Z dojenčkom na čoln

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Avg 13, 2012 15:49

Joško napisal/-a:Julia je bila prvič na prijateljevi barki v 1. mesecu, zimo smo spustili, po 7 mesecu pa dokaj redno, kakor je pač čas dovoljeval.
V cockpitu sva ji naštimala bazenček, nalila vanj malo vode in potem je bilo pravo veselje. Temu je sledil nakup ustreznega obroča za plavanje, odločila pa sva se za Fredov obroč.

Potem sem razmišljal naprej: kako bo, ko bomo jadrali, ko bomo pristajali in kako zaščititi otroka, če slučajno pade v vodo. Dobil sem res profi life jacket za dojenčke. Najbolj pa sem si zapomnil opozorilo, da MI OTROK NE SME PASTI V VODO.

Ker je mala kar naenkrat začela plezati in lesti po vseh štirih, sem kupil mrežo, za nemoteno manevriranje in pristajanje pa sem si omislil gugalnik, ki ga preprosto obesim na bimini.
Nimam pa še izkušenj z večdnevno plovbo. :(

Evo... z mano so moji starši počeli podobno - le da so bile to večinom a večtedenske plovbe in ne dnevni izleti.
Kot vidite - preživel in ob tem še užival.

Tako da... kar brez strahu - če le kapitan ve kaj počne.
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Po Avg 13, 2012 22:44

Evo tako pa zgleda pri dveh letih.
Prvič pa je bil na čolnu pri 1,5 mesca.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=3979236292147
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Avg 14, 2012 00:00

Danes bil(a) morjeplovec/ka pri -2 meseca (bodoča mami v mini-12 kake tri ure dopoldan v za tisti čas pričakovanem šibkem do zmernem vetru - slikica pride...)

Mami pravi, da če se že znotraj ves čas ziblje v vodi, se lahko še malo na vodi... Sicer pa po občutkih sodeč bodoči/a plava kravl, kadar ne igra nogometa...

Ati pa v drugi barki zraven za spremstvo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » To Avg 14, 2012 11:50

Mi2 sva da dala prvič na čoln lani, ko je imel 3 mesece. Na malo gumico, ampak kratko samo ob obali. Bilo je vse ok, ni bil prestrašen...
Letos smo prepluli skupaj sigurno 500NM. Star je leto in pol. Zdi se mu fino. Pri večji hitrosti se stisne k mami, sicer je pa glavni kapitan :)
Varnost seveda vedno na prvem mestu!
Če smo pa sidrani pa tudi med plovbo pa najraje spi. Voda naredi svoje. Včasih ga ni iz kabine tudi po tri ure. :)

Vse super fino fajn, edino večjo barko bi imeli :)

LP
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » To Avg 14, 2012 13:55

uri1 napisal/-a:Evo tako pa zgleda pri dveh letih.
Prvič pa je bil na čolnu pri 1,5 mesca.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=3979236292147

Evo na levi slikici tri generacije, najmlajši takrat mesec in pol, sine takrat 31, jaz pa že takrat preveč :D
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov