gumenjak na strehi?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Po Apr 17, 2017 12:55

Pozdrav,

Zakaj pa bi izpraznil tube? In koliko bi jih izpraznil?

Razlogi za tak način transporta pa so pri meni v večini ti, ki jih navajaš.

P
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Apr 17, 2017 23:30

piko napisal/-a:Pozdrav,

Zakaj pa bi izpraznil tube? In koliko bi jih izpraznil?

Razlogi za tak način transporta pa so pri meni v večini ti, ki jih navajaš.

P

A zaščita avta proti toči :?: :lol: ... malo heca... no, ne vem točno koliko je širok in visok gumenjak. In ne vem koliko lahko visi čez streho po širini. Če ga dovolj oz. do ene meje sprazniš tube bo vsekakor zgledal manjši, bo manj upora in lahko ga daš pravilno ležati in ne obrnjenega narobe. Notri pa še vesla, pumpo in nekaj krame, mogoče tudi motor. Praznega kot sem že napisal pa ni problem napumpati. Če bo zgledal manjši ti verjetno nihče ne bo težil zaradi kilaže.. s hitrostjo vožnje po AC in ostalih cestah, pa seveda po pameti. Pa če je nekoliko prazen se pasi oz. gurtne bolj vsedejo/priležejo in ti ga potem ni treba vezat spredaj naprej zaradi dvigovanja kot posledica zračnega upora in zadaj, zaradi strahu da bi ti pri naglem/močnem zaviranju pobegnil naprej.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Apr 18, 2017 09:11

Že prazen čoln je težak in neugoden za prevoz na strehi, da bi notri dajal še vesla, motor..., nebi niti pomislil, saj bi v tem primeru, poleg preobremenitve prtljažnika, vsaj za motor potreboval dvigalo, tako pri nakladanju in razkladanju :roll:

Pazit je potrebno tudi kako čoln obrneš, še posebno če po poti dežuje. Videl sem že kako je gumenjak napolnjen z cca. 200 litri vode močno poškodoval prtljažnik in streho avtomobila, ko je le ta radi visokega težišča in preobremenitve pristal v obcestnem jarku :!:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
aleks09
Admiral

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Apr 18, 2017 10:42

Lej.. jaz sem to napisal za pametne ljudi.. ne za nič misleče. Tudi stvari v čoln naložiš ko je čoln že na strehi in ne vse skupaj. Isto velja pri razkladanju. Sicer pa je od vsakega voznika odvisno kako se s takim tovorom počuti med vožnjo in koliko si upa. Če si v non stop v skrbeh je to prav, če te je strah pa nekaj razloži in boš miren. Jaz sem v 500 litrskem kovčku na strehi Lagune vozil 6 parov smuči + pancerje + palice + .... po nosilnosti kufra 50 kg verjetno več od obremenitve kufra in nosilcev/strehe 75 kg. In je šlo ponekod tudi 160 km/h. Se je mudilo na tekmo, je bil strah in zaviranje na sladko. In veliko predvidevanja. Tudi zmatran in poten sem bil po 200 km vožnje.. in sopotnik tudi, ker je gledal non stop kufer skozi prvo šipo. Na srečo je šlo v redu do cilja. Verjetno tudi ker cesto poznam. Tako hitrost z verjetno preobremenjenostjo si nisem privoščil ne prej in si tudi v bodoče ne bom. Samo preobremenjeno sem vozil pa večkrat, a po pameti in vedno s predvidevanjem, pa pravilno varnostno razdaljo, z malo bolj napolnjenimi pnevmatikami in predvsem miren ker ipak gremo na dopust in za pol ure ali uro poznejši prihod na cilj ne spremeni ničesar. Pa čeprav bi bil rad na cilju še prej kot sem štartal. In tudi vstaviti se moraš in prekontrolirati stanje na strehi. Prvo kontrolo opraviš po parih km ali obvezno pred vstopom na AC. Naslednje kontrole pa po priliki.
Pa še mimogrede.. vstop ali iztop na trajekt se praviloma z naloženim avtom opravi diagonalno t.j. tako da zapelješ na rampo z vsakim kolesom posebej.. prvo z enim kolesom nato z drugim nato tretjim in nato s četrtim. S tem se izogneš da bi podvozje avta podrsalo po rampi. Hvala in srečno.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » To Apr 18, 2017 14:32

aleks09 napisal/-a:Lej.. jaz sem to napisal za pametne ljudi.. ne za nič misleče.

... jaz sem v 500 litrskem kovčku na strehi Lagune vozil 6 parov smuči + pancerje + palice + .... po nosilnosti kufra 50 kg verjetno več od obremenitve kufra in nosilcev/strehe 75 kg. In je šlo ponekod tudi 160 km/h. Se je mudilo na tekmo...

Potem zase sigurno nisi pisal... :roll: :roll: :roll:

Kaj pa če bi kovček odtrgalo s strehe in bi smuči priletele v avto za teboj, skozi šipo, v glavo, skozi lobanjo? Bom preveč nesramen, če ti rečem BUTL ali pa EGOIST?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 18, 2017 14:37

Stopi napisal/-a:
aleks09 napisal/-a:Lej.. jaz sem to napisal za pametne ljudi.. ne za nič misleče.

... jaz sem v 500 litrskem kovčku na strehi Lagune vozil 6 parov smuči + pancerje + palice + .... po nosilnosti kufra 50 kg verjetno več od obremenitve kufra in nosilcev/strehe 75 kg. In je šlo ponekod tudi 160 km/h. Se je mudilo na tekmo...

Potem zase sigurno nisi pisal... :roll: :roll: :roll:

Kaj pa če bi kovček odtrgalo s strehe in bi smuči priletele v avto za teboj, skozi šipo, v glavo, skozi lobanjo? Bom preveč nesramen, če ti rečem BUTL ali pa EGOIST?

PODPIS!!!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 18, 2017 15:03

aleks09
Admiral

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Apr 18, 2017 23:20

1. Stopi.. pa koji k...c ti je in si ti? A te je kdo kaj vprašal? Sorry ali lepše te ne morem vprašat. DRŽ se prosim teme pa ne provociraj. Raje ti sam napiši kaj pametnega in ne jemlji kar nekaj tujega - v tem primeru mojega, iz konteksta in nato da to še potenciraš z odebeljenim tiskom in izzivaš ter žališ. In predvsem ne žali za nekaj kar se je zgodilo pred leti in predvsem brez posledic. Prav nihče te ni prosil za to, niti te ni nihče nič vprašal. In če že hočeš vedeti.. da točno sem vedel kaj delam zato je pa tudi šlo skozi brez posledic. Pa tudi čez kufer so bili dodatni pasovi. A misliš da sem vozil 160 tam kjer bi bilo to nevarno za druge? Sem lepo napisal, da je šlo toliko le ponekod, s PREDVIDEVANJEM (če veš kaj to pomeni).. Kaj misliš.. aja nič ali zelo malo misliš ko tako skočiš v tujo temo z namenom da napadaš. Pa čeprav povsem neuemeljeno za nazaj. A naj bom tudi jaz nesramen.. kot TI.. kako bi ti lahko rekel oz. imenoval... kot ti mene BUTL ali kaj drugače ? No.. nič te ne bom žalil. Sem ti samo hotel povedat, da se DRŽ teme in ne nabijat.
2. MareC.. kaj ti podpisuješ z velikimi črkami in kar tremi klicaji? Pumpanje :?:
3. klemn.. Sorry tudi tvojega podpisa ne razumem.. še manj pa pripetega linka. A ti kaj manjka ?
4.Moderator..prosim da zbrišeš te zadnje 4 poste, ki so čisto mimo teme. Hvala.
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » To Apr 18, 2017 23:39

Imam gumo te dolžine in teže in tovorno prikolico. Niti pod razno nebi razmisljal o prevozu napihnjenega na strehi (razen ce gre za 500m do kempa). Gre lahko preveč stvari narobe. Spusti zrak ven, ga zlozi, daj na streho in fajn zagurtnaj pa bo. Ce ti ni za pumpat nabavi eno 10 litersko potapljasko jeklenko pa je coln poln v 1 minuti.
V vsakem primeru z ali brez colna pa vsi cim prej na morje, ker ste prenapeti.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Apr 19, 2017 08:13

Aleks.....jest sem citirou Mareta.....k je tolk na veliko na pisal: PODPIŠEM!

U linku pa praša: A kdje je pečat? (mal na hec vedno probam ubrnt) :D

l.p. Klemen
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 19, 2017 08:18

Jaz sem sicer na maestralu 18 spustil tube oz izsesal da so bile popolnoma prazne, ga zrolal okrog krmne stene in dal gor na streho oz. nosilce. Podnice so šle v prtljažnik z motorjem in rezervoarjem pa sem se peljal brez potnih rok za volanom. Ne vem pa, če je tvoj gumenjak možno zrolati.
Guma je guma, zaenkrat.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Apr 19, 2017 08:55

matjaz007 napisal/-a:V vsakem primeru z ali brez colna pa vsi cim prej na morje, ker ste prenapeti.

:D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Apr 19, 2017 14:25

aleks09 napisal/-a:1. Stopi.. pa koji k...c ti je in si ti? A te je kdo kaj vprašal? Sorry ali lepše te ne morem vprašat. DRŽ se prosim teme pa ne provociraj. Raje ti sam napiši kaj pametnega in ne jemlji kar nekaj tujega - v tem primeru mojega, iz konteksta in nato da to še potenciraš z odebeljenim tiskom in izzivaš ter žališ. In predvsem ne žali za nekaj kar se je zgodilo pred leti in predvsem brez posledic. Prav nihče te ni prosil za to, niti te ni nihče nič vprašal. In če že hočeš vedeti.. da točno sem vedel kaj delam zato je pa tudi šlo skozi brez posledic. Pa tudi čez kufer so bili dodatni pasovi. A misliš da sem vozil 160 tam kjer bi bilo to nevarno za druge? Sem lepo napisal, da je šlo toliko le ponekod, s PREDVIDEVANJEM (če veš kaj to pomeni).. Kaj misliš.. aja nič ali zelo malo misliš ko tako skočiš v tujo temo z namenom da napadaš. Pa čeprav povsem neuemeljeno za nazaj. A naj bom tudi jaz nesramen.. kot TI.. kako bi ti lahko rekel oz. imenoval... kot ti mene BUTL ali kaj drugače ? No.. nič te ne bom žalil. Sem ti samo hotel povedat, da se DRŽ teme in ne nabijat.
2. MareC.. kaj ti podpisuješ z velikimi črkami in kar tremi klicaji? Pumpanje :?:
3. klemn.. Sorry tudi tvojega podpisa ne razumem.. še manj pa pripetega linka. A ti kaj manjka ?
4.Moderator..prosim da zbrišeš te zadnje 4 poste, ki so čisto mimo teme. Hvala.

Vsi drugi smo krivi, ne razumemo, se vmešavamo, jemljemo iz konteksta, nabijamo, žalimo... Ti, ki kršiš pravila in zakone ter s tem ogrožaš življenja drugih pa točno veš kaj delaš? BRAVO! :lol:
aleks09
Admiral

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Apr 19, 2017 18:06

Stopi.. sunce ti žarko :D .. a razumeš da sem - zate jaz BUTL, to napisal zato, da ne bi še kakšen kaj takega probal.. no pa tudi če glih hudič mlade žre, da veš, da lahko v nujnem primeru prtljažniki - seveda ob vožnji po pameti pa z zvrhano mero sreče - tudi take obremenitve vzdržijo. Jasno kot beli dan pa je da se to ne prakticira vsak dan. Meni ob verjetno več 10 x uporabi prtljažnika na strehi in kufra ni bilo še nikoli nič narobe. Pa se ne zanašam le na srečo in vedno poskrbim, za čimvečjo varnost pa naj bo to prazen kufer (ki je še nevarnejši), napol poln ali full poln. Tudi po štiri kolesa sem že vozil na strehi in vedno prišel do cilja BP. Nekaterim pa le enega odnese. Ampak dobro pustimo to... in da boš mogoče srečen .. poglej.. tudi jaz ti bom dal prav, kot ti meni skandiraš.. BRAVO! In v potrditev ti tudi PODPIŠEM !!!!! (s petmi klicaji) vse tvoje poste. Sam da boš srečen.... A si zdaj srečen ?

Stopi je tudi napisal: Vsi drugi ne razumemo, se vmešavamo, jemljemo iz konteksta, nabijamo, žalimo... jaz pa dodajam: ne vsi drugi.. ti Stopi, ti .. drugi ne.. :evil:

No ... zame je zadost nabijanja in uničevanja teme in je vse pozabljeno pa napišite še kar hočte. Oprostite klemn, MareC, Stopi in ostali, ki ste to prepucavanje morali brati.

PS: ona od matjaz007 - V vsakem primeru z ali brez colna pa vsi cim prej na morje, ker ste prenapeti.. pa zmaga :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 19, 2017 20:45

Aleks, nekaj te pa ne kapiram, napisal si kaj te zanima, potem pa razlagaš o previdnosti, predvidevanju pa to in ono pa kaj sprašuješ, če pa vse veš in znaš in ti je vse jasno.Eni ti odgovarjajo tako ali drugače pa jih potolčeš.Takšen čoln na strehi in še poln prtjage, lepo te prosim. :shock: :(
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti