Kam gredo barke iz fiberglasa ko umrejo

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: Kam gredo barke iz fiberglasa ko umrejo

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Avg 16, 2020 21:29

Mislim da je ta tema sicer bolj usmerjena v uprašanje kaj se dejansko zgodi z njimi in ne kaj naj nekdo stori. Ampak mislim da take debate nikakor niso škodljive. V Italiji jih prodajo ali podarijo Slovencem in potem jaz to zagledam in takoj vidim potencial v kakem starem skretu in ga kupim :lol: že 3x se je to zgodilo. In vsi trije primerki ravnokar nazaj oživljajo!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Avg 17, 2020 07:52

Ampak žalostno je, da kot občan po naši zakonodaji lahko vržeš poliesterske ostanke v navadne smeti (kar je ok), plovila pa ne moreš nikomur oddat, tudi za plačilo ne. Nekomu, ki nima ustrezne delavnice za razrez se tako sama po sebi ponudi "edina prava" rešitev: Odbrusit serijsko številko in odpeljat v Jernejev kanal, ali pa pustit, da se v neki burji odtrga iz veza in se iti zavarovalniške igre.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Avg 17, 2020 08:40

Ce imas papirje jo lahko prodas cist po pravni poti. Ce jih pa nimas se pa vseeno vedno najde kupec ali prejemnik darila v to sem preprican.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Avg 17, 2020 09:16

Ampak tudi ta veriga se nekoč konča na nekem odpadu.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Avg 19, 2020 08:48

Jaz mislim da ta plovila gredo z burjo. Iz Trsta pridejo v Slovenijo. Ko za nas niso več uredu jih damo na internet za drobiž. Gredo v Črno Goro. Iz Črne Gore pa vse južneje in južneje proti Afriki.
V Afriki pa se zmontira gor en močen motor in gredo polni migrantov nazaj za Italijo. :)
Joke

Ampak baje da je res hudo pomanjkanje čolnov v Tuniziji zaradi migrantov ki kupijo vse živo in gredo z njimi v Italijo, one way ticket.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov