KATASTROFA nočna drama pri Milni na Braču

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jul 22, 2012 22:05

Što ne ubija jača Kr en... takšne izkušnje ti nisem nič fouš... moji so šli kr lasje pokonc, ko je to brala... pa pravi, da sočustvuje s tvojo :wink:
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » Ne Jul 22, 2012 22:11

kr en napisal/-a:Marchi hvala. Sedaj malo podoživljam vse skupaj. Pohvala izkušenih morjeplovcev še toliko bolj gode.
Hec pa je, da je vse skupaj rešilo pomožno sidro, ki sem ga kupil od Masterpiece-a za , oprostite izrazu, kurčevih 30€! Ga nato še malo predelal (vlil v špico svinec). Tukaj bi pa lahko posneli reklamo za Eurocard. Ko 30€ pomeni NEPRECENLJIVO.
Zakaj. Meni je moje glavno sidro že držalo, a kaj ko je nemca nabijalo vame! Šele komsem mu odstopil moje rezervno sidro, se je oddaljil za kakšnih 5 varnih metrov in lahko počakal reševalce.

Ko pridem domov prilepim nekaj slik!

MASTERPIECE hvala ! :wink:

Ne rabiš se zahvaljevat.Sem vesel da si se uspel rešit.Sreča da se je vse tako končalo. :)
Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Ne Jul 22, 2012 23:45

Vsaka čast, dobra reakcija, srečno zate.

Srečno tudi vnaprej.
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jul 23, 2012 08:27

.

Prjatu, kapo dol!!

Me pa daje ena neznanka!

Gledam že tri dni tukaj na Istu "navtike", ki kot da ne poslušajo, gledajo, inkajvemkajševse enostavno drekajo s svojimi konkretnimi plovili, ki so v dejanskih razmerah navadne banjice.

Glejte!!!

Ponoči ob 22h prideta v zaliv od "nikoder" dva "jodlarja" po hudi burji. Pa kaj sta mislila????, ker je bila napoved in tudi dejansko stanje že 12 ur zelo resno. To ni nevihta, ki te preseneti!!!!
Trda tema!! Vpitje, ki je nerazumljivo, reflektorji, večkratno spuščanje sidra. Nervoza, opravi svoje, da ne spusti dovolj verige. Posledično sidro ne drži. Vse skupaj traja slabo uro. Nemočno opazuješ.
Ma, da bi lahko, bi kapitana okoli ušeš. Dva dni so opozarjali po vseh medijih. Že jačalo je kakih 12 ur.
Pa je le uspelo, če ne že kar "ratalo".
Zjutraj pa vidim posadko.
Na vsakem družinica z malimi otroci, do 10-12 let.
Ker sta bila sidrana globoko v zalivu proti pokopališču, je pa eden zjutraj hotel z "bajbotom" na obalo. Brez motorja na vesla. Skoraj je umrl od napora.
Včeraj, v nedeljo, pa se pojavijo čarteristi z jadrnicami. Manevriranje da crkneš. Hoteli pristat kot da ni vetra.

Bomo še opisovali, važno pa je da ni hujšega!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jul 23, 2012 08:31

Še dobro, da niste vsi trije končali na čereh zaradi dveh pametnjakovičev!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jul 23, 2012 08:53

pajer1 napisal/-a:Ponoči ob 22h prideta v zaliv od "nikoder" dva "jodlarja" po hudi burji. Pa kaj sta mislila????, ker je bila napoved in tudi dejansko stanje že 12 ur zelo resno. To ni nevihta, ki te preseneti!!!!

Očitno folk kljub sodobni tehnologiji, internetu in pametnim telefonom še vedno ne spremlja napovedi :roll:. Burja je bila napovedana in vsak, ki je videl napoved bi se lahko pravočasno skril... Nas je v marini Portorož, ki je zaščitena pred burjo dobro premetavalo, na izpostavljenih krajih je moral bit pa rodeo :x
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 23, 2012 09:08

Se opravičujem za napako, ko sem napisal SZ, Asevda jebil SV Burja :oops:
Kot sem zapisal, so besede kar bruhale iz mene, ker se bil še pod vpilvom dogodka. Tudi hčerka je še cel dan razmišljala o tem in me spraševala podrobnost.

Res pa je, kot je zapisal Pajer1. Napoved je bila in prebral sem jo. Običajno se ne delam heroja in se zavlečem v kakšno luknjo. Ampak bili smo skriti pred direktnim udarom valov in primerno sidrani. Dva sidra na 7m globine in 40 metrov verige ne peščeno dno. To je za vihar! Pa saj naša barka se ni premaknila niti za meter! Malo nas je valjalo, ampak ne bi bilo panike. Pač noč, ki jo le napol prespiš v kokpitu. Verjetno se tudi njuni ne bi, ampak jih je vlekel vrag in sta začela z manevri, kot sta. Brez VHF, telefon se jima je potopil, ... Našli bi jih šele zjutraj naključni mimoidoči. Ja, pa še psa in mačko so imeli sabo.
Torej "jest", pričakujem tudi iz zveze veterinarjev zahvalo za reševanje njihoveh pacientov :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Jul 23, 2012 09:21

Pred dobrima dvema tednoma sem se tudi jst potepal po srednjem jadranu. In moram reč, da tolko čarterjev in neveščih pomorščakov še nisem srečal. Pa ne takih, ki ne znejo sidrat ampak tekih, ki se ne znejo niti na bojo vezat ali pa na pomol na bencinsko. V marini pa z mojo lejdi še nisem pristal. Imam občutek, da se je pojavilo ogromno čeških in slovaških čarterjev.
Nazadnje spremenil ljubo, dne Po Jul 23, 2012 10:04, skupaj popravljeno 1 krat.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jul 23, 2012 09:28

ljubo napisal/-a:Imam občutek, da se je pojavilo ogromno čeških in lovaških čarterjev.

Res je, tudi jaz sem to opazil... očitno je postal čarter tako poceni, da zdaj tudi Čehi, Slovaki in ostali "reveži" množično najemajo jadrnice... mnogi brez vsakega navtičnega znanja.
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Po Jul 23, 2012 10:22

jest napisal/-a:Tole se je pa moral dogajat :shock:
Svaka čast,da si ohranil trezno glavo,po tolkih količinah a... :wink:
Nam boš u živo vse razložil.
A nis ti že predolg na morju?

Lejga dohtar kje si bil pa včeri, sem se potikal po Malinski pa te ni blo na barki mal pred poldnevom, pa tut po oštarijah ne! Škoda se pa konc tedna kej vidmo oz. prihodnja dva tedna bom okoli Krka! Boš dol?

Kr en svaka čast, sam da ste vi ok, uživajte!
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Jul 23, 2012 11:06

Čestitke za pogum in opravljeno delo! Kar pa se tiče napovedi...včeraj smo opazovali vrle kvazimorjeplovce, ki so odhajali burji naproti, z otroci na barkah, psi....Piko na i pa je postavil nek par iz Nizozemske, kateremu je bila to PRVA vožnja in prvi čoln - prodajalec oz. serviser? je možakarja vozil po zalivu in mu kazal osnove (gas itd - vsi šli skoz to, le da ne v taki burji). In sta šla. Ja, sta tudi prišla takoj nazaj na vez, privezati pa se nista znala, gledala sta kakšne nezemeljske zadeve imamo zvozlane na bitvah. Na koncu sta se privezala tako, da je ženska služila kot vrv med pomolom in barko (gumenjak). Dobro poznam tudi družino, ki se je na Kornate iz Krka spravila kar z avtokarto :roll: , vem tudi, da nikoli niso pogledali vremenske napovedi. Le pogled v nebo in gas čez Senjska vrata (2 majhna otroka) - ne vedno uspešno. Tudi taki so med nami in ni jih malo. Kot rečeno, je včeraj pri nas izplulo cca 70% plovil - tistih, ki imajo barke v vodi le med dopustom in jim je morda žal vsake neizkoriščene minute, ne pa svojih življenj in življenj drugih. Morda malce pretiravam, vedno pa sem zelo jezna, ko vidim, kako izplujejo družine z otroki, za katere sem prepričana, da starša ne vesta, da obstajajo tudi vremenske napovedi. Kar zlasala bi taktrat tisto mamo in ata :oops: .
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 23, 2012 12:09

Čestitke za požrtvovalnost, pomoč drugim in seveda korajžo :!:
Sedaj sem že 3. vse prebral in ne morem verjeti kaj vse je možno :idea:
no rain, no rainbow
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Po Jul 23, 2012 12:35

kar naenkrat pa sami svetniki kle na morjeplovcu. Vsakmu se zgodi, da ga kaj ujame. Tudi tistim, ki so sedaj najbolj pametni.

Jaz tud spremljam aladina, pa 3 dnevno,pa 3 urno, pa zacuda me tud kdaj kasna stala ujame.

kdaj mors pa tud kaksno ne cisto 100% zanesljivo potezo povlect, ce ne si lahk nekje parkiran cel teden.

Tudi sam sem se par dni nazaj znajdel v precejsnji zagati v hvarskem kanalu, priznam, po lastni krivdi. Vsi smo krvavi pod kozo, tko, da ne obsojajte prevec, da ne boste sami cez teden dni na istem.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jul 23, 2012 13:00

Ni poanta v obsojanju, ampak, kot je kr en rekel: ohranit trezno glavo, trikrat vdahniti in narediti, kar je najboj nujno. Če nebi nemci prevezovali, bi bilo verjetno vse OK.
mirno morje
fischerr
Kapitan
Kraj: Koper - Bunarina

OdgovorNapisal/-a fischerr » Po Jul 23, 2012 18:57

kr en, čestitke in res veliko pohval za pomoč, bilokomu, in upam da tudi bilokdaj.
Sem pa sam mnenja, oz. tako so me tudi naučili na potapljaškem tečaju, vedno je potrebno pomagati, ampak, vedno je treba poskrbeti za svojo varnost, ker boš šele tako lahko pomagal dalje.

Imam pa vprašanje, sicer sem lahko spregledal, vrgel si 40 m verige na globini 7. Lahko prosim poveš še težo sider (seveda tudi težo barke) ter tip le teh, ter seveda tip dna na katerega si sidral.

Se opravičujem če sem spregledal te podatke, vendar me to resnično zanima.

Najlepša hvala in čim lepše nadaljevanje dopusta.

LP Igor

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov