Reklamaija plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 21, 2009 19:50

Fojki napisal/-a:Če povem na kratko ker je tema reklamacija plovila.

So moji prejšnji prodajalci plovila ///isto sem kupil novo plovilo itd..

reševali reklamacije po ene 8 mesecev.Tako ,da take teme tukaj še ni bilo.

mogoče bi bilo najbolje odpreti temo.

//Kateri prodajalec daje najboljši support.//

"Porkaduš" tole bi pa bilo zanimivo. :D
Ampak že sedaj lije z vseh koncev nad mene, kaj šele bo.

Važno je, da so mnenja in izkušnje različne, torej tudi ni vse tako črno in belo.

Mogoče samo še dodam glede reklamacij... To sem že pisal pred časom, pa se bom ponovil, ker ne vem kje je to...
Pri plovilih je motor poseben sklop in proizvajalec ter tudi prodajalec čolna s tem nimata nič. Naredi se nulti servis (s strani pooblaščenega serviserja), potem pa voljno. Za odpravljanje težav je potrebno stopiti na servis! Tukaj pa nastopi težava... Ker smo na HR, gremo seveda k lokalnemu pooblaščenemu serviserju, ki nas poleti ZELO na hitro odslovi. Mogoče zahteva ne vem še kaj, reče, da motor ni vpisan oziroma ni potrjena garancija in bla bla bla... Jaz jih malo preizkušam in sem z mojimi papirji stopil do enih 10 hrvaških serviserjev za MerCruiser... Edino na Murterju pri Mehanic Nutic so me vzeli malenkost resno, vendar so mi rekli, da pridem na vrsto čez 2 dni... No nisem hodil jaz, ker me poznajo ampak je šla moja bejba... Vsi ostali so brez, da bi pogledali v računalnik rekli, da garancija ni potrjena! Pa si misli...!

Glede popravila ostalega... V garancijskih pogojih ti vedno tudi piše, da se odprava napak pod garancijo vrši le na sedežu podjetja in NE na terenu. Tako so si zamislili američani, če pa ti kakšen prodajalec "prileti" na tvojo lokacijo, je to samo njegova dobra volja!

Pa če dam vzporednico... Tudi avto moraš pripeljat na servis, da ti odpravijo garancijski problem... Žal pa za plovila ni servisa na vsakem vogalu, zato problemi...

Nikakor ne zagovarjam prodajalcev, sem pa podal iz prve roke kakšno je stanje glede garancijskih pogojev, tako da bo vsaj to jasno.

LP
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Po Dec 21, 2009 20:07

Admin čestitam na odgovoru.
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Dec 21, 2009 20:43

No evo, Admin nas je postavil na realna tla.

Drobni tisk ti zjeb.. cel sistem pol se pa žali komu se hočeš.

Oni so že dobro vedeli kaj je treba naredit, da so zaščiteni.

Moje mnenje, kupite si rabljeno plovilo, brez garancije pol pa lahko tud sami šraufate po njem. Pa še zabavno je :D

Lp Mitja
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Dec 22, 2009 14:05

Admin: primerjava z avti ni na mestu, saj ti avto ki je v garanciji z avtovleko na njihove stroške odpeljejo na servis. Sem mislil, da so resne firme v navtiki bolj fleksibilne, saj gre za veliko večje denarje.....
mirno morje
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » To Dec 22, 2009 16:46

Roman 1,nimaš prav,ti bi rad verjetno še malco-ko ti avto obstane-teb ga verjetno res zastonj vozijo naokol,ker večkrat obstaneš, :lol:
če bi mel pa taprav avto k..,se pa za odpravo napake v garanciji lahko vedno pripelješ na servis,pa magar po 2 cilindrih,zato pri nas vleke ni :lol:
je pa treba dober prebrat ker je hudič,ta drobni tisk v garancijski knjižici
Lp CC
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Dec 22, 2009 20:32

Ne vem kakšne avte to kupujete ampak iz prve roke vem da ko se je avtu v garanciji na prvih 1500km 300km iz ljubljane pokvarila turbina so ga kar lepo na svoje stroške prišli iskat. Prav tako je šel ležaj sprednjega kolesa čisto je zablokiral so ga prišli iz summita iskat v knin in ga peljali v lj na svoje stroške. ko je šel menjalnik v garanciji enako. odpeljali popravili brez doplačila. Pasat, jaguar in range rover.vmes pa še nadomestni avto.nema trte mrte.če je v garanciji si že plačal. morda založiš kaj a ti morajo vrniti. no ne vem pa kako je s čolni.
Lp
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Dec 22, 2009 20:53

Fantje smetimo temo!
Sicer pa so mi avto v garanciji 2x vozili z avtovleko.Enkrat iz Cerknega, enkrat iz Krka. Te firme ne kupim več, ker pri novem avtu pričakujem, da mi bo služil, ne pa, da me pusti na cesti.Pri plovilu, ki je 10x ,20x dražje od mojega avta, bi bil tudi tolikokrat bolj občutljiv na odnos pri razreševanju reklamacij.
mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Dec 22, 2009 21:41

Cibro in Roman1, mislim, da kaj posebej radodarni s prevozi in vlekami niso. No ja, če res avto ni več vozen, potem ja, je pa druga stvar, ko je še delno vozen!

No in pri plovilih je povsem enako! Crkne recimo en senzor na motorju... Ja pripeljat se moraš do servisa, pa če ti je prav ali pa ne. No pa če poči neka plastika na palubi, se moraš pač pripeljat v recimo Izolo, pa čeprav je čoln v Dubrovniku!!! Pa enako je tudi pri avtomobilih.

Sem že zgoraj napisal, da z avtom, ki mu recimo ne dela klima se pač pelješ nazaj domov, naslednji dan pa na servis... Ko pa na čolnu ne dela klima... Takrat pa se nobenemu ne da iz dalmatinske marine na slovensko obalo. Vem da je to velik podvig, tudi stroškovni, vendar ni druge! Nihče ti ne bo šel "flikat" čolna v Dalmacijo pod garancijo. Tega podjetje ne plača.

Pa verjemite, da je pri plovilih vse skupaj še bolj spolzko okrog garancij in je drobnega tiska še več! No ja, mogoče ne količinsko, je pa tak ta pravi, "žestoki"! :shock: Žal...

LP
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Dec 27, 2009 11:13

Prebral sem vse tri strani v tej temi in sem se kar malo zamislil nad lastniki, ki pravijo, da rjavijo inox deli na barki. Da inox rahlo površinsko porjavi je popolnoma normalno tudi za najkvalitetnejši INOX. Vzameš cunjo, narahlo spoliraš z čistilom-polišem za inox in to je to.

Pred leti mi je znanec z novo barko tarnal, da bitva "že" po pol leta rjavi. Ko sem bil pri njem na barki pa vidim, da je šlo samo za površinsko reakcijo soli. Z prstom sem malo poglancal in tista rja je izginila v hipu. Bolj kot sem mu pripovedoval, da je treba plovilo vzdrževat in kdaj vzet krpo v roke bolj me je prepričeval, da se v času garancije ne sme kaj takega zgoditi še posebej, če plačaš tam okoli pol miljončka €. Halo, kaj ma pa veze koliko si plačal z vzdrževanjem, sem se začudil? "Pa ti veš kaj je morje?", sem ga vprašal. Ga ni materiala, ki ne potrebuje vzdrževanja na morju.

Prodajalec je takoj brez prerekanja nabavil in mu zamenjal bitve, vendar se je stvar ponovila. Logično. Sedaj je nekako le sprejel vsaj to, da bo moral vsakič, ko se vrne z plovbe vsaj z sladko vodo splahnit barko in včasih vzeti krpo v roke. Kljub svoji dobri finančni stabilnosti pa mu je še danes škoda plačati kakršno koli vzdrževanje za barko.
... raje končam.
LP
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Ne Dec 27, 2009 19:35

Aja plovilo je treba tudi vzdrževati :?:
No to pa nisem vedel :oops:

Pa dej nehaj pisati take neumnosti no. Mislim, da vsak član tega foruma ve kaj je vzdrževanje plovila, kaj je površinska rja in kaj pomeni rja, ki je ne moreš niti spolirati več. Nisem pisal za rjo, ki se pojavlja na bitvah in na ograji v obliki malih pikic pač pa o rji, ki prihaja izpod teh delov do katere ne moreš niti z šivanko ter vijakov kateri todi močno rjavijo. Jaz osebno imam plovilo ki je staro 28let pa se mi to ne pojavlja v taki obliki!
Lahko pa prideš na pivo dva ali tri pa mi pokažeš kako ti to s prstom spoliraš :lol:

Lp. Uroš
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Dec 27, 2009 22:15

Uri ne se rezaburjat. Ve se kaj je površinska rja in navedel sem primer, ko je bila le ta kriva za "reklamacijo".

Nekaj drugega je pa je rja izpod palubne opreme, ki izvira večinoma od vijakov. Palubna oprema montirana z A2 vijačnim materialom rjavi in to zelo močno, če vijak pod recimo šarnirjem ni zatesnjen z tesnilno maso. Namenoma nisem rekel Si..a, ker je ne uporabljam več zaradi neobstojnosti. Veliko bolje se mi je obnesel Simson ali Kent. Danes redke velikoserijske firme dajejo za palubno opremo A4 vijake. Pri teh vijakih pa dejansko ni rje izpod palubne opreme tudi, če niso zatesnjeni.
Zaradi pomanjkanja časa si nisem vse palubne opreme izdelal sam in sem nekaj malega kupil takrat v Motomarine. Praktično vsa kupljena oprema je katastrofalne kvalitete in močno rjavi izpod vijakov tudi če sem jo že večkrat pretesnil. To velja še posebej za ročke. V planu imam to zamenjat.
Lep pozdrav
Nikola Tesla :D
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Po Dec 28, 2009 08:42

OK upam, da bomo sedaj zaključili počasi s to temo, ker resnično povzroča veliko razburjenja pri meni in še pri nekaterih članih.
Svoja mnenja smo napisali tako, da upam, da smo s tem vsaj nekomu pomagali pri izbiri znamke in dobavitelja plovila. Saj to je tudi namen tega foruma a ne :?:
Nikola Tesla, kar se pa piva tiče sem pa resno mislil saj sva tudi blizu doma pa lahko še kako v živo rečeva.

Lepe praznike vsem in lp. Uroš!
Vsak let meter več pa bo
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Dec 28, 2009 19:54

Morda samo malo opozorilo
Ko kaj vijačite na barkah in uporabljate izvijače in imbus ključe s katerimi ste že kdaj vijačili navadne vijake,vam bodo inoks vijaki zelo hitro rjaveli tudi zaradi tega.Sem občutil na svoji barki..
LP Iztok
Tomy
Višji štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tomy » Pe Jan 01, 2010 14:32

Mislim da nikoli več ne bom kupil novega plovila, ampak raje naredil tako kot je predlagal Mitja, in kupil rabljeno kvalitetno plovilo. Ko sem imel Nimbusa skupaj z bratom, sva vse sama poštimala in je bilo vse OK. Ne vem pa zakaj bi na novem plovilu popravljal sam, in nosil stroške poti: bencin, strški dviga, prevoza ter ponovnega spusta v vodo, in zopet bencin do matične marine. To znese srošek najmanj teden dni dobrega dopusta z vsemi stroški. Reklamiral sem s priporočeno pošto s povratnico, če bi bili resni bi prevzeli priporočeno pošto. Slike bom poslal v USA k proizvajalcu plovil.Tržno inšpekcijo sem že kontaktiral, rekli so mi da v garcijski dobi mora prodajalec poskrbeti tudi za motor na plovilu, saj je bil kupljen v kompletu pri prodajalcu. Drugače je pa čoln Crownline 270 CR, dober čoln, za moj okus ima najboljši razpored. Letos sem šel iz Cresa do Mljeta, drugega kot težavo s porabo olja nisem imel. Plastika pa je očitno bila prenapeta, zato sem upravičeno pričakoval da bo prodajalec poskrbel za odpravo napak, brez pripomb, saj sem vse lepo poslikal, spravil vse priporočena pisma, ter sprintal vse poslane maile.Upam da se bodo pri RAVu pravilno odzvali, saj dobra reklama dela čudeže, slaba pe še večje!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Jan 01, 2010 15:18

Garancija velja za celo plovilo v kompletu, kot je bilo prodano po računu in ne samo na posamezne dele. To sigurno drži in je prodajalec dolžan v roku 8 dni odgovoriti na zahtevek in ga v roku 45 dni odpraviti.
Reševanje garancij prodajalec izvaja le na svojem sedežu - teritoriju in ni dolžan reševati garancij v tuji državi še najmanj na svoje stroške.
Minimalne garancijske pogoje sicer predpisuje naša zakonodaja, ki pa na žalost ni prosto dostopna preko uradnega lista na netu, kot da gre za neko top skrivnost. In kako naj potem država sploh postane (nekoč) pravna, če pred državljani skriva za nekaj fičnikov(kolikor stane dostop do arhiva) zakonodajo?

Novinci, ne pozabite nakup novega plovila v prvem letu dejansko prinese v glavnem veliko dela pri opremljanju in odpravljanje tehničnih težav razen, če ne gre za neko zares super duper znamko plovila (pa še tam največkrat).
Lep pozdrav
Nikola Tesla :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta