Zaupanje v serviserje DA-NE

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Zaupanje v serviserje DA-NE

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Jun 01, 2013 09:23

kok-pit? napisal/-a:
habibi Vll napisal/-a:Malo bi se spotaknil v delo uradnih serviserjev.Jim zaupati ali pa tudi ne.Kajti o tem,kar vam bom napisal,bi lahko bil marsigdo skeptičen.Negdo pripelje svoj gliser na uradni servis(privat)pred dopustom v veri,da bo storitev korektno opravljena.Ko je bil servis opravljen,se stranka veselo odpelje na dopust.Čoln v vodo in sranje se prične.Motor sicer vžge,vendar od V6 jih dela le 3 ali 4 cilidri.Potem telefoniada sem in tja in nič.Lastnik se po dopustu odloči,da bo čoln prodal,ker ima tega sranja dovolj.Jaz,ki to pišem,pač vidim čoln v oglasu,in,ker mi je bil všeč ter zagrizen kot sem,ga kupim.Lastnik mi ni nič omenil kako in kaj.Je sicer mal pojamral,pa mu pravim ni problema bom že sam popravil.Pripeljem domov,peto v čebr in vžgem.Ma komaj da ja mal zakašljal.No pa se ga lotmo pravim.Motor Merc.4.3 205 KM.Lotim se uplinjača,aha ima 4 grla se pravi res 205 KM(2 grla 190).Podrem in o moj jejzus :evil: Zabit z rjavino,nakakšen žele,voda oksidirano,plovec se sploh ni premikal.Kupim kar kit za obnovo.Snamem benz.pumpo,sem jo kr u kanto vrgu,kupil novo,bencinski filter,separator vode zabito z vodo in blatom,odprem rezervoar goriva izčrpam gorivo,vodo in ostal smrkel posesam kar s sealcem.Ko vse to zrihtam,pravim še olje in filter zamenjam pa bo.A olje, mazut u pm.ne pa olje,ol filter je bil tako zarjavel,da ko sem ga odvijal z nastavkom se je kar odprl in olje je kar teklo z vseh koncev.Še svečke pomenjam(so še kar bile).Seveda sem karter spral,in po 1 uri teka motorja sem olje in filter še enkrat menjal.No pol pa se je pojavu dober in umirjen zvok kot se šika.Ko sva z lastnikom opravljala prepis,sem mu vse to povedal,seveda me pa je zanimalo kdo je bil ta umetnik,ki mu je naredil tak servis.Povedal mi je,kar nisem mogel verjet,ker ga osebno poznam.Sem pa o njem tudi že slišal kako pikro,kar mi je potrdil tudi uradni prodajalec Mrecruiserjev.Ne bom ga imenoval(serviserja)mogoče si pa gdo misli?Ali ga pač bom,bo vsaj v vednost ostalim.Vsak mehanik zna biti dober mehanik,le če se mu da,in kakšen vtis narediš nanj,ko prideš tja. Pa lep pozdrav vsem morjeplovcem.Če se le da pomagaj si sam in un ta zgorn ti bo tud.

Priznam, ne spoznam se na motorje, zato sprašujem poznavalce: Ali je možno, po enem letu (zadnji servis) imeti tako ¨svinjarijo¨ v motorju? Predvidevam, da je lastnik čoln redno vozil na servis.

Ne pripeljal ga je iz (A),se eno sezono nekako pregural,spomladi pa na servis.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 01, 2013 09:31

Lastnik pripelje na redni servis. Serviser se loti dela in pokliče lastnika, da bi bilo nujno menjat to in to ter priporočljivo še to in to. Lastnik:" Vi samo tolko zrihtajte, da bo za teh 14 dni potem pa ga itak prodam."
VEDNO JE TAKO!
Samo da je čim ceneje, potem se Vas pa večina buni kako so serviserji zanič. Ko naročiš servis, daj vedet serviserju, da ga ne boš za jajca vlekel za dodatna dela. V kolikor pa že vnaprej zabičaš, da ja ne bo predrago in samo v okviru rednega servisa potem pa nimate kaj drugega za pričakovat. Nihče ni toliko neumen, da vam bo šel čistit rezervoar na lasten riziko brez naročila ali odobritve lastnika. Ko pa se odkrije cel kup napak zaradi preskromnega vzdrževanja in pretiranega šparanja, potem je pa vedno kriv serviser. Dokler se kaj ne zgodi pa itak ni nič nujno.
Kar se servisiranja motorjev plovil tiče je točno tako tudi na drugih področjih.

Prav včeraj sem izročil sorodnici GSM Samsung katerega sem popravil in omenim, da bi bilo dobro čimprej zamenjat še baterijo (20€) pa mi je rekla, da je to predrago in da gre raje po nov telefon v tuš za 1€, ki ni vreden nič v primerjavi s tem odličnim Samsungom. Ljudje so izgubili občutek za cene, ko primerjajo vrhunske tehnološke dosežke- telefone katere se dobi že samo za 1€ in kako naj potem navaden upoorabnik ve koliko je to dejansko vredno.
LP NT
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Jun 01, 2013 09:48

Lepo in korektno si to napisal,brez pripomb.Pošteno povedano,lahko,da je bila tudi ta opcija.Sam sem že uredil kar nekaj motorjev notranjih in zunanjih,pa imam najraje da je lastnik poleg,in da vidi kako in kaj.Posebno,če je kak nov.Nočem s tem,ublažiti ali se pokesati kar sem napisal.Kot si omenil, bi lahko serviser opozoril stranko na to ali ono.Sicer pa,serviser je dolžan zaščititi sebe in stranki povedat,da se s takim motorjem ne bo vozil,ter,da naj ne hodi kasneje jamrat.Lastnik pa,kolikor ga poznam,je kar težak na financah.Moćan obrtnik.Tako,da mislim si nebi privoščil take škopušnosti.Je kar je in gremo novim dogoivščinam naproti. :D
mašinfirer
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 01, 2013 10:16

Moj bratranec lepo vse poslika kako je bilo prej,kaj je delal,kaj je menjal,kaj je vgradil...Lepo slike zapeče na cd in ga da lastniku plovila,Pol ni tu cice mice kaj je blo kaj ni,..
LP Iztok
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Jun 01, 2013 10:24

polanc napisal/-a:Moj bratranec lepo vse poslika kako je bilo prej,kaj je delal,kaj je menjal,kaj je vgradil...Lepo slike zapeče na cd in ga da lastniku plovila,Pol ni tu cice mice kaj je blo kaj ni,..
LP Iztok

Ni kej,korektnost in poštenost se rada obrestujeta in tko je tudi prav.Tako se krepi kvaliteta opravil.

:lol: :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 01, 2013 10:54

Največ problemov sem zaznal prav v poslovanju z najpremožnejšimi oziroma tistimi, ki so se za to imeli, bili pa so sila revni ... v glavi in poleg obvezno še naduti.

Slika simbolična slika

Na privezu v prijetni vasici nekje na jadranu morjeplovci z dušo pripravijo piknik. Večinoma so prišli z gumenjaki in nekaj manjših plovil s kabino. Na konec pomola se priveže plovilo s flybridgem katerega upravlja frajer s sončnimi očali, lepo zagorel, nasmejan, ker je do vsega kar je imel prišel na sila lahek način (ga namreč poznam) in se mu že zaradi tega ves čas smeji. Fantje ga povabijo na pivo ob ražnju. Pivo, žar, dobra volja, ura teče in vsi postanejo rahlo okrogli, razvežejo se jeziki in pade debata kje kdo živi itd in frajerček se pohvali z prelepo hišo na gorenjskem.
Beseda da besedo in prične razlagat kako je poceni prišel do notranje opreme, pa do ploščic pa do strehe za skoraj polovico manj od normalnih cen... Kako za vraga zanima družbo. Prepričan, da drži boga za brado prične razlagat kako je dopolnil tik pred zdajci (vendar še vedno pravočasno po zakonu) gradbeno knjigo in spreminjal želje itd. Ko je določen obrtnik izdelal vse v piko po prvotnih planih pa je on vedno na prevzem prišel z odvetnikom s katerim so naredili zapisnik in ugotovili, da niso upoštevane dopolnitve ki so bile večinoma malenkosti ampak narejene tako, da zaradi tega ni bilo porabljenega več ampak vedno manj materiala. Recimo potka ne rabi biti široka štiri ampak naj bo tri ploščice in podobno. Tako je vsakega od obrtnikov stisnil v kot in rekel, da ne plača oziroma samo pol ali pa se vidita na sodišču ampak v tem primeru ne plača nič, še odškodnino bo zahteval, zaradi zamud in ker ni mogel uporabljat hiše.. skratka večina je raje popustila in se sprijaznila z nategom "uspešnega podjetnika".
Na njegovo smolo pa so bili fantje na pomolu, ki so ga povabili na pijačo vsi po vrsti manjši obrtniki. Eden od teh pa je bil celo dober prijatelj mizarja, ki mu je o tem istem primeru že pravil in potožil kako ga je ta podjetnik nategnil. Prišlo je celo do pretepa... Naprej ne bom pisal niti komentiral, upam le, da si je to lekcijo "uspešen podjetnik" DOBRO zapomnil.

Toliko o uspešnih in premožnih, od katerih naj bi pričakoval pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo, če denar "naj ne bi bil problem". V kolikor kdo izjavi, da denar ni problem, takega se bojte. Verjemite mi.
LP NT
al

OdgovorNapisal/-a al » So Jun 01, 2013 11:19

Eno ali dve na gobec je najboljša rešitev!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 01, 2013 12:47

bolje 2 da ga ne zanaša pol
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Jun 01, 2013 14:52

Jaz si kar sam pošraufam, razen, če potrebujem kakšno specialno orodje, ki se mi ga ne splača kupit, da bi ga dvakrat v življenju uporabil.
Saj nisem škrt, to mi je hobi in poleg mojega dela me šraufanje sprošča, pa še vem, kako in kaj je narejeno. Sicer bi verjetno bankrotiral, če bi šraufal za druge, ker pač porabim dvakrat več časa (pivička, šraufanje, pivička, pa še ena, pa spet malo šraufanja,.....) :oops:
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Jun 01, 2013 18:49

NT to kar si napisal se je redno dogajalo okrog leta 2008. Piz... jim ma..... banda pokvarjena. Kot gradbinec sem imel tudi ne samo en tak primer. Se zdaj ko se spomnem bi mu nekaj v rit zabil.
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » So Jun 01, 2013 19:01

No tako....zraven takih kot jih opisuje @NikolaTesla niti stati zraven...kajšele imeti opravka.......upam da ste mu razbili pokvarjen gobec :wink: ...sem bil privatnik v gradbeni stroki in vem kaj pomeni pokvarjenost...s tem da so meni hvalabogu plačali vsi....bilo je treba tudi na grd način pristopit...zlepa pač ni šlo :evil:
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » So Jun 01, 2013 20:40

Kako lahko tak človek spi? Lahko se skrije ne vem kam, ne more se skriti pred sabo. Pa kaj poštenje ni več vrednota??

Nekaj malega vem okrog tega, da smo vodeni od višje sile, reinkarnacije in podobna jajca... Ubogi njegovi otroci, ko bo treba to vse enkrat plačati...
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Jun 02, 2013 12:36

mamaMicka napisal/-a:in v čem je potem poanta tega posta. Vse je samo rekla kazala... Oziroma rekel ti...

Pa brez zamere!

Res je!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Jun 05, 2013 08:31

Takih ..nespečnežev.. je v Slo ogromno...imam bogate izkušnje na tem področju ko naročniki na koncu projekta iščejo dlako v jajcu zato da zbijajo cene...nekajkrat sem nasedel, a kasneje sem raje robo zabrisal v kontejner kot da jo dam za pol cene..
kar pa se servisov motorja tiče, pa lahko povem samo to, da moj motor, čeprav je bil nov, nikoli ni deloval kot je treba.. vse dokler ga ni v roke prijel MitjaP..Mitja, vsakič ko kresnem moj Lombardini se na široko nasmehnem. od sedaj naprej ga ne bo šlatal noben drug več. Hvala.
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jun 05, 2013 15:29

Katerga pa imaš,imam ga tudi jaz mod.2204m je bp.Kupil pa sem novega.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov