Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a bluesky » Sr Apr 14, 2021 19:15

Je po lokdaunu že kdo šel dol z otrokom ali partnerjem na nujna vzdrževalna dela za 12 ur ? Je imel kaj težav pri povratku v SLO ? Ali pa na službeno pot ?
BlueSky
drago.puksic
Kapitan

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Sr Apr 14, 2021 19:27

negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2, pri čemu BAT test mora biti sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije, koju objavljuje Europska komisija. Kod nalaza BAT testa napravljenog u inozemstvu mora biti vidljiv proizvođač testa i/ili komercijalni naziv testa. U protivnom test se neće prihvatiti kao vjerodostojan za ulazak u Republiku Hrvatsku. Nalazi prethodno navedenih testova ne smiju biti stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) te se, ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa;
potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;
predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenu izdane od liječnika
ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.
Iznimke od gore navedenih obveza su:
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Sr Apr 14, 2021 21:16

Jebejo se naj!!!
Čez 1 mesec bodo dvignili vse rampe, čeprav mi moji Dalmatinci pravijo, da pričakujejo lock-down vsaj za kakšen teden v kratkem...
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Sr Apr 14, 2021 23:07

Tak, očitno je zaleglo tečnarjenje ... meni je popoldan v Mariboru, ko sem jih klical ponovno, včeraj mi je namreč dejal, da bojo videli, kaj se da naredit in naj pokličem danes, povedal, da imajo sedaj prave teste, treba je samo povedat, da ga rabiš za Hrvaško :shock: :shock: no , kakorkoli, testirajo te potem z Abbot Rapid Diagnostic, drugače pa uporabljajo neke Wuhan Bio-Ud tralala, oziroma nekaj takega, ki ga pa seveda ni na tistem seznamu ... na Ptuju mi je pa ženska kar sama dejala, naj raje ne hodim, ker njihovi niso s seznama, imajo neke Shenzen Bio-Id, štala prava ... no, ker gre v tem primeru za pomoč kolegu na jadrnici, grem, drugače bi vse skupaj nekam poslal in šel na bicikl ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Apr 15, 2021 09:01

BlueSky
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Apr 15, 2021 11:30

Vse delam na tem, da danes prespim na barki.:-) :-) :-) Še vedno pa je situacija "Jebe lud zbunjenog"! Zakaj? Včeraj opravil HAGT (šifra B064). Ko izpišem poročilo iz ZVEM zraven tega testa piše, da je Ustreznost = DA. Ta DA naj bi pomenil, da so ga glede na izkušnje vseh deležnikov, ki izvajajo te hitre teste v RS potrdili, da je dovolj občutljiv in primeren za uporabo. Ker je za prehod v Hrvaško pomembno, da je HAGT test na skupni EU listi in po informaciji, da Hrvati zahtevajo napisan TIP testa se mi je postavilo vprašanje ali je ta test OK. Kot sem že nekaj postov nazaj napisal testi, ki se uporabljajo v našem mestu niso na tej skupni listi EU. Kaj sedaj? Malo pomoči prijateljev in prišel do tehničnega direktorja ZD,....da skrajšam. Ponovno odšel na test in sicer se je tokrat uporabil tip testa, ki je na tej skupni EU listi. Ko se že ravno vračam nazaj v službo me pokličejo, da so slabo vzeli bris in če se lahko še enkrat oglasim (pa toliko časa sem imel "nedolžen nos" :-) :-) ). Zadevo opravim, dobim SMS, odprem spletno mesto ZVEM in glej ga zlomka!! Pri ustreznosti piše Ustreznost = NE!!! Šifra testa pa je B072. Sedaj mi samo še manjka, da mi hrvaški policaj na meji pove, da ga ne zanimajo šifre ampak da z besedo piše TIP testa!!! A je skupni EU šifrant tiov testov? Ima vsaka država svoj šifrant hitrih testov? Kaj naša šifra B072 pomeni v CRO? Je kakšna skupna prevajalna tabela? Pa tolk sranja samo zaradi tega, ker želim zapravit ene 2k€!
Rabim nasvet: Kateri mejni prehod izbrati za pot v Pulo?
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
SloJanez
Desetnik

OdgovorNapisal/-a SloJanez » Če Apr 15, 2021 12:20

ksz,
Kaj pa varianta: greš na hrvaško brez vsakega testa, naši verjetno spustijo, lastništvo pa to, Hrvatje, ker nimaš testa te pošljejo v samoizolacijo, (kakšna je procedura na meji?), spotoma narediš pri njih BAT, obvestiš MUP,...., ko se v 48 urah vračaš imaš test in gotovo.
Glede na komplikacije ki jih opisujete je par evrov več za BAT na Hrvaškem no brainer.
Ali tak scenarij pije vodo?
Kaj pa če greš iz samoizolacije (Hrvaške) čez 3 dni nazaj v Slovenijo in v slovensko samoizolacijo. Najceneje, če ostajaš na Hrvaškem na svoji nepremičnini ( itak je dost za narest);)?
Lp
Janez
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Apr 15, 2021 12:45

Vse variante 48 ur odpadejo:
- posebna težava, ker karantene ne moreš imeti na barki,
- danes dol, uredit vse potrebno za dvig,
- v petek zjutraj dvig, posušit, brusit, oprat boke in podvodni del (prah od brušenja), če bo čas priprava elise,
- sobota kaj malega popravit z epoksijem, dve roki gor, tretjo na vodno linijo, kobilico, krmilni list, demontaža prirobnice,
menjava tesnilnega ležaja, montaža SD45, ureditev elise (v upanju, da ne bom menjal tudi drsni ležaj),
- nedelja poliranje dokler ne odpadejo roke (če bo vreme pustilo),
- ponedeljek nazaj v vodo, pranje palube, gasa domov,
- jadrovje, bimini,... počaka na prvomajske; :-)
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Apr 15, 2021 13:20

Evo prijazen uporabnik mi je preko ZS poslal šifrant. Mogoče še komu prav pride
https://www.gov.si/assets/ministrstva/M ... .-2021.pdf
Uporabniški avatar
modro morje
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » Če Apr 15, 2021 13:31

Odlično. Kje se pa dobi spisek, ki ga hrvati priznavajo?
Navigare vivere est.
SloJanez
Desetnik

OdgovorNapisal/-a SloJanez » Če Apr 15, 2021 13:32

Imam vikend, zato ta možnost. Ne vem pa kašen je postopek pošiljanja v samoizolacijo (hrvaško) in prekinitev le-te, ali enostavno odhod nazaj v slovenijo pred pretekom...(evidence na meji oziroma v sistemu).
LP
Janez
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Apr 15, 2021 13:42

Uporabniški avatar
modro morje
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » Če Apr 15, 2021 13:43

Evo, našel spisek!

Na strani:
https://www.koronavirus.hr/privremena-z ... aza-rh/733

Je spodaj odstavek:
Brzi antigenski test – BAT naveden je na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije, a koju objavljuje Europska komisija. Kod nalaza BAT testa napravljenog u inozemstvu mora biti vidljiv proizvođač testa i/ili komercijalni naziv testa. U protivnom test se neće prihvatiti kao vjerodostojan za ulazak u Republiku Hrvatsku.

Ki vsebuje tale link:
https://ec.europa.eu/health/sites/healt ... ist_en.pdf
Navigare vivere est.
zlatizlatko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a zlatizlatko » Če Apr 15, 2021 14:20

Ko prideš na CRO mejo, rečeš tranzit Bosna, Srbija in da boš na njihovi meji delal test, pa se pelješ, kam ti srce poželi. Kontrole na meji po moje itak nimajo nobene. Edino, če te kje na poti ustavijo in preverjajo :(
SloJanez
Desetnik

OdgovorNapisal/-a SloJanez » Če Apr 15, 2021 14:22

Težko na Sečovljah ali Dragonji....
Janez

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost