OdgovorNapisal/-a admin » To Sep 24, 2019 21:45
Pritoževati se, da so marine predrage, da so cene oderuške, itd., je po mojem mnenju totalni nesmisel. Obstajajo cenejše in dražje marine. Obstajajo tudi lučice in cena gre hitro na polovico ali tretjino... Vsak se odloči kje bo imel svojo barko, ponudniki privezov pa pač delajo po sistemu tržnega gospodarstva. Če so polni, so pač polni in ne vidim razloga, da bi imeli nižjo ceno!
Lep primer so naše marine, kjer se lahko dogovoriš za kakšen popust... Le zakaj? Tudi v nekaterih hrvaških marinah ti bodo dali popust, spet v kakšni drugi, se ti bodo pa smejali, če boš vprašal za njega...
Glede merjenja je tako kot ste eni že omenili, velika večina bark je po papirjih nekaj zgoljufanih in to marine vedo. Iz tega razloga jih večina ne zaupa več papirjem in meritev opravijo sami. V večjih marinah te ne bodo merili, če le nimaš neke eksotične barke... Razlog je, da imajo v taki marini zagoto že nekaj povsem enakih plovil in potem vzamejo podatke od njih ne glede na to kaj ti opletaš s papirji... Glede širine je v nekaterih ta nepomembna, v vseh boljših pa je tudi širina faktor. Do recimo 10 m dolžine ti dovolijo širino do npr. 3.10 m. Če si preko, plačaš 1 meter več, če ti to ne paše, greš pač drugam.
Zgodba je podobna kot cene restavracij po Kornatih, Hvaru in podobno. Jaz nikoli ne pizduliram, da je tam drago, tja pač ne hodim, ker davka na budale ne želim plačevati. Podobno sem iz seznama letos pozimi prečrtal tudi nekaj oštarij na Krku, kamor sem včasih rad hodil! Ni problem plačat nekaj višjo ceno, vendar mora ta višja cena tudi nekaj dati. Če pa mi frajer frigano lignjo (mala porcija) s pomfrijem (še bolj malo krompirja) proda za 140 kn, pa pač tja ne grem več!