega podaljšal. Ali pač iz golega maščevanja.
evovii napisal/-a:https://www.aci-marinas.com/en/vazno-important-importante-wichtig-covid-19/
Nič ne bomo šli bark rihtat
JulesVerne napisal/-a:V Marini Novi so gostu, ki je bil z menoj, na WCju začeli težit, da mora dati potrdilo o prehodu meje in o tem, da je bil 2 tedna v karanteni. Pojasnil jim je, da tega na meji ni dobil in da tega tudi sicer ne potrebuje. Pa mu je zagrozil, da ga bodo odpeljali v karanteno in da bo poklical policijo.
Tako kot pri nas večina ljudi, tudi v HR večina sklepa po temu kar povedo in se zlažejo mediji:
-Hrvatska zatvara granicu sa Slovenijom
-Svi stranci prvo 14 dni u karantenu
Npr v Puli maš v bloku idiota, ki na vrata napiše da je videl, da se je vrnil Slovenec študent in če ga kdo vidi da gre iz bajte naj takoj pokliče policijo, da ne bodo vsi ogoroženi. Seveda dečko nima odločbe o samoizolaciji in seveda se lahko giba kolikor mu je volja oz. kolikor se vsi normalni gibajo.
Za te laži medijev bi bilo potrebno uvesti kazni, sploh v taki paniki in posledično raznih fobijah... čez 14 dni bojo v vsaki državi nekoga s tujimi tablcami kar šicnli... pa magari tam živiš in imaš avto iz druge države, leasing ipd variante
No. 1 napisal/-a:JulesVerne napisal/-a:V Marini Novi so gostu, ki je bil z menoj, na WCju začeli težit, da mora dati potrdilo o prehodu meje in o tem, da je bil 2 tedna v karanteni. Pojasnil jim je, da tega na meji ni dobil in da tega tudi sicer ne potrebuje. Pa mu je zagrozil, da ga bodo odpeljali v karanteno in da bo poklical policijo.
Tako kot pri nas večina ljudi, tudi v HR večina sklepa po temu kar povedo in se zlažejo mediji:
-Hrvatska zatvara granicu sa Slovenijom
-Svi stranci prvo 14 dni u karantenu
Npr v Puli maš v bloku idiota, ki na vrata napiše da je videl, da se je vrnil Slovenec študent in če ga kdo vidi da gre iz bajte naj takoj pokliče policijo, da ne bodo vsi ogoroženi. Seveda dečko nima odločbe o samoizolaciji in seveda se lahko giba kolikor mu je volja oz. kolikor se vsi normalni gibajo.
Za te laži medijev bi bilo potrebno uvesti kazni, sploh v taki paniki in posledično raznih fobijah... čez 14 dni bojo v vsaki državi nekoga s tujimi tablcami kar šicnli... pa magari tam živiš in imaš avto iz druge države, leasing ipd variante
Tvoje pisanje me je popeljalo kakih 45 let nazaj.
Kdor je v mojih letih se bo morda spomnil, da je takratna oblast v Italiji izvajala pritisk na naše zamejske rojake v tržaški pokrajini. Ker se je naša oblast takoj odzvala, je organizirala protest centru Ljubljane, ki naj bi izrazil podporo zatiranim rojakom. Pa so nas poslali na ceste s transparenti, itd. Vpilo se je :"En dva ti, ne damo se preštevati!" La, la la,...
No in med drugim so videli eno Fiatovo vozilo z italjanskimi tablicami, pa so jo protestniki lepo stolkli. Ti taljan boš nas zajebaval. In veste kdo je bil lastnik tega vozila? Naš rojak, ki se je prišel pokazat in poročat o krivicah, ki so se jim dogajale takrat.
Hočem povedat, da ne delajmo prehitrih zaključkov, še manj obsodb kogarkoli, česarkoli!
Pa lepo se imejte in skrbite zase! Predvsem zase in svoje bližnje in vsem vam drage. Zagotavljam vam, da je regrat že dodobra zrasel in če greš dovolj zgodaj v nabiranje le tega, opaziš srne, ki se pasejo, zajce ki se parijo, itd ...
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:Pa lepo se imejte in skrbite zase! Predvsem zase in svoje bližnje in vsem vam drage. Zagotavljam vam, da je regrat že dodobra zrasel in če greš dovolj zgodaj v nabiranje le tega, opaziš srne, ki se pasejo, zajce ki se parijo, itd ...
.
Že dva dni se bašemo z regratom + ocvirki + jajca + krumpir. Srn in zajcev na barju nisem videl - sem bil prepozen. Se pa zato sam počutim kot zajec
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- 1stofficer
- Admiral
EDO napisal/-a:pajer1 napisal/-a:Pa lepo se imejte in skrbite zase! Predvsem zase in svoje bližnje in vsem vam drage. Zagotavljam vam, da je regrat že dodobra zrasel in če greš dovolj zgodaj v nabiranje le tega, opaziš srne, ki se pasejo, zajce ki se parijo, itd ...
.
Že dva dni se bašemo z regratom + ocvirki + jajca + krumpir. Srn in zajcev na barju nisem videl - sem bil prepozen. Se pa zato sam počutim kot zajec
Posl ti men to, vrnem kar koli zelis
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti