Cena boje
Moderatorji: moderator2, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: Cena boje
Meni je 30 eur na primer za bojo razumljiva cena
Maloprej me kliče en prjatu morjeplovec in mi pove, da je pred par dnevi prespal na boji v Novem gradu, plačal pa je z računom za barko 8.50m 19.60 eu.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Če ne drugega me moti udarjanje boje po boku, pa tudi če jo potegneš v zrak se zgodi, da občasno butne.
Se zgodi, da bi moral iti kje na bojo kot pred leti na Iloviku, ko ni bilo možno nikjer sidrat, ampak to je to.
Absolutno prej izjema kot pravilo.
Se zgodi, da bi moral iti kje na bojo kot pred leti na Iloviku, ko ni bilo možno nikjer sidrat, ampak to je to.
- 1stofficer
- Admiral
Nikola T. napisal/-a:Če ne drugega me moti udarjanje boje po boku, pa tudi če jo potegneš v zrak se zgodi, da občasno butne.
Js mam v ta namen en otroški 'šlauf', ki ga napihnem in nataknem na bojo. Deluje
Najmanj problemov pa imaš če ne greš nikoli na bojo. Jaz sem jih že davno odpisal iin jih tudi ne bom nikoli vec uporabljal
ne zaradi denarja ampak varnosti in tam se pocutim kot na parkingu hofer lidl eurospin itd

Paco napisal/-a:Malo sem firbcen, koliko pa bi bila po vasem o.k cena?
Lpp
Na Iloviku sem letos za do 7m plačal 18 eur. Zdela se mi je primerna cena.
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
do 100kunPaco napisal/-a:Malo sem firbcen, koliko pa bi bila po vasem o.k cena?
Nikola T. napisal/-a:do 100kunPaco napisal/-a:Malo sem firbcen, koliko pa bi bila po vasem o.k cena?
Nič! Če ne znaš sidrat najemi skiperja, ali ostani na obali.
Zalivi bi bili varnejši, prijaznejši in lepši brez boj. To je "najelegantnejši" dušebrižniški način za obiranje navtikov. Saj vemo kako jim gre v nos, ko "zastonj" pluješ po "našem moru, koje je samo naše" in jim ne plačaš mitnine za vstop v vsak zaliv. Boje niso nič drugega kot mitnina za mostove v srednjem veku.
V isto kategorijo sodijo parkirišča. V normalni družbi verjetno ne bi bilo dovoljeno oddajat nekih nočitvenih zmogljivosti, če nimaš zagotovljenega ustreznega števila parkirnih prostorov, v teh krajih se pa parkirnina uporablja kot skrit dodatek k ceni nočitvenih ponudb.
Osla se nategne enkrat, ovce se pa lahgko dolgo striže, ampak na vzhodni obali Jadrana se zdi, da se letos tudi ovce zavedajo, da so pretrdo postrižene in se umikajo drugam. Tu ne mislim le Hrvaške.
Saj je legalno, ampak je pa daleč od dobrega tržnega modela in bomo videli kako se bo jokalo oktobra, ko se potegne obračun.
Uradno bo zih spet rekorden obisk turistov in zasluzka.
Nekje globoko v sebi, bodo pa jokali, pa tarnali, skrti turisti……
Jaz jim tud ne dam 3+ e za kavo, ker enostavno ni vredna tega.
Pd sestre moz je bil dober teden nazaj na Touru v Nici, na mestni plazi, kava 1,6e! Pivo 3,2e!
Pd sestre moz je bil dober teden nazaj na Touru v Nici, na mestni plazi, kava 1,6e! Pivo 3,2e!
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Darh napisal/-a:Uradno bo zih spet rekorden obisk turistov in zasluzka.
Julija sem bil na sejmu v Friedrichshafnu. Že dolgo nisem opazil toliko ljudi na jezerih in na ulicah, "Zakaj?", sem povprašal najemodajalko sob? Povedala je, da imajo v Nemčiji že od januarja zelo opazno krizo saj avtomobilska industrija izgublja sapo in še nekatera druga za nemčijo pomembna področja industrije. Povedala je, da je veliko ljudi ostalo doma in bodo počitnice preživljali v bližini doma.
Ko sem se v zadnjih tednih večkrat prebijal s kolono na obalo sem opazil, da njene trditve držijo saj je večina nemških turistov bila v parih, mladih ali starejših. Zelo redko sem opazil družine z otroci.
V Rogoznici smo letos za 6 srednje velikih kepic sladoleda plačali 18€. To je 3€ na kepico!? Mislim, da komentar ni potreben.
Od domačinov sem slišal, da so se Piranski politiki in večinoma državni lastniki večjih hotelov uskladili v tržnem modelu, kjer se storitev ponuja predvsem penzionistom in sobe naj bi bile polne, ampak dodatna ponudba je pa fuč.
Z ženo sva pred kakšnim mesecem sidrala na Istu. Tam pri pokopališču, kjer ni bilo boj. Potem sva odplula s ta malim čolnom na obalo in si privoščila dolg sprehod. Ko sva se vrnila, je bila čisto zraven jadrnice nova boja. Sedaj je cel zaliv poln boj, le plovno pot po sredini so pustili.
motorni
- 1stofficer
- Admiral
V juznem delu zaliva otoka Ista je mozno oboje, sidrat ali bit na boji. Te so v notranjosti zaliva, malo visje od pokopalisca pa sta dva markerja, ki locujeta obmocji. So kar sitni, midva sva bila kake 3 m cez to mejo pa je komaj popustil, da se nisva morala prestavit. Se pa res tam splaca odpeljat do obale in se sprehodit do cerkvice na hribu. Razgled je fantasticen, lepa pot pa delno v senci in ni predalec ali prestrma.
Jaz ponavadi sidram, kot sem tudi pred kratkim desni zaliv pred bojami in mestecem, vedno sem sam tam, sidro drži odlično, razen ko se barka vrti malo drajsa ketna po kamnih na dnu
na bojah pa naj bodo tisti ki ljubijo gužvo 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost