Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jun 26, 2021 12:11

"Ne težim ljudem brezveze glede nošenja mask zunaj, vsi smo v karanteni v istem čolnu in upam, da bo kmalu konec. Ukrep je pa itak adijo pamet. Ampak, če mi pa kdo pametuje, mu pa napišem kazen". :shock:
Ta izjava policaja med karanteno in odlokom o nošenju mask na prostem, pove vse o njegovi/njihovi profesionalnosti. Arbitrarno postopanje do konca. Če njemu nekdo ni všeč, ga malo vrže na žar, drugače je pa čisto običajen pošten policaj, ki rad vrže oko na rit kakšne mimoidoče mamice z vozičkom. :roll:

Ko me ustavi policaj, mu dam takoj vedet, da se ne bova pogovarja po domače ampak da mora postopek izpeljat, tako kot je treba, po pravilih. Če sem v prekršku, povej kaj sledi, če ni hud bom vesel z opominom, drugače pa pač sprejmem, kar mi pripada.
Tudi s policaji na hrvaškem in v kapetaniji je isto. Nič malo ovako malo onako in 1000 če-jev. Povej kako je prav in kaj mi od papirjev manjka, ne pa da ti predava pol ure, v bistvu pa ne ve kaj pravi zadnji odlok (recimo).

Imaš tudi normalne, hvalabogu.
Nazadnje spremenil Marchi, dne So Jun 26, 2021 12:16, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jun 26, 2021 12:14

diligence napisal/-a:
evovii napisal/-a:Meni je samo zanimivo, da imajo eni tok tezav s policijo. Jaz imam vecinoma pozitivne izkusnje. Januarja sem imel prometno na primorski AC. Lahko recem da samo kapo dol. Korektni in profesionalni. Na leto naredim cca 30.000 km pa nisem nikol imel tezav z policaji. Ok 2x radar ampak sem bil cist sam kriv... tko da...
Prav tako z mejnimi organi zaenkrat v zadnjih 10 letih niti enkrat nobenega problema ne na nasi ne Hr strani pa imam barko na Hrvaškem....

Me veseli ,da imaš same pozitivne izkušnje . Naj te to spremlja še naprej. A žal , verjemi, ni vedno tako.Pa pri tem težji karakter nategnjenih ni edini vzrok.

Profesijonalno..... Seveda saj so profesjijonalci. Za to so šolani ,za to so plačani. Enako velja tudi za dohtarje in šolnike in .... Če bi znali in hoteli odstraniti gnilobo med svojimi .... Nisem prepričan ,da je za to kriva samo politika.

P.S. Če sta izdelek ali storitev ok , običajno ni kritike :twisted:

tudi jaz imam samo pozitivne izkušnje s policijo, profi delajo in se obnašajo

vidim, tukaj, da imajo večinoma probleme s policijo razni naduteži, samovšečniki, egotriperji in podobni osebki, čist prav je , da takšne naši policaji malo pošolajo :mrgreen: :mrgreen:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 26, 2021 12:45

Imate nekateri pač srečo, da ste bili lahko v času korone samo doma, da vam ni bilo treba hoditi iz službe pozno zvečer, da niste rabili v petek (ko so bili protesti) peljat mame v varovano stanovanje, da ne skrbite za več ostarelih, ko morate kdaj od doma tudi ponoči, da pomagate...

Na cesti so ustavljali vse! Čudi me, da tebe Marec niso ustavili, ko znaš biti predvsem na forum kdaj prav nesramen in zelo nadut kot kak napoleonček.

Tudi jaz do letos v prometu NIKOLI nisem imel niti ene slabe izkušnje s policaji. Na žalost za letos pa tega na podlagi svojih in bližnjih ne morem trditi.
Bom raje nehal, kajti nekateri ste prepričani, da smo si vsi na katere so se policaji spravili v času korone sami krivi. Tako kot recimo na par, ki je jedel rogljiček. Pa na neupravičena izrekanja karanten brez podlage, kar tako iz zavisti, žlehnobe ali česarkoli že.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jun 26, 2021 12:52

Nikola T. napisal/-a:Imate nekateri pač srečo, da ste bili lahko v času korone samo doma, da vam ni bilo treba hoditi iz službe pozno zvečer, da niste rabili v petek (ko so bili protesti) peljat mame v varovano stanovanje, da ne skrbite za več ostarelih, ko morate kdaj od doma tudi ponoči, da pomagate...

Na cesti so ustavljali vse! Čudi me, da tebe Marec niso ustavili, ko znaš biti predvsem na forum kdaj prav nesramen in zelo nadut kot kak napoleonček.

Tudi jaz do letos v prometu NIKOLI nisem imel niti ene slabe izkušnje s policaji. Na žalost za letos pa tega na podlagi svojih in bližnjih ne morem trditi.
Bom raje nehal, kajti nekateri ste prepričani, da smo si vsi na katere so se policaji spravili v času korone sami krivi. Tako kot recimo na par, ki je jedel rogljiček. Pa na neupravičena izrekanja karanten brez podlage, kar tako iz zavisti, žlehnobe ali česarkoli že.

vidim, tukaj, da imajo večinoma probleme s policijo razni naduteži, samovšečniki, egotriperji in podobni osebki, čist prav je , da takšne naši policaji malo pošolajo :mrgreen:

zanimivo, da se se ti našel v tem navedku in si prvi skočil :lol: :lol:
če si normalen in se ne spuščaš v konflikt s policijo te bodo pustili na miru
btw NT nisem mogel imeti problemov, ker sem bil celotno korono in zaporo države na lepšem, tam pa sem se držal navodil :mrgreen:
pa še nekaj NT, ne jokcaj, ker nisi edini , ki dela, ki ima koga v bolnici ali domu za ostarele, vidim, pa da si z živci na koncu, ker te vsaka stvar spravi iz tira, mogoče razmisliš in pogledaš življenje kdaj iz pozitvne strani, ne sam negativizem, ki veje iz tvojih objav
PEACE BROTHER je nekoč ena struja zagovarjala :lol: :wink:
Nazadnje spremenil MareC, dne So Jun 26, 2021 13:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » So Jun 26, 2021 13:01

Eh.. nikola...

Ljudje so tako, kot ti pa jaz... Nič drugega... Jih imam dovolj v (vsiljenem) sorodstvu, pa z njimi lažje shajam. Če te ustavijo jih pač ne zajebavi, niso pa jezni, če se malo pošališ...

npr;
"Ali je bilo kaj alkohola?"
"Jah... bilo bilo, samo danes ne"

"Boste pihali?"
"Bom bom, samo, če je 0,0 mi morte dat za pijačo"

Ti si jim najmanjša nadloga, ko se morajo ukvarjati z družinskim nasiljem in podobne bedarije, to jih zjebe. Pa pridet domov povedat otrokom, da jim je foter umrl v prometni. Tisto, ko stotjijo z radarjem za hrastom, je za njih počitek....
Hvala na razumevanju
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jun 26, 2021 14:54

Imaš prekrške, za katere se lahko izda opozorilo ali kazen. Odlocitev je pri policistu. Oboje je prav, ce se postopek zacne z dober dan tudi na strani prekrškarja, z normalnim tonom in debato, je pogosto opozorilo, ce se ppstopek začne s snemal vas bom, zaradi zagotavljanja svojih pravic, samo jebete narod, sosedovega jozeta ne vidite, pa one jebete na protestih, pa kaj sem spet naredil, da me ze tretjic ta teden ustavljate itd, potem mislim, da povsem upraviceno policaj z veliko dozo vljudnosti napise kazen, odredi karanto itd. Vse povsem zakonito.....prekrskar pa ves plav v fris.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 26, 2021 19:44

Ne vem zakaj ste vsi tako nastrojeni in mislitem, da sem bil nesramen?? Vedno sem bil korekten, pozitiven in tiho, pa tudi v rit nikomur ne lezem za razliko od nekaterih, ki to očitno počnete. Weta nisem plačal nobenega prekrška in vedno nič napihal! Postopek je tekel korektno le trapasto se mi zdi in tudi dobil sem nelagoden občutek vsakokrat ko sedaj na cesti vidim policijo. Nehote pomislim, da me bodo spet ustavili. Ma poglej me nimajo kaj ustavljat brez razloga, ne vem od kje si jemljejo to pravico. Tega v EU preprosto ni, tam rednih kontrol razen ob prehodu meje ni, če nimajo utemeljenega suma za prekršek ali kaj drugega, pa tudi redne kontrole pri nas so pravno na zelo trhlih nogah. Kaj za hudiča me imajo po nedolžnem poslati v karanteno in štirikrat ustaviti in vse to zgolj v roku 45 dni!?? Prej v življenju le nekajkrat tako, da niti ne pomnim kdaj.

Karanteno sem dobil BREZ RAZLOGA, kar sem nekje na forumu že podrobno tudi opisal. Verjetno se mi z MNZja po poslani pritožbi TUDI NISO BREZ RAZLOGA OPRAVIČILI. :wink: So že videli, da ga je policaj pač posral in da je bil očitno slabe volje ali pa je bil preprosto nevoščljiv kajti ko je slišal, da sva bila z ženo na barki mu je pač padla megla na oči. Jaz na njegovo počutje nimam vpliva NIKAKOR pa me zaradi trenutka slabe volje nima pravice praktično poslati v hišni pripor.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Jun 26, 2021 19:58

Na "ste kaj pili" se vedno odgovori z ne. Če rečeš ja, ti mora po uradni dolžnosti dat za pihat, če rečeš ne, ni nujno.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » So Jun 26, 2021 20:00

Zdaj pa bo nekdo še kakšno solzico spustil. Mali Kalimero......
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Jun 26, 2021 21:01

Tale debata me spominja na storije in prigode mojega kolega, ki je preprican, da ga policaji in njegovo zeno zajebavajo zato ker ma crnega BMWja in LJ registracijo (smo pa z Gorenjske). Na ozkih ulicah se mu nihce iz enakega razloga ne umika, vsi ga gledajo postrani.

Zanimivo, tut js vozim isto znamko, sicer manjsi model je kot njegov, bel in s KR registracijo, pa nkol tega obcutka nimam. Vcas se js komu umaknem vcas kdo drug meni. Nisem zgleden voznik in ce me ustavi policaj ker nisem privezan in sem prevozu rdeco luc je to povsem moja odgovornost ne glede na to a mi je dal globo a ne. Ko sem kolegu enkrat omenil, da je morda le sam sebi problem je bil pa uzaljen do konca.

Ne vem zdej. Morda je pa problem v crnih avtomobilih?
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jun 26, 2021 22:54

Nikola T. napisal/-a:Ne vem zakaj ste vsi tako nastrojeni in mislitem, da sem bil nesramen?? Vedno sem bil korekten, pozitiven in tiho, pa tudi v rit nikomur ne lezem za razliko od nekaterih, ki to očitno počnete. Weta nisem plačal nobenega prekrška in vedno nič napihal! Postopek je tekel korektno le trapasto se mi zdi in tudi dobil sem nelagoden občutek vsakokrat ko sedaj na cesti vidim policijo. Nehote pomislim, da me bodo spet ustavili. Ma poglej me nimajo kaj ustavljat brez razloga, ne vem od kje si jemljejo to pravico. Tega v EU preprosto ni, tam rednih kontrol razen ob prehodu meje ni, če nimajo utemeljenega suma za prekršek ali kaj drugega, pa tudi redne kontrole pri nas so pravno na zelo trhlih nogah. Kaj za hudiča me imajo po nedolžnem poslati v karanteno in štirikrat ustaviti in vse to zgolj v roku 45 dni!?? Prej v življenju le nekajkrat tako, da niti ne pomnim kdaj.

Karanteno sem dobil BREZ RAZLOGA, kar sem nekje na forumu že podrobno tudi opisal. Verjetno se mi z MNZja po poslani pritožbi TUDI NISO BREZ RAZLOGA OPRAVIČILI. :wink: So že videli, da ga je policaj pač posral in da je bil očitno slabe volje ali pa je bil preprosto nevoščljiv kajti ko je slišal, da sva bila z ženo na barki mu je pač padla megla na oči. Jaz na njegovo počutje nimam vpliva NIKAKOR pa me zaradi trenutka slabe volje nima pravice praktično poslati v hišni pripor.

Mislim, da prevec osebno jemlješ te. stvari. Potem si pa razpizden, ze ko jih vidiš, ko se ti v glavi vrtijo razne teorije.
Razlog da te ustavijo, se dobi zelo hitro, ni treba da si v prekršku, pa je vse zakonito. Da si pihal trikrat zapored, pac je naneslo, sedaj lahko ne boš nikoli več. Ce si pa dosti vozil ponoči, je pa to logicno, sploh med lockdownom, ko je bilo malo prometa, ljudje po kleteh in zidanicah, prehajanje obcinskih meja itd..pac se je kontroliralo.

Glede karantene pa je itak v naši drzavi pa tudi v drugih bila zmeda, pac se je delalo na en način, jutri na drugi, pa tako tolmacenje, pa drugačno , verjetno so pa morali nekaj narediti.

Zdaj ti je šlo lahko na zivce, da so te kontrolirali, ce ne bi nobenega, bi mogoce spet ne bilo prav. Denimo, imaš cel kup vlomov na nekem obmocju, mogoce v soseski kjer ziviš, verjetno se boš celo bunil, da je premalo kontrole, da lahko vsak etnični in podobni prosto hodi naokoli itd.....vse kar hocem reci je, da so na vsako stvar razlicni pogledi, ce si ti videl zajebavanje, je nekdo drugi videl prisotnost policije, vecjo varnost, policaj je lahko iskal kdo ve koga v avtu podobnem tvojem itd.....
ace
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ace » Po Jun 28, 2021 12:40

Daj MareC odmagli s takimi debilnimi...
Nisem jaz egotriper, če se jim ne da delat v vročini...pa če bi kdo kakšno kilo dol dal bi bilo tud ok, ker če stoji pred hišco se v 50% primerih pogovarjam z njegovim vampom. Res profesionalizem, so pa slabš kot taborniki.

Zadnjič, ko je tovornjak zablokiral primorko pri Vrhniki - vsem odgovornim odpovedi na licu mesta.
Ni policaja na križišču na brezovici - posledično kolaps, semaforji prekratki, križišče se ni praznilo itd.
Po uri vožnje prijadramo do Vrhnike, prvo obvestilo da je avtocesta dejansko zaprta in uvoz v nobeno smer ni mogoč, je stal šele na mostu, zraven en policaj, ki je samo pazil da dejansko kdo ne zapelje mimo ograje na avtocesto.
Križišče ne teče proti Ljubljani, saj nekaj avtomobilov čaka sprostitev avtoceste. Nadaljujemo vožnjo proti Logatcu - na nasprotnem pasu stoječa kolona skoraj do Logatca, ljudje sedijo poleg avtomobilov v senci, ker se niso premaknili nevem koliko časa, samo zato ker noben imbecil s policije ni pomislil, da bi enega "poštarja" postavili na sredino križišča v Vrhniki kateri bi preusmerjal promet v Ljubljano po stari cesti.
Problem takšne težavnosti bolje rešijo predšolski otroci in zgleda vsi vici niso tako zgrešeni.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Jun 28, 2021 12:59

Sploh ne razumem nekaterih tukaj in njih pogledov.
Kadar sem storil prekršek in so me ustavili, sem plačal kazen. Mislim, da sem se 1x ali 2x izvil z opozorilom v svojih skoraj 35 letih udejstvovanja po cestah. Tako pač je.
Policist te lahko vedno ustavi iz (tebi) povsem banalnega vzroka, pa zato tako dejanje nikakor ni nezakonito. Tudi (policijsko) snemanje raznih shodov in protestov je povsem zakonito, če že organizatorji ne želijo spoštovati zakona in tak shod prijaviti in zagotoviti svoje varovanje, seveda na lastne stroške.
Policija ni naša pa vaša, pač pa državna in po svoji definiciji represiven organ in kdor to ne razume, naj gre pogledat v katero koli EU državo, za še “boljšo” izkušnjo v ZDA, za “ultimativen experience” pa v kakšno državo, kjer slike njihovih voditeljev visijo na vsakem zidu.
Živimo pač novo realnost. Na vsaki meji želijo precej podrobno vedeti kdo si, od kod prihajaš in kam greš. Nekateri se spomnimo časov izpred 30+ let, ko ni bilo nič drugače, pravzaprav še bistveno huje.
Peace brothers, tudi to bo minilo, je pa vprašanje, v kakšno novo ureditev se bomo zbudili. Se bomo iz vsega tega kaj naučili in izšli kot boljša družba ali pa bomo nervozno teptali drug drugega brez pomisleka na posledice.
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Po Jun 28, 2021 18:56

Hm, NT ima zeloooo slabe izkušnje z policijo in raznimi organi v preteklosti, zato tudi gleda z drugega vogala, če te kača piči, se vsake metle na tleh bojiš..... drugače pa, saj bo :D. Meje so brez ovir, juhu
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Po Jun 28, 2021 21:12

Izkusnja minulega vikenda.

Jelsane, za v Cro nasi pomahajo, Hrvati skenirajo dokumente. Za nazaj, Hrvat pomaha, nas skenira dokumente.

Nobenih dokazil, vprasanj, promet dokaj tekoc v primerjavi s prejsnjimi tedni

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost