Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Jul 08, 2009 22:23

Jest ga mam tko kt je že Mitja P reku v torbi pa verjem da nuca :wink: :wink: :wink: loh je mel pa tvoj comp slb dan ....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jul 08, 2009 23:06

Alfabeta, malo prej sem napisal za Sim kartico VIP. Stane 20 kun in na njej je 20 Mb internetnega dobropisa. V roku 24 ur po aktivaciji te kartice prejmeš še 200 Mb internetnega bonusa, ki pa ga moraš porabiti v roku trideset dni. Potem pa kupuješ njihove "bonove" za 50 ali 100 kun in imaš vedno 50 ali 100 MB dobropisa. Sim kartico kupiš v zato določenih prodajalnah, katerih je polno v vsakem mestu. Bonove za polnjenje računa pa dobiš v vsaki trafiki, ali na bankomatu. Ajnfoh!

Kar pa ti pravita Matejc in Marchi..... ja surfanje po netu v roamingu zna biti zelo boleče za tvojo denarnico, kajti operater na mobilniku ne prepozna neta, ampak gprs povezavo, kar pomeni minute pogovora, katere spremlja še strošek aktivacije oz povezave s slovenskim operaterjem. Če uporabnik telefonira po 25 v mesecu se stroški storitve prenesejo v naslednji mesec in ti je en mesec prihranjen šok. Verjemi, sem v tem poslu in zadevo poznam do potankosti.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jul 09, 2009 00:09

Marchi ne govori o roamingu! Roaming je OUT!

Alfabeta!
T-mobile Simpa web'n'walk bo kar v redu. Lahko tudi VIP ali kateregakoli ponudnika. Jaz imam T-mobile in dela tudi sredi kvarnerja.
V prodajalni T-mobile kupiš samo sim ali pa sim s telefonom ali pa stick modem s simom, ki ga vtakneš v notebook.
Za wapanje. t.j. surfanje z mobitelom po tistih linkih, ki sem jih zapisal, ti predlagam sim in star mobitel ali pa sim z mobitelom v rangu 200-300kn.
Prodajalca vprašaj, kako se aktivira web'n'walk ali poglej v navodila i to je to.
To smo že vse obdelali zgoraj. Check it out!!!
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Pe Jul 10, 2009 10:56

Včeraj sem bil v Nerezinah, sem se logeral na "nerezinenet", potem se odpre njihova stran ki zahteva uporabniško ime in geslo, klikneš naprej, se odpre stran s sliko nerezin in napisom Stranica u izgradnji, s tem si logeran in dobro dela.
samo morje !
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Pe Jul 10, 2009 10:59

Drugače pa uporabljam VIP Mobile Connect Lite, ter sem v zadnjih 18 dneh porabil 150 kun, vendar sem vsak dan na netu vsaj eno uro.
samo morje !
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Ne Jul 12, 2009 21:40

no tkole..je res da wireless ne vleče povsod, je pa v crikvenici, rabu, biogradu, no južnje nisem letos šel..pa še kero mesto na otoku..pašmanu sem najdu so tud mel free. drgač pa sem mel simpa t mobile, in z nakupom vsakega bona si pridobiš pravico do 10mb prenos aza eno kuno..tok da je blo prot lanskmu letu ko sem mel račun preko 200 eur cro računa..zdej tole mačji kašelj..trenutno sem na rabu in sem konektan preko wirelessa..

lp in en morski pozdrav

n
Veritas et Aequitas
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Pe Maj 28, 2010 16:42

Je še zmeraj potrebno dati kakšne podatke ko kupiš Simpa start paket ali Stick v T mobile centru ali jim samo prineseš Kune in greš z Start paketom/stickom? Najbližji mi je v Varaždinu.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Maj 28, 2010 22:37

Potrebuješ samo kune, polnjenje računa pa se opravi preko bonov, interneta ali pa ti ga v prodajalni napolnijo.
Vsekakor se pozanimaj, če imajo kaj v akciji. Jaz imam internet pri firmi Vip, ker je najcenejši, telefon pa pri TMobile.

LP
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » So Maj 29, 2010 21:02

Novinec napisal/-a:Vsekakor se pozanimaj, če imajo kaj v akciji. Jaz imam internet pri firmi Vip, ker je najcenejši, telefon pa pri TMobile.

LP

Eno vprašanje na temo telefona... A se splača vzet hrvaškega? Mislim, na kak način so cenejši klici? Jaz imam problem, ker me iz firme kličejo, torej če bi me na hrvaškega bi pa spet imeli oni dražji telefon... Nismo potem kaj dosti naredili :? , ali pač?

Mi lahko kdo razloži? HVALA!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 29, 2010 21:10

Ko mene kličejo iz firm mi je prav malo mar, če imajo dražje... :D
Če pa nujno rabiš pogovor s "svojo" firmo, potem je pa pomoje najceneje:
- internet, potem pa Skype, MSN, na navadno linijo pa VoipDiscount ali podoben software...
- VoipDiscount account, naložiš gor 10 EUR, da ti ne serjejo z omejitvami, potem pa pred klicano številko vpišeš neko pozivno številko. Tako iz svojega HR mobilnika kličeš dejansko lokalno linijo, od tam naprej pa gre po internetu (povsem brezplačno) na SLO stacionarno cifro... Uporabno!!!
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » So Maj 29, 2010 21:14

admin napisal/-a:Ko mene kličejo iz firm mi je prav malo mar, če imajo dražje... :D
Če pa nujno rabiš pogovor s "svojo" firmo, potem je pa pomoje najceneje:
- internet, potem pa Skype, MSN, na navadno linijo pa VoipDiscount ali

Če bi bilo samo prvo, potem bi bilo tudi meni malo mar, ker pa je drugo in igre praktično iz istega žepa.... Tukaj mi pa ni vseeno.

Sem pa sedaj zasledila, da ima Mobitel storitev komunikator in tudi iz tujine kličeš po enaki tarifi kot v SLO. Tudi to bo uporabno, je nek klic preko interneta... ....

Aja, kako pa prideš do tega Voipdiscounta?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 29, 2010 21:19

V google vpišeš voipdiscount in je to to... :D
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q ... df1eb7282d

Že prvi zadetek je seveda:
http://www.voipdiscount.com/en/index.html

Tam potegneš dol software, potem pa se lahko še registriraš in jim daš 10 EUR, da ne težijo z omejitvami in reklamami...

BTW, Slovenija je med državami katere kličeš po tarifi 0,00 EUR na minuto!!! Hrvaška žal ni, je pa vseeno zelo ugodno, ko kličem kolege!

LP
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Če Jun 03, 2010 09:29

Novinec napisal/-a:Alfabeta, malo prej sem napisal za Sim kartico VIP. Stane 20 kun in na njej je 20 Mb internetnega dobropisa. V roku 24 ur po aktivaciji te kartice prejmeš še 200 Mb internetnega bonusa, ki pa ga moraš porabiti v roku trideset dni. Potem pa kupuješ njihove "bonove" za 50 ali 100 kun in imaš vedno 50 ali 100 MB dobropisa. Sim kartico kupiš v zato določenih prodajalnah, katerih je polno v vsakem mestu. Bonove za polnjenje računa pa dobiš v vsaki trafiki, ali na bankomatu. Ajnfoh!

Kar pa ti pravita Matejc in Marchi..... ja surfanje po netu v roamingu zna biti zelo boleče za tvojo denarnico, kajti operater na mobilniku ne prepozna neta, ampak gprs povezavo, kar pomeni minute pogovora, katere spremlja še strošek aktivacije oz povezave s slovenskim operaterjem. Če uporabnik telefonira po 25 v mesecu se stroški storitve prenesejo v naslednji mesec in ti je en mesec prihranjen šok. Verjemi, sem v tem poslu in zadevo poznam do potankosti.

LP

Je pa to tudi kartica s lastno telefonsko številko in se jo polni tudi za telefonske potrebe??

Sem spet dobil 200eur računa, telefoniral pa bore malo in mam dost tega sranja.

Imel bi internet (tudi na telefonu bi bilo čisto zadovoljivo) toliko, da spremljam vreme, ker vhf nimam na čolnu in seveda telefoniral bi tudi rad preko hrvaške telefonske štrevilke (najraje brez vezave)..

Torej je tale vip kartica zame?

hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Jun 06, 2010 09:10

Uporabiti je možno "WIFI radar", ki poišče nezavarovana omrežja in se poskuša logirati, če to ni dostopno pa preostane GSM omrežje lokalnega providerja, ki je najcenejša plačljiva varianta kot je to opisal Novinec!

Dostop do interneta preko INMARSATA se začne pri cca 18.000,00€. Hitrejši in za prenos velike količine podatkov pa je primernejši KVH V7 sistem katerega cena se začne od 30.000,00€ dalje.
Če koga zanima več, se lahko obrne na Harpoon, ki je zastopnik za KVH.
LP
Nikola Tesla :D
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Ne Jun 06, 2010 18:31

.... na ZS
Nazadnje spremenil Gaso, dne Sr Jun 09, 2010 20:48, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta