ze sama poraba je zelo majhna, kar je skoraj nemogoce
smučanje na vodi
Moderatorji: moderator2, moderator
Aha, tisti plug v vodi torej ni mono smuča ampak wakeboard. To je že bolj možno, čeprav vseeno precej težko. Pred nekaj leti sem videl podobno na Krku (pred kampom Ježevac), ko so tipi bordali z eno mikro gumico in 15 HP. Hitrost je bila res polžja, se je pa tipu vedno uspelo pobrati iz vode... Ampak 15 je skoraj dvokratnik omenjene osmičke???
LP
LP
Tudi sam sem se čudil omenjenemu oglasu. Sam sem imel Yamaho 15 v kombinaciji s 3,8m gumico, pa čeprav je bil motor v izvrstni kondiciji mi tega ne bi uspelo. Čoln je lepo vlekel z dvema osebama (85kg + 60kg), če se je pridružil še tretji pa smo že malo težje izglisirali (o kakšnem smučanju seveda ni govora), bi pa bilo možno vleči tubo.
Tako, da sam tisti sliki ne verjamem popolnoma.
Tako, da sam tisti sliki ne verjamem popolnoma.
LP anzi
Hard, to kar hočeš imajo kakor vem Zmelkow
Kakšnih posebnih navodil pa ni. Štartaš z obema in potem vmes poskušaš vozit samo po eni. Druge še ne odvžeš, da se navadiš ravnotežja. Ko se enkrat znaš peljat po eni nogi z drugo v zraku vsaj nekaj 100 metrov prični z odmetavanjem druge. Potem bo šlo vse lažje, še vedno pa boš padal...
Znal boš, ko boš imel za sabo dosti treninga.
LP
Kakšnih posebnih navodil pa ni. Štartaš z obema in potem vmes poskušaš vozit samo po eni. Druge še ne odvžeš, da se navadiš ravnotežja. Ko se enkrat znaš peljat po eni nogi z drugo v zraku vsaj nekaj 100 metrov prični z odmetavanjem druge. Potem bo šlo vse lažje, še vedno pa boš padal...
Znal boš, ko boš imel za sabo dosti treninga.
LP
Kolega je letos smučal na vodi z Elanom T401, motor pa je Tomos 18. Res ne razviješ nevem kakšne hitrosti ampak gre.
Sam imam maestrala 18 in z 4 ljudmi (cca 260 kg + tank+motor)z srednjim propelerjem normalno glisira po ne preveč valovitem morju. Če zamenjam propeler z 250 z 225 pa sploh ni težav.
Smučati si z njim ne upam ker ne vem kaj bo rekla zadnje deska (krma)
Sam imam maestrala 18 in z 4 ljudmi (cca 260 kg + tank+motor)z srednjim propelerjem normalno glisira po ne preveč valovitem morju. Če zamenjam propeler z 250 z 225 pa sploh ni težav.
Smučati si z njim ne upam ker ne vem kaj bo rekla zadnje deska (krma)
Z zrcalom ne bo problemov, saj vso silo, s katero boš vlekel vrv za smučanje proizvaja motor, ki je enako pritrjen na zrcalo. Sili se tako izničita in zrcalo ne trpi nič bolj oziroma teoretično še manj za silo smučarja... Res je da pri smučanju nastanejo tudi močnejši sunki, vendar to samo pri velikih hitrostih in dobrem obvladanju smučarja, ki ve kako se ostro cikcaka. Le poskusi... Natakni pa propeler z manjšim korakom, torej 225, kar je slabih 9 col.
LP
LP
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
smučanjena vodi
Vem da se malo pozno udeležujem te teme vendar vseeno.
Smučanje na vodi
Smuačnje na vodi je lep šport vendar pa ga ljudje pogosto zamenjujejo z smučanjem v vodi. Tudi sam sem začel v rani mladosti ko me je fotr vleku na lesenih elanovih dilah, Sport gumenjakom in Tomosom 10. To smučanje v vodi je bilo sicer kasneje koristno saj sem imel tako izpiljeno tehniko vstajanja da sem bil iz vode še preden se je fotr ročka za plin dotaknu.
Vendar pa veljajo neka pravila igre:
Vsi začetniki naj začnejo smučati z dvema najbolj navadnima dilama (za začetek vam bo venturi kanal in podobne zadeve samo otežil situacijo)
Brzina na začetku učenja naj ne presega 25 km/h, kasneje ko ste suvereni poženite tja do 35 km/h.
Večje hitrosti na dveh smučah so resno nevarne, poškodbe so od zvinov gležnja do polomljenih stegnenic, razbitih obrazov itd.
Smuačnje na vodi je šport ki se resno izvaja v večji meri na mirnih vodnih površinah, torej v smučanju pri pol metra visokih valovih ne bo prav velikega užitka.
Pri dvigi iz vode, torej ko se poravnate niti slučajno ne pokrčite rok, ker je drugače klistir skoraj neizbežen.
Roke boste pokrčili lahko kasneje ko bo tehnika izpiljena in tako pomagali podhranjenemu čolnu.
Ko obvladate dve dilci je čas za eno, torej slalomko.
Slalom smuči se dimenzionirajo glede na hitrost in težo smučarja, tako da v začetni fazi ne posegajte po vrhunskih dilah, ampak raje vzemite malo boljši combo pack.
Če ima čoln manj kot 60 km niti ne poskušajte priti iz vode z eno smučo.
Ko boste izpilil tehniko bo tudi to mogoče v kolikor je tak motor na lažjem čolnu.
Sam sem mnogo let smučal na elanu 495f (2 osebe na čolnu) z yamaho 75 2 takt, ki me je brez problema potegnila ven z eno smučo.
Je pa poplnoma druga pesem ko te povleče npr. mastercraft, ki je samo in edino mašina za smučanje.
Začetnikom priporočam uverturo v smučanje na žičnici, še bolj pa vikend tečaj na Osojskem jezeru, kjer vas bo gospod Blasge v enem vikendu tolk nauču kot boste sami odkrivali 40 dopustov. Wassersport Blasge ima Mastercrafta, so locirani na jezeru ki je šajba cel dan in pa imajo znanje in ostalo opremo da dol padeš.
Velikokrat slišim kako ljudje smučajo za 24, 25 in celo 26 crusierji in kolk je dober. Sicer gre za subjektivno mlenje ampak noben mi ne bo rekel da se je dobro s formulo po njivi vozit, razen če gre za poseben iziv.
Sam mislim da je maksimalna dolžina dopustniškega čolna s katerim lahko še uživaš pri smučanju tja do 6 m, pomembna pa je tudi teža. Dopustniških čolnov se ne da primerjat z čolni na smučanje na vodi saj so ti konstrukcijsko povsem druga pesem, in se po valovih ne peljejo prav dobro, imajo pa velik motor, odlično postavljeno težišče in v vseh primerih V pogon, vse drugo je kompromis.
Za vse ki bi šli na šnelkurs na Koroško: http://www.blasge.at/
P.S.
Nahajajo se v bližini Beljaka in sicer na jezeru pod Gerlitznom.
Imajo tudi kamp tako da za bivanje ni panike.
Smučanje na vodi
Smuačnje na vodi je lep šport vendar pa ga ljudje pogosto zamenjujejo z smučanjem v vodi. Tudi sam sem začel v rani mladosti ko me je fotr vleku na lesenih elanovih dilah, Sport gumenjakom in Tomosom 10. To smučanje v vodi je bilo sicer kasneje koristno saj sem imel tako izpiljeno tehniko vstajanja da sem bil iz vode še preden se je fotr ročka za plin dotaknu.
Vendar pa veljajo neka pravila igre:
Vsi začetniki naj začnejo smučati z dvema najbolj navadnima dilama (za začetek vam bo venturi kanal in podobne zadeve samo otežil situacijo)
Brzina na začetku učenja naj ne presega 25 km/h, kasneje ko ste suvereni poženite tja do 35 km/h.
Večje hitrosti na dveh smučah so resno nevarne, poškodbe so od zvinov gležnja do polomljenih stegnenic, razbitih obrazov itd.
Smuačnje na vodi je šport ki se resno izvaja v večji meri na mirnih vodnih površinah, torej v smučanju pri pol metra visokih valovih ne bo prav velikega užitka.
Pri dvigi iz vode, torej ko se poravnate niti slučajno ne pokrčite rok, ker je drugače klistir skoraj neizbežen.
Roke boste pokrčili lahko kasneje ko bo tehnika izpiljena in tako pomagali podhranjenemu čolnu.
Ko obvladate dve dilci je čas za eno, torej slalomko.
Slalom smuči se dimenzionirajo glede na hitrost in težo smučarja, tako da v začetni fazi ne posegajte po vrhunskih dilah, ampak raje vzemite malo boljši combo pack.
Če ima čoln manj kot 60 km niti ne poskušajte priti iz vode z eno smučo.
Ko boste izpilil tehniko bo tudi to mogoče v kolikor je tak motor na lažjem čolnu.
Sam sem mnogo let smučal na elanu 495f (2 osebe na čolnu) z yamaho 75 2 takt, ki me je brez problema potegnila ven z eno smučo.
Je pa poplnoma druga pesem ko te povleče npr. mastercraft, ki je samo in edino mašina za smučanje.
Začetnikom priporočam uverturo v smučanje na žičnici, še bolj pa vikend tečaj na Osojskem jezeru, kjer vas bo gospod Blasge v enem vikendu tolk nauču kot boste sami odkrivali 40 dopustov. Wassersport Blasge ima Mastercrafta, so locirani na jezeru ki je šajba cel dan in pa imajo znanje in ostalo opremo da dol padeš.
Velikokrat slišim kako ljudje smučajo za 24, 25 in celo 26 crusierji in kolk je dober. Sicer gre za subjektivno mlenje ampak noben mi ne bo rekel da se je dobro s formulo po njivi vozit, razen če gre za poseben iziv.
Sam mislim da je maksimalna dolžina dopustniškega čolna s katerim lahko še uživaš pri smučanju tja do 6 m, pomembna pa je tudi teža. Dopustniških čolnov se ne da primerjat z čolni na smučanje na vodi saj so ti konstrukcijsko povsem druga pesem, in se po valovih ne peljejo prav dobro, imajo pa velik motor, odlično postavljeno težišče in v vseh primerih V pogon, vse drugo je kompromis.
Za vse ki bi šli na šnelkurs na Koroško: http://www.blasge.at/
P.S.
Nahajajo se v bližini Beljaka in sicer na jezeru pod Gerlitznom.
Imajo tudi kamp tako da za bivanje ni panike.
Rafter napisal/-a:racman napisal/-a:a tole v avstriji te vlece s colnom ali je tista vlecnica na vodi?
ali mogoce kdo kaj vec o vlecnici za smucanje nekje pri puli?
Ena lepa je v Bečičih.![]()
Drugače pa šoderca pri Grazu. Moj svak hodi gor in je ne more prehvalit.
bečiči? kje pa je to v crni gori?
imas za to pri grazu kaksen link...?
a o tisti pri puli oziroma kaksni na hrvaskem kaj veste?
bi kdo lahko kaj opisal kako sploh zgleda zadeva...hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov