Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Maj 28, 2021 14:20

1stofficer napisal/-a:Js mam pa sam kartonček, ki so ga prklamfal v knjizico. Ker nimajo dost nalepk lol :shock: :shock:

jaz sem jim zatežil :mrgreen: :mrgreen:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Maj 28, 2021 16:32

Js tut pa so rekl da majo premal nalepk lol :shock:

Je pa za vprasat po logiki in zdravju tega genialca, ki si je te kartoncke izmislu

Me pa prav zanima, kako bo slo pridobivanje EU potrdila. EU bo ze dal bazo na voljo konc junija menda, ampak preden se bo ta nafilala z nacionalnimi podatki, da bos dobil ta nesrecen vseveljavni QR, bo pa ze nova korona na sceni...

V EU gres pac zdaj s 6imi verzijami papirjev in upas, da ti bo birokrat verjel, da si cipiran....
Uporabniški avatar
Stanley
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Stanley » Pe Maj 28, 2021 17:03

Grega295 napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:A ne za naš ZD. Ti so si izmislili svoj kartoncek in mi ga priklanfali v knjizico. In zdaj naj grem s tem skrpucalom npr v Nemcijo?

-> https://arcusmedici.si/potrdilo-o-testiranju-cepljenju/

Slika

S takim potrdilom brez problema iz CRO v SLO, prejsnji teden.. Na hrvaskem sem bil 4 dni..
damian
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a damian » Po Maj 31, 2021 13:26

Ali je ta članek samo meni zavajajoč?
https://www.24ur.com/novice/korona/brez ... kuzbe.html

Brez negativnega PCR- ali hitrega testa boste prebolevniki namreč lahko mejo prečkali le v primeru, da ste bili cepljenji znotraj časovnega okvira 180 dni od potrjene okužbe

Ker na hrvaški strani jaz berem/razumem da - če si prebolel covid - ni potrebno cepljenje, zadostuje potrdilo o prebolelosti izdano od zdravnika:

predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa*, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenu izdane od liječnika

kar je tudi logično - zakaj bi se človek cepil če je pred kratkim prebolel in razvil protitelesa?
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Po Maj 31, 2021 13:39

Saj prav tekmujejo, kdo bo podal bolj senzacionalističen (zavajajoč) članek.
https://vodovod-rh.si/
ace
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ace » To Jun 01, 2021 08:04

Mene bolj kot hitri testi motijo cariniki na Jelšanah. V nedeljo ob 5ih popoldan odprta samo ena linija :twisted:
Saj bi koga tam povprašal po zdravju pa se mi v teh časih ne zdi smiselno provocirat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 01, 2021 08:21

ace napisal/-a:Mene bolj kot hitri testi motijo cariniki na Jelšanah.

Najbrž te motijo policaji. Na Jelšanah ni carinikov :wink:
ace
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ace » To Jun 01, 2021 09:07

No cariniki, mejni policaji, policaji za mene vse približno glih - rezultat je enak, direktno drkanje v živi mozag.
paggy
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a paggy » To Jun 01, 2021 11:20

Kolegu, ki ima v lasti jadrnico, je ta vikend naš policaj na meji razlagal, da lastništvo plovila ni razlog za 72 urni prehod meje.
Ker po uredbi o izjemah piše vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču.
Zanima me ali se je še komu storilo enako?
Kaj storiti v takem primeru? Ali enostavno poveš, da gre za dela na zasebnem objektu?
Uporabniški avatar
kapitan72
Praporščak
Kraj: Kamnik-Premuda

OdgovorNapisal/-a kapitan72 » To Jun 01, 2021 13:55

Ta teden sem bil 2x na Hrvaškem za 72 ur.
1. na svojem gliserju ki ga imam v depoju v Vrsarju.
Za prehod meje(Sočerga)sem imel hitri test ki sem ga zjutraj naredil v Domžalah, na meji me je samo Hr, vprašal če imam test, po 3 dneh nazaj me je slo vprašal kje sem bil in adijo.
KO se peljem domov me pokliče prijatelj če grem z njim jutri postavljat prikolico na Krk.
2.Zjutraj ponovno na test potem pa proti Krku(Jelšane),čez mejo brez vprašanja.
Po3 dneh nazaj na meji samo slo policaju povem da sem bil v pomoč prijatelju in me spusti domov.
Moja izkušnja je bila več kot pozitivna, mogoče sem pa imel samo srečo da je imel organ dober dan,
še največ sem čakal na mostu za Krk ki se renovira.
Kapitanova beseda je zakon!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jun 01, 2021 14:18

Še malo pa ne bo nihče več nič vprašal, idete na odmor, samo donesite pare i prijatan boravak v cro :) i nema više veze test ili covid i vakcine :lol: :lol: in tako tudi bo.
No mene pravzaprav zemeljska pot v hr. ne bremeni, ker grem po morju :wink:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Jun 01, 2021 16:21

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro ... epe/582428

Evo Hrvati zdaj majo, mi pa bomo tut kmalu spet printali nove obrazce. Upam, da bo potem mir s temi vmesnimi rešitvami in boš z enim dokumentom, ki ga vsi (EU) priznajo, v miru potoval
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 01, 2021 19:28

paggy napisal/-a:Kolegu, ki ima v lasti jadrnico, je ta vikend naš policaj na meji razlagal, da lastništvo plovila ni razlog za 72 urni prehod meje.
Ker po uredbi o izjemah piše vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču.
Zanima me ali se je še komu storilo enako?
Kaj storiti v takem primeru? Ali enostavno poveš, da gre za dela na zasebnem objektu?

Tukaj je pač naletel na enega seratorja... drugače jaz imam za vsak slučaj sprintano iz avtokampi.si, kjer je lepo povzeto kako in kdo gre lahko čez mejo. V zadnjih dveh mesecih sem šl dol ene 6x pa nikol ni bilo problema....

Citat:
Za lastnike, najemnike in uporabnike nepremičnin (apartma, pavšal, plovilo) v državah EU velja izjema prehajanja meje s hitrim ali PCR testom in se čez mejo vrača v 72. Hitri test je v primeru te izjeme veljaven 72 ur od odvzema brisa. Izjema velja tudi za ožje družinske člane in ostale osebe, ki imajo na istem naslovu prijavljeno stalno oziroma začasno prebivališče, kadar potujejo skupaj. V primeru pavšala izjema velja tudi za osebe (uporabnike) napisane na pavšalni pogodbi.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Jun 01, 2021 20:41

Pa po mojih izkusnjah hrcki ne gledajo kere teste imas opravljene, ali so iz tistga seznama priznanih testov.
BlueSky
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jun 02, 2021 11:28

Po 15tem juniju bo predpisana debelina prštoflna pa teža kartic...ostalo ..ma nekako čemo i to

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta