Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Alfabeta, malo prej sem napisal za Sim kartico VIP. Stane 20 kun in na njej je 20 Mb internetnega dobropisa. V roku 24 ur po aktivaciji te kartice prejmeš še 200 Mb internetnega bonusa, ki pa ga moraš porabiti v roku trideset dni. Potem pa kupuješ njihove "bonove" za 50 ali 100 kun in imaš vedno 50 ali 100 MB dobropisa. Sim kartico kupiš v zato določenih prodajalnah, katerih je polno v vsakem mestu. Bonove za polnjenje računa pa dobiš v vsaki trafiki, ali na bankomatu. Ajnfoh!
Kar pa ti pravita Matejc in Marchi..... ja surfanje po netu v roamingu zna biti zelo boleče za tvojo denarnico, kajti operater na mobilniku ne prepozna neta, ampak gprs povezavo, kar pomeni minute pogovora, katere spremlja še strošek aktivacije oz povezave s slovenskim operaterjem. Če uporabnik telefonira po 25 v mesecu se stroški storitve prenesejo v naslednji mesec in ti je en mesec prihranjen šok. Verjemi, sem v tem poslu in zadevo poznam do potankosti.
LP

Kar pa ti pravita Matejc in Marchi..... ja surfanje po netu v roamingu zna biti zelo boleče za tvojo denarnico, kajti operater na mobilniku ne prepozna neta, ampak gprs povezavo, kar pomeni minute pogovora, katere spremlja še strošek aktivacije oz povezave s slovenskim operaterjem. Če uporabnik telefonira po 25 v mesecu se stroški storitve prenesejo v naslednji mesec in ti je en mesec prihranjen šok. Verjemi, sem v tem poslu in zadevo poznam do potankosti.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Marchi ne govori o roamingu! Roaming je OUT!
Alfabeta!
T-mobile Simpa web'n'walk bo kar v redu. Lahko tudi VIP ali kateregakoli ponudnika. Jaz imam T-mobile in dela tudi sredi kvarnerja.
V prodajalni T-mobile kupiš samo sim ali pa sim s telefonom ali pa stick modem s simom, ki ga vtakneš v notebook.
Za wapanje. t.j. surfanje z mobitelom po tistih linkih, ki sem jih zapisal, ti predlagam sim in star mobitel ali pa sim z mobitelom v rangu 200-300kn.
Prodajalca vprašaj, kako se aktivira web'n'walk ali poglej v navodila i to je to.
To smo že vse obdelali zgoraj. Check it out!!!
Alfabeta!
T-mobile Simpa web'n'walk bo kar v redu. Lahko tudi VIP ali kateregakoli ponudnika. Jaz imam T-mobile in dela tudi sredi kvarnerja.
V prodajalni T-mobile kupiš samo sim ali pa sim s telefonom ali pa stick modem s simom, ki ga vtakneš v notebook.
Za wapanje. t.j. surfanje z mobitelom po tistih linkih, ki sem jih zapisal, ti predlagam sim in star mobitel ali pa sim z mobitelom v rangu 200-300kn.
Prodajalca vprašaj, kako se aktivira web'n'walk ali poglej v navodila i to je to.
To smo že vse obdelali zgoraj. Check it out!!!
no tkole..je res da wireless ne vleče povsod, je pa v crikvenici, rabu, biogradu, no južnje nisem letos šel..pa še kero mesto na otoku..pašmanu sem najdu so tud mel free. drgač pa sem mel simpa t mobile, in z nakupom vsakega bona si pridobiš pravico do 10mb prenos aza eno kuno..tok da je blo prot lanskmu letu ko sem mel račun preko 200 eur cro računa..zdej tole mačji kašelj..trenutno sem na rabu in sem konektan preko wirelessa..
lp in en morski pozdrav
n
lp in en morski pozdrav
n
Veritas et Aequitas
Novinec napisal/-a:Vsekakor se pozanimaj, če imajo kaj v akciji. Jaz imam internet pri firmi Vip, ker je najcenejši, telefon pa pri TMobile.
LP
Eno vprašanje na temo telefona... A se splača vzet hrvaškega? Mislim, na kak način so cenejši klici? Jaz imam problem, ker me iz firme kličejo, torej če bi me na hrvaškega bi pa spet imeli oni dražji telefon... Nismo potem kaj dosti naredili
Mi lahko kdo razloži? HVALA!
Ko mene kličejo iz firm mi je prav malo mar, če imajo dražje...
Če pa nujno rabiš pogovor s "svojo" firmo, potem je pa pomoje najceneje:
- internet, potem pa Skype, MSN, na navadno linijo pa VoipDiscount ali podoben software...
- VoipDiscount account, naložiš gor 10 EUR, da ti ne serjejo z omejitvami, potem pa pred klicano številko vpišeš neko pozivno številko. Tako iz svojega HR mobilnika kličeš dejansko lokalno linijo, od tam naprej pa gre po internetu (povsem brezplačno) na SLO stacionarno cifro... Uporabno!!!
- internet, potem pa Skype, MSN, na navadno linijo pa VoipDiscount ali podoben software...
- VoipDiscount account, naložiš gor 10 EUR, da ti ne serjejo z omejitvami, potem pa pred klicano številko vpišeš neko pozivno številko. Tako iz svojega HR mobilnika kličeš dejansko lokalno linijo, od tam naprej pa gre po internetu (povsem brezplačno) na SLO stacionarno cifro... Uporabno!!!
admin napisal/-a:Ko mene kličejo iz firm mi je prav malo mar, če imajo dražje...![]()
- internet, potem pa Skype, MSN, na navadno linijo pa VoipDiscount ali
Če bi bilo samo prvo, potem bi bilo tudi meni malo mar, ker pa je drugo in igre praktično iz istega žepa.... Tukaj mi pa ni vseeno.
Sem pa sedaj zasledila, da ima Mobitel storitev komunikator in tudi iz tujine kličeš po enaki tarifi kot v SLO. Tudi to bo uporabno, je nek klic preko interneta... ....
Aja, kako pa prideš do tega Voipdiscounta?
V google vpišeš voipdiscount in je to to...
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q ... df1eb7282d
Že prvi zadetek je seveda:
http://www.voipdiscount.com/en/index.html
Tam potegneš dol software, potem pa se lahko še registriraš in jim daš 10 EUR, da ne težijo z omejitvami in reklamami...
BTW, Slovenija je med državami katere kličeš po tarifi 0,00 EUR na minuto!!! Hrvaška žal ni, je pa vseeno zelo ugodno, ko kličem kolege!
LP
http://www.google.si/#hl=sl&source=hp&q ... df1eb7282d
Že prvi zadetek je seveda:
http://www.voipdiscount.com/en/index.html
Tam potegneš dol software, potem pa se lahko še registriraš in jim daš 10 EUR, da ne težijo z omejitvami in reklamami...
BTW, Slovenija je med državami katere kličeš po tarifi 0,00 EUR na minuto!!! Hrvaška žal ni, je pa vseeno zelo ugodno, ko kličem kolege!
LP
-
Original-One
- Viceadmiral
Novinec napisal/-a:Alfabeta, malo prej sem napisal za Sim kartico VIP. Stane 20 kun in na njej je 20 Mb internetnega dobropisa. V roku 24 ur po aktivaciji te kartice prejmeš še 200 Mb internetnega bonusa, ki pa ga moraš porabiti v roku trideset dni. Potem pa kupuješ njihove "bonove" za 50 ali 100 kun in imaš vedno 50 ali 100 MB dobropisa. Sim kartico kupiš v zato določenih prodajalnah, katerih je polno v vsakem mestu. Bonove za polnjenje računa pa dobiš v vsaki trafiki, ali na bankomatu. Ajnfoh!
LP
Je pa to tudi kartica s lastno telefonsko številko in se jo polni tudi za telefonske potrebe??
Sem spet dobil 200eur računa, telefoniral pa bore malo in mam dost tega sranja.
Imel bi internet (tudi na telefonu bi bilo čisto zadovoljivo) toliko, da spremljam vreme, ker vhf nimam na čolnu in seveda telefoniral bi tudi rad preko hrvaške telefonske štrevilke (najraje brez vezave)..
Torej je tale vip kartica zame?
hvala za odgovor
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Uporabiti je možno "WIFI radar", ki poišče nezavarovana omrežja in se poskuša logirati, če to ni dostopno pa preostane GSM omrežje lokalnega providerja, ki je najcenejša plačljiva varianta kot je to opisal Novinec!
Dostop do interneta preko INMARSATA se začne pri cca 18.000,00€. Hitrejši in za prenos velike količine podatkov pa je primernejši KVH V7 sistem katerega cena se začne od 30.000,00€ dalje.
Če koga zanima več, se lahko obrne na Harpoon, ki je zastopnik za KVH.
LP
Nikola Tesla
Dostop do interneta preko INMARSATA se začne pri cca 18.000,00€. Hitrejši in za prenos velike količine podatkov pa je primernejši KVH V7 sistem katerega cena se začne od 30.000,00€ dalje.
Če koga zanima več, se lahko obrne na Harpoon, ki je zastopnik za KVH.
LP
Nikola Tesla
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta