kok-pit? napisal/-a:habibi Vll napisal/-a:Malo bi se spotaknil v delo uradnih serviserjev.Jim zaupati ali pa tudi ne.Kajti o tem,kar vam bom napisal,bi lahko bil marsigdo skeptičen.Negdo pripelje svoj gliser na uradni servis(privat)pred dopustom v veri,da bo storitev korektno opravljena.Ko je bil servis opravljen,se stranka veselo odpelje na dopust.Čoln v vodo in sranje se prične.Motor sicer vžge,vendar od V6 jih dela le 3 ali 4 cilidri.Potem telefoniada sem in tja in nič.Lastnik se po dopustu odloči,da bo čoln prodal,ker ima tega sranja dovolj.Jaz,ki to pišem,pač vidim čoln v oglasu,in,ker mi je bil všeč ter zagrizen kot sem,ga kupim.Lastnik mi ni nič omenil kako in kaj.Je sicer mal pojamral,pa mu pravim ni problema bom že sam popravil.Pripeljem domov,peto v čebr in vžgem.Ma komaj da ja mal zakašljal.No pa se ga lotmo pravim.Motor Merc.4.3 205 KM.Lotim se uplinjača,aha ima 4 grla se pravi res 205 KM(2 grla 190).Podrem in o moj jejzusZabit z rjavino,nakakšen žele,voda oksidirano,plovec se sploh ni premikal.Kupim kar kit za obnovo.Snamem benz.pumpo,sem jo kr u kanto vrgu,kupil novo,bencinski filter,separator vode zabito z vodo in blatom,odprem rezervoar goriva izčrpam gorivo,vodo in ostal smrkel posesam kar s sealcem.Ko vse to zrihtam,pravim še olje in filter zamenjam pa bo.A olje, mazut u pm.ne pa olje,ol filter je bil tako zarjavel,da ko sem ga odvijal z nastavkom se je kar odprl in olje je kar teklo z vseh koncev.Še svečke pomenjam(so še kar bile).Seveda sem karter spral,in po 1 uri teka motorja sem olje in filter še enkrat menjal.No pol pa se je pojavu dober in umirjen zvok kot se šika.Ko sva z lastnikom opravljala prepis,sem mu vse to povedal,seveda me pa je zanimalo kdo je bil ta umetnik,ki mu je naredil tak servis.Povedal mi je,kar nisem mogel verjet,ker ga osebno poznam.Sem pa o njem tudi že slišal kako pikro,kar mi je potrdil tudi uradni prodajalec Mrecruiserjev.Ne bom ga imenoval(serviserja)mogoče si pa gdo misli?Ali ga pač bom,bo vsaj v vednost ostalim.Vsak mehanik zna biti dober mehanik,le če se mu da,in kakšen vtis narediš nanj,ko prideš tja. Pa lep pozdrav vsem morjeplovcem.Če se le da pomagaj si sam in un ta zgorn ti bo tud.
Priznam, ne spoznam se na motorje, zato sprašujem poznavalce: Ali je možno, po enem letu (zadnji servis) imeti tako ¨svinjarijo¨ v motorju? Predvidevam, da je lastnik čoln redno vozil na servis.
Ne pripeljal ga je iz (A),se eno sezono nekako pregural,spomladi pa na servis.

simbolična slika