Kako zvezati barko?
Moderatorji: moderator2, moderator
Kako zvezati barko?
Živjo!
Mene pa zanima kako zvezati barko na privez v primeru, da imaš spredaj beton z rinkami, zadaj pa kole? Če je barka krajša ni problem, kaj pa če barka zadaj ostane med koli? Če zvežem na bitve, ki so namenjene privezu barka uide v beton. Sedaj imam zvezano na vinč, a to ni to.
Kakšen predlog?
Kolikšne sile zdrži vinč, oz podlaga kjer je prišravfan? Konkretno pri burji ni problema, a kaj ko bo jugo? Barka je s premcem usmerjena na sever.
LP, Nasa
Mene pa zanima kako zvezati barko na privez v primeru, da imaš spredaj beton z rinkami, zadaj pa kole? Če je barka krajša ni problem, kaj pa če barka zadaj ostane med koli? Če zvežem na bitve, ki so namenjene privezu barka uide v beton. Sedaj imam zvezano na vinč, a to ni to.
Kakšen predlog?
Kolikšne sile zdrži vinč, oz podlaga kjer je prišravfan? Konkretno pri burji ni problema, a kaj ko bo jugo? Barka je s premcem usmerjena na sever.
LP, Nasa
Re: Kako zvezati barko?
Zveži jo (s kolov) še na srednje bitve.
kar sedaj še ni bo še lahko.Kr kup 2 bitvi,mal strop odpri in jih namontiraj,ti bodo velikokrat prav pršle.Ja jih uporabljam za špring ,ko mam kakega pacienta na boku..se tko lepo barka odpelje u veter in stran od mojga boka,ki je plav in občutljiv..bimini gor fiksiram..
hja pa smo tam...kdo bo zdej razložil in poslikal kaj je to špring...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kaj pa če jo s krmo vežeš na pomoj in spredaj sidro spustiš?
Marcel_Mastnak napisal/-a:Kaj pa če jo s krmo vežeš na pomoj in spredaj sidro spustiš?
Sem že razmišljal o tej varianti sicer brez sidra, a ne pride v poštev iz več razlogov:
- ko priplujem na privez lepo zaplujem med kole; barka v rikverc slabo uboga
- s sidrom bi štrlel na plovno pot
- s promenade sem na razstavi
Bo res treba namontirat bitve kot predlaga Polanc
Še vedno ni jasno kolikšne sile zdrži vinč? Lahko nadomesti bitve?
lp
David,zdej če me hecaš..pol ..v jadralnem priročniku bi se to dalo prebrat..če pa ne veš ti na kratko napišem ,da je špring..kok je po naše ne vem,vrv ki jo vežeš če si na boji in ti pride druga barka na bok in sicer tako ,da privežeš drugi barki čim bolj zadaj en konec vrvi,sebi na SREDNJO bitvo pa drugi konec.Prednjo vrv popustiš toliko,da je barka v bistvu privezana na špring prednja vrv ji pa sam omejuje umik premca v veter..in ko to lepo zbalansiraš se barki postavita v veter, ki ju razdvaja in se boki ne drsajo ob bokobrane skoraj nič..Brez tega tud v rahlem vetru ni na mojem boku nikol nihče..
Špringe, tko kot pravi polanc.
Če pa nimaš srednje bitve pa iz premca potegni še dva štrika na kole, tako da ti omejujeta gibanje naprej v pomol. Pač špring iz premčne bitve.
Če pa nimaš srednje bitve pa iz premca potegni še dva štrika na kole, tako da ti omejujeta gibanje naprej v pomol. Pač špring iz premčne bitve.
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
NASA napisal/-a:Še vedno ni jasno kolikšne sile zdrži vinč? Lahko nadomesti bitve?
lp
Vinč bo normalno zdržal sile na privezu.
polanc napisal/-a:David,zdej če me hecaš..pol ..v jadralnem priročniku bi se to dalo prebrat..če pa ne veš ti na kratko napišem ,da je špring..kok je po naše ne vem,vrv ki jo vežeš če si na boji in ti pride druga barka na bok in sicer tako ,da privežeš drugi barki čim bolj zadaj en konec vrvi,sebi na SREDNJO bitvo pa drugi konec.Prednjo vrv popustiš toliko,da je barka v bistvu privezana na špring prednja vrv ji pa sam omejuje umik premca v veter..in ko to lepo zbalansiraš se barki postavita v veter, ki ju razdvaja in se boki ne drsajo ob bokobrane skoraj nič..Brez tega tud v rahlem vetru ni na mojem boku nikol nihče..
nene...nisi me prav razumel...jaz že vem kaj je špring...sicer se redko komu vežem na bok ampak to uporabljam velikokrat na pomolu, ko se bočno vežemo na obalo, da mi ne zateguje barke...
napisal sem v kontekstu, ker je bila tema vezanja na obalo...ni pa to velikokrat izvedljivo, ker nimaš na razpolago toliko priveznih mest na pomolu...
Mislim ,da je privezovanje barke ena takšna tema, s katero ima veliko navtikov probleme...poleg sidranja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost