Internet na plovilu

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Maj 07, 2014 16:48

al, daj še prosim povej ali je še kak začetni strošek (sim?) in če je to potem edini strošek uporabe (teh 10hk na dan). A veš mogoče kakšne so kaj cene teh modemov v VIP poslovalnicah? Bi ga vzel kar tam.

Med vikendom pičim na Cres, pa bi kje v Reki poiskal VIP poslovalnico in to rešil.

Hvala.

P.S.: Če bo kdo na Cresu, dam za pijačo.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Sr Maj 07, 2014 22:41

Na Cresu imajo (vsaj imeli so ) na pošti ponudbo od VIP-a ! Edino pojma nimajo tam ženske za kaj se gre
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Maj 07, 2014 22:56

Ja na poštah dobiš večino teh paketov, tud od večih ponudnikov. Sem enkrat na Ižu kupoval bone in so imeli tudi pakete oz. sim kartice. Tudi kake pumpe imajo, tako da ni pretirano težko dobiti kjerkoli.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Maj 08, 2014 02:32

navtik_borut napisal/-a:al, daj še prosim povej ali je še kak začetni strošek (sim?) in če je to potem edini strošek uporabe (teh 10hk na dan). A veš mogoče kakšne so kaj cene teh modemov v VIP poslovalnicah? Bi ga vzel kar tam.
.

modem sem kupil pri Telekomu.
sicer je ta modem za 4g, kar ti na cro ne bo dalo nekih dodatnih performans, ker je še 3g a je ta modem Zte 4g modem-klik na link opremljen tako, da ga lahko napolnjenega nosiš naokoli v žepu. ostali modeli v ponudbi morajo biti ves čas priključeni na napajanje. vsaj takšna ponudba je bila leto nazaj. preveri...

glede nakupa paketa pri VIP je narbrž res, da lahko kupiš tudi drugje. mislim, da stane 100hrk in da je tukaj notri že en bon naložen.. potem pa kupuješ vrednostne bone kjerkoli (trgovine, trafike, pumpe...)
pokliči v kako njihovo poslovalnico in vprašaj.

po opravljenih testih na speedtestu, dosega v povprečju hitrost 4mb pri downloadu, kar je meni super.
pokritost je pa tudi povsod in po mojih opažanjih tudi nekaj NM na odprto.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » To Maj 13, 2014 23:05

No, po nekaj kolobacijah sem uspel nabavit pravi SIM. Najprej mi je poštna uslužbenka na Cresu prodala napačno SIM, a mi je potem prijazno vrnila denar. Tega kar sem potreboval, namreč ni imela. Prav tako nobena trafika na Cresu. Našel sem ga v Malem Lošinju v eni trgovinici z mobilnimi aparati in podobno šaro. Stane 20kn, pri čemer je na SIMu že naloženih 20kn za porabit (2 dneva surfanja).

Torej, če bo kdo kupoval, mora vzet tisti SIM, kjer na škatlici piše: "VIPME INTERNET", pri drugih simih namreč ta opcije za 10kn na dan ni.

Modem sem si v službi sposodil tale http://www.debitel.si/mobilni-telefoni/ ... -mf60-ufi/ in dela OK.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » To Maj 13, 2014 23:15

Evo še speed test, pri čemer nimam čisto polnega 3G signala.

Slika
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Maj 14, 2014 21:33

al napisal/-a: edina sitnost zame predstavlja polnjenje kartice, ker moram dati sim ven in v gsm ter tam vtipkati kodo za uveljavitev bona (modem pac nima tipkovnice- btw:obstaja kaka varianta da se to nalozi prek neta?)

Obstaja. Odsurfaš na moj.vip.hr, kjer se registriraš, če še nisi. Registracija je vezana na mobilno številko, ki si jo dobil s SIM kartico. Tam imaš potem svoj profil, kjer lahko preveriš stanje, v meniju "Moj Vipme račun" -> "Obnova Vipme računa" pa lahko tudi vpišeš šifro bona in si napolniš račun.

Lp.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Maj 14, 2014 23:16

navtik_borut napisal/-a:
al napisal/-a:
Obstaja. Odsurfaš na moj.vip.hr, kjer se registriraš, če še nisi. Registracija je vezana na mobilno številko, ki si jo dobil s SIM kartico. Tam imaš potem svoj profil, kjer lahko preveriš stanje, v meniju "Moj Vipme račun" -> "Obnova Vipme računa" pa lahko tudi vpišeš šifro bona in si napolniš račun.

Lp.

super!

hvala!
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Maj 18, 2014 17:17

Pozdravljeni,

zanimam se za Bonbon sim kartico. Glede na to, da na spletni strani sem našel da pošiljajo samo na HR me zanima če ga lahko tudi kupiš v kakšni namenski trgovini?

Kako lahko pridem do Sim kartice od Bonbona? 10€ ki se prodajajo na bolhi mi je malo preveč če ga prodajajo po 10 kun.

Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Maj 18, 2014 20:13

blze napisal/-a:Pozdravljeni,

zanimam se za Bonbon sim kartico. Glede na to, da na spletni strani sem našel da pošiljajo samo na HR me zanima če ga lahko tudi kupiš v kakšni namenski trgovini?

Kako lahko pridem do Sim kartice od Bonbona? 10€ ki se prodajajo na bolhi mi je malo preveč če ga prodajajo po 10 kun.

Hvala za nasvet.

vsaka trafika jih ima
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 20, 2014 13:46

Ko spremljam Skokico na svoji poti na Grenlandijo, se sprašujem kako je z internetom na taki poti. Miran pravi, da ob obali internet deluje na 2G, 3G, 4G ipd., dlje od obale pa Inmarsat, satelitska povezava.
Mislim (?), da je v Evropi enotna cena prenosa podatkov, pribl. 0,50 € / 1Mb, kar je relativno sprejemliva cena, če računamo, da z grib zajemom napovedi za kar veliko območje, recimo celega oz. pol Sredozemlja (odvisno od parametrov), pokuriš dobrih 100 kb podatkov, tako da je mobilni internet v EU, brez kupovanja lokalnih SIM kartic kar ok rešitev.
Je pa zadeva omejena z dosegom signala, tako da lahko računamo na mobilni signal samo dobrih 10 nm od obale. Recimo tole je pregledna karta dosega signala za HR-telekom (T-mobile)
https://www.hrvatskitelekom.hr/karta-pokrivenosti
Desno zgoraj v meniju, se izbere vrsto signala 2G, 3G, 4G.

Vprašanje za eksperte. Za koliko nm podajšamo zajem signala, z namensko, večjo anteno na ruterju? Recimo s takšno mobilno GSM Omni Anteno
al

OdgovorNapisal/-a al » To Maj 20, 2014 19:50

nisem ekspert za gsm antene a najbrž nekaj podaljšaš sprejem signala...

ampak, ker si si glede Skokice že sam odgovoril je bolj vprašanje, kaj želiš, kam greš in posledično kaj potrebuješ...
pa tudi koliko časa si nekje. mislim, da se večini bolj splača 10kun/dan kot pa 0.5eur za 1Mb, ne?

Ko se zibaš po Mediteranu si pač potegneš dol napovedi in potem je to to.
Tisti dan, dva, ko boš (če boš) brez signala, bo napoved že zdržala...
Mislim, da antene ne rabiš.

Pred leti sva s prijateljem jadrala iz Sicilije direkt do Gibraltarja (šest dni). Signala seveda ni bilo. Pred odhodom sva naložila in preučila napovedi. Vmes sva se pa znašla tako, da sva kako ladjo, ki sva jo srečala na poti, prosila za napoved po VHF-u. En delivery skiper je bil zelo prijazen, kapitani tankerjev ne toliko... Vsi pa so rekli, da bo čez dva dni piz... in je bila....

Za Atlantik si pa malo tu preberi... http://www.ybw.com/forums/showthread.ph ... unications
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 20, 2014 20:16

al napisal/-a:Za Atlantik si pa malo tu preberi... http://www.ybw.com/forums/showthread.ph ... unications

Al, tole je staro 10-15 let :lol: :lol:
Saj smo nekaj že obdelali v eni temi, ne ljubi se mi iskati. Aha
Ja, itak da je ena od 3 opcij, ki jih uporabljamo na Jadranu, najboljša izbira. Če pa grem v Sredozemlje, pa mi za varnost tudi zadostuje 1x dnevno napoved za 50 centov, to je zaključek mojega razkladanja.
Me pa kot zasvojenca z internetom skrbi, kako hraniti zasvojenost, če bi slučajno se spomnil iti kam dlje, recimo čez Atlantik. Tam bi pa rad imel vsaj vsake 3 dni svežo napoved za vsaj 5 dni naprej. In za to je Inmarsat ali kaj podobnega kar ok oz. ne predrago in cene še padajo.
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Maj 20, 2014 20:37, skupaj popravljeno 1 krat.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Maj 20, 2014 20:34

hehe sem na hitro pripopal un vintage link. ups.

no lej, ko boš šel ti čez atlantik bo itak free wifi tam :D
(ta je pa sočna v stilu Texa:)

ampak razmišljam:kaj boš pa naredil sredi oceana če dobiš slabo napoved?
boš bejžal stran? ok. najbrž se že da malo ogniti a vseeno...

jaz bi vse pospravil v in na barki ter čakal s flašo ruma...

tukaj bi pa heron lahko kaj napisal, da miranteja ne omenjam.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 20, 2014 20:43

al napisal/-a:ampak razmišljam:kaj boš pa naredil sredi oceana če dobiš slabo napoved?
boš bejžal stran? ok. najbrž se že da malo ogniti a vseeno...

jaz bi vse pospravil v in na barki ter čakal s flašo ruma...

Točno to! Ker sem razvajen z napovedmi, deloma tudi zaradi zahtevne posadke (famiglia), preveč kompliciram glede tega. Na offshore sigurno ne bom šel s famiglio in res bom šel vremenu naproti, kar bo pač bo, saj za to smo se borili :lol: :lol:

No ja, sredi oceana, če bi vedel da čez nekaj dni prihaja huda ura, bi vseeno malo odvil v levo ali desno :? Že zaradi tega, da imaš boljši izkoristek vetra v nadaljevanju. V dnevu ali dveh lahko narediš kar pošten premik v pravo smer cca 300nm.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost