Poraba-razlika

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Ne Jan 03, 2016 00:53

To pomeni če masa pade 25%, gre tudi poraba za cca 25% dol
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Ne Jan 03, 2016 00:59

To pomeni če masa pade 25%, gre tudi poraba za cca 25% dol
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Jan 03, 2016 11:03

V grobem ja.
Gliser vseskozi leze in vode in ob tem odriva določeno količino vode. Težji je, več je mora odrivat. Primerjaj z snežnim plugom. Več snega, več moči in to gre linearno z količino snega, če plužiš enako hitro in obakrat motor deluje v enakem območju navora.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Jan 05, 2016 16:57

plug pa ne gre linearno - sej se mu na kubik nabira spredaj!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Jan 06, 2016 00:58

Gladkemu V plugu ne in morda ga zato na nemških avtocestah tako hitro pičijo, da sneg steče po plugu na stran. :D
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jan 06, 2016 09:10

mogoče nism najbolje napisal. pluženje snega ima sledeče faktorje ki se razlikujejo od spodrivanja vode:

sneg se "lepi" na plug glede na kot, vrsto pluga vrsto snega, ter hitrost pluženja
sneg je stisljiv medij, dočim voda 99.9% ni
prenos moči se ne dogaja v istem mediju, temveč se moč motorja prenaša preko osovin na gume, ki na "nedefinirano" spolzko podlago poskušajo prenesti linearno gibanje
itd itd...

zato se ne strinjam :) Ne vem kako plužijo v Nemčiji, vem pa kako v švici. 4je plugi v falango in spucajo avtocesto naenkrat. Ne ta žalost kot pri nas.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 12:07

kr3mn1 napisal/-a:mogoče nism najbolje napisal. pluženje snega ima sledeče faktorje ki se razlikujejo od spodrivanja vode:

sneg se "lepi" na plug glede na kot, vrsto pluga vrsto snega, ter hitrost pluženja
prenos moči se ne dogaja v istem mediju, temveč se moč motorja prenaša preko osovin na gume, ki na "nedefinirano" spolzko podlago poskušajo prenesti linearno gibanje
itd itd...

zato se ne strinjam :) Ne vem kako plužijo v Nemčiji, vem pa kako v švici. 4je plugi v falango in spucajo avtocesto naenkrat. Ne ta žalost kot pri nas.

A zdaj si ga pa ti pihnil...

V sloveniji imamo zelo dobro zimsko sluzbo na AC. Tudi oprema je ena izmed boljših, sploh v tem delu evrope. Tekočino za posipanje uporabljajo vrhunsko.
Kamionov je dovolj in tudi pri nas plužijo v vrsti! Drugače AC sploh ne morejo plužiti. Nikjer!!!

Hitrost pluzenja na AC je okoli 60km/h. Včasih letijo se hitreje, ceprav kolikor vem ne smejo tako hitro, zaradi tega, da ne uničujejo preveč ceste in svoje opreme.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Jan 06, 2016 14:30

mamaMicka napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:mogoče nism najbolje napisal. pluženje snega ima sledeče faktorje ki se razlikujejo od spodrivanja vode:

itd itd...

A zdaj si ga pa ti pihnil...

V sloveniji imamo zelo dobro zimsko sluzbo na AC. Tudi oprema je ena izmed boljših, sploh v tem delu evrope. Tekočino za posipanje uporabljajo vrhunsko.
Kamionov je dovolj in tudi pri nas plužijo v vrsti! Drugače AC sploh ne morejo plužiti. Nikjer!!!

Hitrost pluzenja na AC je okoli 60km/h. Včasih letijo se hitreje, ceprav kolikor vem ne smejo tako hitro, zaradi tega, da ne uničujejo preveč ceste in svoje opreme.

Ne,.....?

Kdo bo pa sedaj kriv za vse tegobe državljanov?
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 14:42

Očitno je, da večina še ni stala v Nemčiji ali Avstriji v zastoju. Bodisi zaradi snega ali pa prometna.

Moj rekord je 7 ur!!!!! Na Irchenbergu! Sneg, vse postavljeno počez!

Kot zanimivost. Na Slo AC se nisem stal v zastoju zaradi snega. V Nemčiji ali avstriji pa 5 ali 6x! Pač v vseh teh letih. Nikoli manj, kot 1 uro.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jan 06, 2016 19:09

Irscenberg je nagužvan še poletne petke,kaj šele zimske..
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jan 06, 2016 21:20

e....

kaj sm pa rekel proti naši plužni službi MM?

?

Drugače moj rekord je 14 ur - med cestnino in Tauerntunnelam.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 21:30

kr3mn1 napisal/-a:e....

kaj sm pa rekel proti naši plužni službi MM?

?

Drugače moj rekord je 14 ur - med cestnino in Tauerntunnelam.

kr3mn1 napisal/-a: Ne vem kako plužijo v Nemčiji, vem pa kako v švici. 4je plugi v falango in spucajo avtocesto naenkrat. Ne ta žalost kot pri nas.

Jaz pa sem napisal da tudi pri nas pluzijo v "falangi" če uporabim tvoj izraz, ker tako vsi pluzijo AC.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jan 06, 2016 22:05

:)

vidim da se ne voziš po gorenjski. Pri nas vozita dva - en s plugom dol, drugi pa za njim. Vsako zimo - videno N-krat.

V naslednjo postavim posnetek s dash-kamere.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jan 06, 2016 22:44

Ja a ni to falanga? eden je na prehitevalnem, drugi na voznem. Če ne pada preveč gre tretji po odstavnem, če zelo pada sneg, sta dva, odtavnega čisti kasneje? Glede na to, da so SLO avtoceste varnejše od Nemških je na veliko delih tudi ograja na desni strani. Če je, je logično da tam ni pluga ampak mora priti z rolbo. Z rolbo pa ne more leteti 60km/h.
Glede na to, da vsi plugi na AC tudi posipajo na dvopasovni cesti ni potrebe po še enem vozilu, ki samo posipa.
Po svici ne vozim. Sem pa videl ali v AUT ali GER, da pluzijo tudi z "unimogi" za njimi pa rabijo seveda še posipalca...

Ni šans, da gre plužit samo en pas...

Upam, da misliva isto, le da se ne razumeva.
:)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jan 06, 2016 23:03

In kolk manj goriva pokurjo če tko plužjo?
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost