Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Simionesi
Višji štabni praporščak

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a Simionesi » So Dec 26, 2020 12:39

boris1 napisal/-a:
al napisal/-a:še enkrat: mene teorije zarote ne zanimajo.

Jaz imam protitelesa in ko bom spet zbolel, jih bom ustvaril ponovno.

Ne vem zakaj bi bil egoist. Če pa je tako, potem pa sem.
V tej temi sem bil že oklical za morilca. Tud ok.

Sicer pa ogroženi se naj cepijo pa ne bom nikogar egoistično “pokončal”.

A nisi razumel :shock:
Nekateri se zaradi narave svoje bolezni ne smejo cepiti :!:
Ti so ogroženi :!:

Boris, vendar moraš pa vseeno razumeti, da se vsak lahko sam odloči, to je njegova pravica, nenazadnje vsak je svoje sreče kovač in ne moremo nikomur vsiljevati nekaj česar si ne želi. Kvečjemu lahko s stimulacijo privabijo, da bo čimvečje število precepljenih.
sasaman
Kapitan bojne ladje
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a sasaman » So Dec 26, 2020 12:53

Kot je rekel Einstein - Vesolje in človeška neumnost sta neskončni, vendar za vesolje nisem prepričan:)
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 26, 2020 12:56

bouton napisal/-a:Nima sicer veze s prehodom meje na Hrvaško, morda pa vseeno koga zanima “tehnični” opis mehanizmov patogeneze Covid-19 in cepljenja.

https://youtu.be/rLVlLUTM_Zs

Zanimivo.
Še enkrat naj povem, da nisem nek antivaxer, nisem tudi pristaš "teorij zarot" ali član kakšnega kulta kuščarjev. Tudi zdravnik nisem. Pravzaprav dlje od Lekadola in flajštra ne sežem.
Sem pač en @al, ki gre rad na morje. In da mi bo nekdo na meji težil, da se morem cepit in mi s tem omejeval tisto, osnovno gibanje... Lepo vas prosim. Toliko dostjanstva pa še premorem.

Ne rečem, da bi to bil virus, kjer bi stopil iz hiše in padel po tleh ter končal kot zombi.
Tako sem pa to prebolel (ne spomnim se, da bi kdaj bi tako dolgo in tako močno bolan) a sem pripravljen iti skozi to še enkrat, dvakrat, če bo potrebno.

Sem pa prepričan, da se bo dosegla masa tistih 60% populacije, ki je baje potrebna, da bo cepivo doseglo svoj namen.
In podpiram vas pri tem.
Le v račun ne gre marsikomu to, ko rečem, da se ne bom cepil in povem, da nič ne vem o Billu Gatesu. A me vseeno takoj etiketirajo z antivaxerjem in kaj jaz vem s čim še.
sasaman
Kapitan bojne ladje
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a sasaman » So Dec 26, 2020 13:12

Jaz pasem malo antivakcerja. Sploh tako nahitro razvite, na povsem novem principu delovanja...
Pa še :
- zadaj je ogromen biznis
- patent ne zapade, kakor pri zdravilih
- ograjeni so od vsakršne odgovornosti (proizvajalci),...

Vsak po svoje...
Lp
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Dec 26, 2020 13:18

sasaman napisal/-a:Kot je rekel Einstein - Vesolje in človeška neumnost sta neskončni, vendar za vesolje nisem prepričan:)

Tezko kaj dodat ;)
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 26, 2020 13:33

1stofficer napisal/-a:
sasaman napisal/-a:Kot je rekel Einstein - Vesolje in človeška neumnost sta neskončni, vendar za vesolje nisem prepričan:)

Tezko kaj dodat ;)

ma ta rek (je to res Einstein rekel?) se zlorablja za “protiargumet”, ko zmanjka argumentov

jaz menim, da nihče na tem forumu ni neumen.
imamo pa različne poglede.

upam le, da spijete pivo še z mano v kakšnem zalivu poleti pa čeprav ne bom cepljen
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Dec 26, 2020 13:45

al napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:

Tezko kaj dodat ;)

ma ta rek (je to res Einstein rekel?) se zlorablja za “protiargumet”, ko zmanjka argumentov

jaz menim, da nihče na tem forumu ni neumen.
imamo pa različne poglede.

upam le, da spijete pivo še z mano v kakšnem zalivu poleti pa čeprav ne bom cepljen

Kot kaze je verjetno AE res imel prste vmes pri tej izjavi. Ni pa bil edini.

https://skeptics.stackexchange.com/ques ... pidity-and

Pivo @al pa spricer z veseljem, pomoje si drgac cist fajn mozakar 8)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Dec 26, 2020 14:22

sasaman napisal/-a:Jaz pasem malo antivakcerja. Sploh tako nahitro razvite, na povsem novem principu delovanja...

Fafangel pravi, da je osnova tega cepiva na 17 let starem temelju protikoronskih cepiv. Aplikacija pa je res precej nova mRMK. Ampak v dobrem smislu nova. To lahko primerjamo z obsevanjm rakavih bolnikov ali kemoterapijo, ki sta bili včasih precej sistemski in sta prizadeli celo telo, zdaj pa so terapije in obsevanja precej usmerjena in točkovna. Kolegici so tako "uničili" tumor v možganih, drugače bi bila že hroma ali celo pod rušo.
Tako tudi to novo cepivo aktivira tisto kar mora, baje.
Se mi zdi, da ljudje vase vržemo še kaj hujšega kot je to cepivo. Vsakodnevno (cukr, moka, sol, olje...)
Nazadnje spremenil Marchi, dne So Dec 26, 2020 15:42, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Dec 26, 2020 14:41

Kot sem zadnjic poslusal na TV, ponavadi res traja dost dlje od zacetka razvoja cepiva do zacetka cepljenja, predvsem na racun zelo kompliciranih postopkov odobritev in seveda testiranja. Kar je drugace pri Covid cepivu recimo Pfeiserja in Nemcev je to, da uporablja novo a sicer ze preizkuseno in zelo ucinkovito tehnologijo, ki jo omenja @marchi, o tem se lahko veliko prebere. Razvita je bila ze ko se je pojavil SARS isto iz druzine Corona virusov. Poleg tega je bilo investirano ogromno denarja, delalo se je v vec laboratorijih s polno paro. Upam trdit, da je bila vlozena najboljsa pamet, ki jo clovestvo ta moment premore. Testiranje je bilo izvedeno in je dalo zelo dobre rezultate, zelo pa so skrajsali postopke odobritev, ki so stvar birokracije in ne gredo na racun testiranj, ki so seveda bistvena. Nekaj kolateralne skode na racun alergij zna bit a tko pac je. V tem trenutku je resitev za tole covid godljo pomoje samo se cepivo. Ce gledamo z vidika druzbe seveda.

Sicer pa kaj vse ima stranske ucinke. Tut na aspirin, lekadol, tabletam prot pritisku, sladkorni so alergicne reakcije pa jih vseeno jemljemo. Al pa reakcije na araside, mleko, ose in se kaj pa ne ostajamo doma ali jemo samo 3 vrste hrane ves cas...

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro ... zbe/546955
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 26, 2020 15:58

Al bojim se da se brez veze razburjaš. Cisto mogoce je, da bodo zahtevali za prehod meje potrdilo o cepljenju, za letalski prevoz pa bi rekel da se vec moznosti. Menim, da je zadaj prevelik kapital/stroski razvoja....da bi se zadovoljili s cepljenostjo 10% prebivalstva. Samo ugibam. In kaj bomo naredili, ce v naslednjem letu ne bo mozen prehod mej brez potrdila o pozitivnem testu ali pa potrdili o cepljenju. Imas kaksno idejo, predlog? Na zalost ze danes ne mores do svojega plovila brez testa oz karantene.

Neumno pa je da se kregamo ali se bo kdo cepil ali ne, to je stvar posameznika, enako kot za gripo. Jaz se nisem nikoli, letos sem se prvic, da vidim kako in kaj.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 26, 2020 16:05

jaz se bom že znašel.
kot vedno, ko je treba
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Dec 26, 2020 18:05

al napisal/-a:jaz se bom že znašel.
kot vedno, ko je treba

Tudi jaz se ne bom še izgubil :lol: :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Dec 26, 2020 18:15

Kar pa se cepiv tiče, je tako, če ima človek močan imunski sistem ne potrebuje nobenih cepiv, ker ga le ta lahko porušijo, cepiva so prej priporočljiva ljudem, ki so šibkega zdravja in podvrženi okužbam, jaz bi se morda kdaj cepil, ko bi bil res švoh z zdravjem, tako zaenkrat nočem nobenih kemikalij v telo, razen naravnih domačih razkužil :lol: :D :wink: pa bodite vsi zdravi na full. :)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » So Dec 26, 2020 18:25

alesjo napisal/-a:Kar pa se cepiv tiče, je tako, če ima človek močan imunski sistem ne potrebuje nobenih cepiv, ker ga le ta lahko porušijo, cepiva so prej priporočljiva ljudem, ki so šibkega zdravja in podvrženi okužbam,

Alesjo, a to si mislu sam za covid al tudi za rumeno mrzlico, tetanus, steklino, ošpice, črne koze, klopni meningoencefalitis itd. ?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » So Dec 26, 2020 18:41

Jaz sem danes ponoči sanjal, da sem se cepil proti Covidu-19. Celo tri odmerke sem prejel :!: Razen tega, da me malo boli leva rama se danes počutim kot prerojen :D
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti