Kratek izlet z jadrnico

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Ako89
Naddesetnik

Kratek izlet z jadrnico

OdgovorNapisal/-a Ako89 » Po Sep 27, 2021 18:24

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu z razlogom, ker bi se rad malo peljal z jadrnico, vendar sam nimam izpita niti jadrnice. Razne agencijo so pregrešno drage in omejene za najem in se mi zdi brezveze ogromno denarja metat stran za enodnevni kratek izlet po jadranu, lih toliko da malo doživim jadranja ker bi mi to pomenilo izziv in sprostitev. Seveda bi rad za proti uslugo finančno prispeval ter pomagal kakorkoli na plovbi. Če se najde kakšen prostovljec, kateremu bi bilo tudi njemu tako rekreativno kot za prosti čas se peljati za nekaj uric po jadranu dokler je še lepo vreme, se priporočam.

Zelo se zahvaljujem vnaprej za odgovore in pomoč.
Lp
Alen
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Kratek izlet z jadrnico

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Sep 27, 2021 21:33

Pozdravljen.Bol mal Jadrana boš videl v enem dnevu.Ob enih osmih se zmenite,to pol je takoj 9 ura.Pol je dobrodošlica po Slovensko,kar pomen kratko,kafe in mal čveka in že je 10.Pol se barka mal prpravi za izpluti,odprejo lazy jacki..in je že cajt marende..ode spet urca.No pol se odveže in gre mal ven in ene tri urce pojadra,pa smo spet pr kufetku..Mal probaš peljat barko pr malem vetru,gre 3 do 4 vozle in kmalu je treba obrnit prot domačem pristanu,kjer je lepo, de si prvezan še podnevi..okol 18te urce..Tko, ene 5 ur je dolg jadralni dan in če to pomnožiš z 4 boš prejadral 20 milj..10 dol pa 10 spet nazaj,Evo Umag Červar in nazaj..ni neki velik Jadrana.No, ni pa vse črno in pusto.Spoznal si novega morjeplovca,spoznal si malo barko.Ko boš v gostilni slišal, da so genovo,pa zadn štraj omejal,pa kako argolo,boš že malo vedel ,kaj b to blo.
Tkole ,to bo en jadralski izlet,za kako jadranje je pa prav iti ene 4 dni,tkole v skupini,da se stroški delijo in pol ni tko nedosegljivo.Tko ,sem ti malo reale napisal,da ne boš preveč pričakoval in bil pol razočaran.LP
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » To Sep 28, 2021 10:52

Polanc, saj jadrati se da tudi brez kavice :), za prvi stik z jadranjem pa so tri ure popolnoma dovolj.

Prihodnji teden bom spet doma in če priložnostno jadranje zanima še koga (max. 6 ljudi), gremo lahko v torek ali četrtek popoldne malo "promocijsko" pojadrati iz Izole.
Ta ponudba je malo odvisna tudi od vremena (odpade v primeru dežja ali brezvetrja), za udeležbo pa velja PCT pogoj, ker si okužbe zaradi službenih obveznosti ne smem privoščiti.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Sep 28, 2021 13:20

Lep pozrav, če želiš te lahko jaz zapeljem na prvo jadranje po tržaškem zalivu, recimo Devin-Trst-Debeli rtič in nazaj, mogoče kak popoldan tja od 12ih naprej. l.p. alesjo
Ako89
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Ako89 » So Maj 07, 2022 12:50

Če je kdo še vedno za, me vzeti na par uric potepanja po jadransku morju naslednji teden ko bo sončno, se zahvaljujem lepo vnaprej.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov