Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Sonicus Ud Istre
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana / Novigrad

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a Sonicus Ud Istre » So Mar 27, 2021 16:20

H2O napisal/-a:Odvisno od tega, koliko si star. Če si starejši od 60 let imaš približno 10% možnosti, da te po okužbi pobere. A si upaš tvegati?

Pa tudi, če si mlajši od 60 let, imaš več možnosti, da te bo pobralo zaradi okužbe, kot zaradi cepiva.

Ravno za to gre, da je (razen morda pri starejših, 60 let in več) verjetno bolj nevarno cepivo kot korona.
Posebej pri mojih letih (krepko pod 60) in splošnemu zdravstvenemu stanju ter kar sem v zadnjem letu prebral o koroni in o cepivih, je pomojem zame veliko bolj tvegano/nevarno riskirati cepljenje z eksperimentalnim cepivom, kot okužbo.

Sicer se vseeno raje ne bi šel namerno okužit... Sicer pa v bistvu tisto kar rabim, je le pozitivni test/formalno potrdilo, da sem prebolel korono. In glede na to, kar vemo o testih, pozitvno pokaže zelo hitro, no in evo, pa si t.i. asimptomatski "bolnik", hehe.
Najbrž pa moraš biti vseeno vsaj majčkeno prehlajen, če hočeš da ti PCR test pokaže pozitivno. Jaz pa že več kot eno leto niti smrkav nisem bil...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Mar 27, 2021 16:22

Bogi..Dans bo dež in veter..morda bi se ti pa ratal prehladit če bi odtekel en kilometer in pol počakav na vetru in dežju da se ohladiš..
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Mar 28, 2021 09:43

Najbrz ima kdo cist konkretne izkusnje, zato vprasam tule.
1. Ce si samoplacnik PCR v Slo, kolk casa se caka na rezultat?
2. Ali Slo policaj kaj gleda ko gres na Hrvasko?
3. Je Hrvatom zadost SMS neg testa PCR ali hocjo kaj vec?

Zanima me zato ker bi po sluzbi v petek se sel testirat in se vrnil z naslova tega testa nazaj v 48 urah v Slo. Teoreticno bi zadeva mogla it skozi...
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Mar 28, 2021 09:52

1. Načeloma do 24 ur. Sam sem se testiral v čet ob 10h in sem dobil rezultat v petek okoli 12h (infekcijska LJ), tako da ti polovica veljavnosti gre že s čakanjem na rezultat, ker se čas šteje pač od odvzema brisa.
2. Zaenkrat ne, ker ni prepovedi izhoda iz občin/regij, imaš pa tako ali tako tudi test, ki je ena izmed izjem za prehod "rdečih" regij.
3. Izvid PCR samoplačniško itak ne dobiš prek SMS, ampak prek maila oz. lahko v živo ga dvigneš naslednji dan. SMS pa skoraj sigurno ne bi bil dovolj..

Sicer pa počakaj še kak dan, itak bojo danes spreminjali zadeve, nekaj bojo ziher zaostrili, če nas ne bodo čisto zaprli v bajte.. :roll:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Mar 28, 2021 11:00

Ma saj glih to. Pol casa zgubis zarad cakanja na rezultat. Tako bi se sel testirat po sluzbi in pac v Cro pocakal nekje na svojem na rezultat. Drgac se f'n prespat ne mores.

Ce dobis na mejl nek pdf pa valda velja v elektronski obliki na telefonu ali tablici. Ne verjamem da bi v 21 stoletju hotl met glih samo in izkljucno print
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Ne Mar 28, 2021 11:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Mar 28, 2021 11:03

hrošč napisal/-a:če nas ne bodo čisto zaprli v bajte.. :roll:

Očitno nas hočejo: https://www.24ur.com/novice/korona/danes-bo-padla-odlocitev-stroka-za-stroge-ukrepe-med-prazniki.html
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Mar 28, 2021 11:43

1stofficer napisal/-a:Ma saj glih to. Pol casa zgubis zarad cakanja na rezultat. Tako bi se sel testirat po sluzbi in pac v Cro pocakal nekje na svojem na rezultat. Drgac se f'n prespat ne mores.

Ce dobis na mejl nek pdf pa valda velja v elektronski obliki na telefonu ali tablici. Ne verjamem da bi v 21 stoletju hotl met glih samo in izkljucno print

Mail verjetno zadostuje, bo še kdo drug povedal, jaz sem naredil print. Je pa tvoja sicer dobra ideja, vprašanje pa, če bi šla skozi pri Hrvatih, ker bi na meji dobil odločbo. Vprašanje, če bi ti priznali naš test, ki bi ga dobil potem z zamudo. Lahko se pozanimaš na MUP recimo..
Sonicus Ud Istre
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana / Novigrad

OdgovorNapisal/-a Sonicus Ud Istre » Ne Mar 28, 2021 12:08

polanc napisal/-a:Bogi..Dans bo dež in veter..morda bi se ti pa ratal prehladit če bi odtekel en kilometer in pol počakav na vetru in dežju da se ohladiš..

No ja, saj tisto je bilo mišljeno bolj kot zajebancija, pa nisem dobro napisal, se je sarkastični ton malo izgubil... :)

V glavnem, kar sem hotel reči: malo je hecno, da sedaj čez meje lažje prehajajo tisti, ki so (bili) bolni, kot tisti, ki s(m)o ves čas zdravi...
Takle mamo.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Mar 28, 2021 12:44

Tud moje pisanje je hec..vsi k me poznajo vedo da sem hecko..
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Mar 28, 2021 15:23

polanc napisal/-a:Tud moje pisanje je hec..vsi k me poznajo vedo da sem hecko..

Al pa HECAMAN :lol: :lol: :wink:
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Ne Mar 28, 2021 23:22

Sonicus Ud Istre napisal/-a:Sicer se vseeno raje ne bi šel namerno okužit... Sicer pa v bistvu tisto kar rabim, je le pozitivni test/formalno potrdilo, da sem prebolel korono. In glede na to, kar vemo o testih, pozitvno pokaže zelo hitro, no in evo, pa si t.i. asimptomatski "bolnik", hehe.
Najbrž pa moraš biti vseeno vsaj majčkeno prehlajen, če hočeš da ti PCR test pokaže pozitivno. Jaz pa že več kot eno leto niti smrkav nisem bil...

Če je antigenski test 90% zanesljiv, se greš 10 X testirat. Ni hudič, da ne bo enkrat javil, da si pozitiven :lol:
LP
Boris
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Mar 29, 2021 08:13

1stofficer napisal/-a:Zanima me zato ker bi po sluzbi v petek se sel testirat in se vrnil z naslova tega testa nazaj v 48 urah v Slo. Teoreticno bi zadeva mogla it skozi...

Kaj smo ti rekli: https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-veljavi-nove-omejitve-pri-prehajanju-meje.html

Očitno ne boste šli nikamor v petek.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Mar 29, 2021 10:55

Vsi ti predpisi so več ali manj nerazumni, neživljenski oziroma so prav idiotski, ko malce razmisliš s trezno glavo. Zakaj?

Kaj ti pomaga negativen test, katerega opraviš predno greš na pot kamorkoli že in se v roku 48h vrneš. Ravno danes imam primer dveh kooperantov monterjev, ki sta se v soboto testirala s PCR testom. Izvid je bil negativen!!! Danes pa sta oba obležala. IN TO NI EDINI PRIMER!! Čemu se je potem sploh smiselno testirat par ur pred odhodom za vsega recimo 24ur dela na plovilu??
Bistveno bolj efektivno bi bilo, da bi na posebni platformi izpolnil izjavo;
- razlog poti
- osebni ukrepi za preprečevanje širjenja C19. Navedeš na kakšen način boš preventivno prispeval, da se prepreči širjenje. Recimo; brez vseh kontaktov. Pot omejena na avto, nepremičnina, plovilo,prikolica...)
- izjava kot je že pripravljena

Za izboljšanje razmer bo vlada končno MORALA zaupati lastnim državljanom, drugače bodo izgubili naše zaupanje, oziroma so ga že. :evil:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Mar 29, 2021 11:10

Nima smisla Nikola T. Jaz sem se sprijaznil, da bomo od zdaj naprej kolikor toliko normalno živeli samo še poleti (ker takrat pač ni sezone viroz), od jeseni do pozne pomladi bomo pa zaprti.

Tudi cepljenje tega ne bo spremenilo, ker se bodo lahko cepljeni ponovno okužili. Mariborski zdravnik, ki se je okužil v Namibiji, kljub temu, da je bil cepljen z dvema odmerkoma, je lep dokaz. Pa v Srbiji ponovno narašča število okužb, čeprav so cepili že tretjino odraslih (pa še vsaj tretjina je covid prebolela).

Teh lockdownov se očitno ne bomo več znebili. Najbolje, da se znebimo bark :cry:
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Mar 29, 2021 11:34

H20 oprosti prosim ampak podatek da so v Srbiji cepili 1/3 odraslih je KLOBASA.
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti