Fojki napisal/-a:Če povem na kratko ker je tema reklamacija plovila.
So moji prejšnji prodajalci plovila ///isto sem kupil novo plovilo itd..
reševali reklamacije po ene 8 mesecev.Tako ,da take teme tukaj še ni bilo.
mogoče bi bilo najbolje odpreti temo.
//Kateri prodajalec daje najboljši support.//
"Porkaduš" tole bi pa bilo zanimivo.
Ampak že sedaj lije z vseh koncev nad mene, kaj šele bo.
Važno je, da so mnenja in izkušnje različne, torej tudi ni vse tako črno in belo.
Mogoče samo še dodam glede reklamacij... To sem že pisal pred časom, pa se bom ponovil, ker ne vem kje je to...
Pri plovilih je motor poseben sklop in proizvajalec ter tudi prodajalec čolna s tem nimata nič. Naredi se nulti servis (s strani pooblaščenega serviserja), potem pa voljno. Za odpravljanje težav je potrebno stopiti na servis! Tukaj pa nastopi težava... Ker smo na HR, gremo seveda k lokalnemu pooblaščenemu serviserju, ki nas poleti ZELO na hitro odslovi. Mogoče zahteva ne vem še kaj, reče, da motor ni vpisan oziroma ni potrjena garancija in bla bla bla... Jaz jih malo preizkušam in sem z mojimi papirji stopil do enih 10 hrvaških serviserjev za MerCruiser... Edino na Murterju pri Mehanic Nutic so me vzeli malenkost resno, vendar so mi rekli, da pridem na vrsto čez 2 dni... No nisem hodil jaz, ker me poznajo ampak je šla moja bejba... Vsi ostali so brez, da bi pogledali v računalnik rekli, da garancija ni potrjena! Pa si misli...!
Glede popravila ostalega... V garancijskih pogojih ti vedno tudi piše, da se odprava napak pod garancijo vrši le na sedežu podjetja in NE na terenu. Tako so si zamislili američani, če pa ti kakšen prodajalec "prileti" na tvojo lokacijo, je to samo njegova dobra volja!
Pa če dam vzporednico... Tudi avto moraš pripeljat na servis, da ti odpravijo garancijski problem... Žal pa za plovila ni servisa na vsakem vogalu, zato problemi...
Nikakor ne zagovarjam prodajalcev, sem pa podal iz prve roke kakšno je stanje glede garancijskih pogojev, tako da bo vsaj to jasno.
LP