Ko me vrže s tira!!!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Avg 29, 2009 20:46

Novinec napisal/-a: Greška u kucanju, vjerovatno smo vam računali samo jedan motor, a radili dva. Imate li račun kod sebe, da prekontrolišemo?" :wink:

Novinc,kolikor se da razvidet iz računa imaš vse po 2 kom,tako da nič bat da so ti kaj ŠENKALI :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Avg 29, 2009 20:51

Ja na tem računu sta dva, zato je tudi znesek x2. Račun iz prejšnjega servisa pa je "dvomljiv" ker je pol manjša cena in kot je rekel "več tri godine nismo poskupili".

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Avg 30, 2009 15:46

Večna dilema kateri motor, Volvo penta ali Mercruiser ?

Novinec lep odgovor si nam dal ! MERCRUISER !
Res so te olupili ko banano :twisted:
Ti vprašam v Baderno Serđota kok bi nalupil ?
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 31, 2009 00:22

Sem mislil kar sam poklicat Serdžota, pa ga bom raje drug teden. On tako ne dela uradnih garancijskih servisov za VP, ampak on servis naredi, štemla pa nek Italijan, če se deli za servis kupijo pri njemu v Italiji.
Sem pa pravkar pogledal račun doma in piše, da so mi prejšnjič za 1150 Eur servisirali oba motorja. Torej 100% podražitev.

LP

igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Po Avg 31, 2009 08:06

Onda jesu poskupili!Večna problematika okoli servisov.Ampak garancija pa je.Svetujem ti,da si dobiš dobrega slovenskega serviserja in ne hrvata,ker so vsi najbolj pametni in draguljarji.Seveda ko preteče garancijski rok.Meni je moj serviser-draguljar rekel da se vsako leto šola oziroma dopolnjuje znanje in da so zato njegove ure tako drage.Motorji pa 15 let enaki.Jaka muda.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Avg 31, 2009 08:25

No, Novinec, sedaj pa se verjetno boš vrnil v "kancelarijo", da ti razloži podražitev. :)
Guma je guma, zaenkrat.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Avg 31, 2009 08:40

Moramo razumet, da tudi serviserji morajo preživet :idea: Polet, ko jim non stop stojimo za vratom, še nekaj delajo. Preostale tri letne čase, pa vemo, kako je, navadno bolj na "easy". V službo, pol pa na kavico, debata v kafiču, pa nazaj v delavnico, do malce se tako sploh ne splača nič lotit, ker si samo umažeš roke, napraviš tako nič. Potem podaljšana marenda, pa je ura tako že poldne, ja v tisti uri ali dveh, do konca šihta, pa se tako kaj dost ne da naredit. Hrano, elektriko, kredite,...pa je vseeno treba plačevat.
Pol pa je računica itak enostavna. Izračunaš, koliko rabiš za preživetje preko zime, deliš z plovili, ki jih boš servisiral in dobiš znesek računa na plovilo. Pa je eksistenca rešena :?:
No, vsi le niso takšni. Opažam, da se tudi na Hrvaškem malce obrača, ampak še vedno so predragi. Moramo pa tudi vedet, da na Hrvaškem plačamo carino, zato so deli že v osnovi dražji. Serviserji tudi dobijo priznan rabat za dele in material in tega se Hrvati težko odpovejo :idea:
Poznam precej lastnikov, ki serviserjem samo dostavijo material in rezervne dele in plačajo samo delo. Tako lahko prišparaš tudi do 20%, odvisno od iznajdljivosti.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Avg 31, 2009 10:59

Ampak kao uradni serviser VP ti ne bo poštemplal servisne knjižice, če ne bo on prodal "original" dele za VP. Kamor se obrneš maš rit zadaj. Hvala bogu da bo kmal konec garancije.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 31, 2009 11:16

Gregor, pa to tip dela. Mojmu kolegu je tako naredil servis. Kolega je v Trstu kupil olje in filtre ter cinke, potem pa je ta italijan osebno prišel k Serdžotu in je poštemplal knjige, na podlagi računov ki so mu bili dokaz, da je bil material tam kupljen.
Pa še ena od tega vikenda. VP daje garancijo dveh let za plovila katerim servis je opravljen v državah EU. Hrvati še niso v EU in pri njih servis ne velja, velja le opravljen servis v enem letu kot vsem drugim servisom izven EU. Vendar, dokler ne pride do garancijskega popravila je to OK, ko pa pride..... pa ga je..! Serviser mi je še povedal, da po enem letu ne gredo vsa popravila v garancijo, poleg tega pa, če je napaka na nogi in je potrebno plovilo dvignit iz vode, potem ti sam plačaš dvig in spust, ker jim to VP noče plačat. (beri - v drugem letu garancije na Hrvaškem plačaš skoraj vse sam).
Čakam papredračun od Felixa iz Izole, da vidim kaj bo on napisal, koliko bi mi on zaračunal, da vidim al sem ga popušil al sem profitiral. Glede na mene, .... jaz ga vedno pušim!

Tex, mogoče pa je res Merc boljši. Ne vem,...

LP

Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 31, 2009 11:33

Serđotu dele dobavi Georgio, ki ima v Valkaneli prikolico, hitro in cenovno ugodno če gledamo cene Ferellia 8)

Če boš kar rabil povej, najbolje pa,da se zmenimo pa pred sezono naredimo servis in pripravo vsi naenkrat, pa še en rostilj zravn.Pa še dvig je pri serđotu ugoden.

Če ni boljši je vsaj cenejši ;) Merc mislim ;)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 31, 2009 11:48

Ja za mene je bil Serdžo vedno ugoden, samo mal je šlampast, moraš mu pod prste gledat, ker kar hitro kaj pozabi, kar si mu napisal ali naročil. Drugače pa je pri njemu konec sezone ali pred sezono, ko nima veliko dela, potem so pavšali tudi 40% ceneje. Je pa to vseeno Ferellijeva šola, saj je Serdžo tam kar dolgo delal.

Merc? Ja cenejši pa je, kvaliteta pa je že skoraj enaka, VP ima samo boljši brend v EU, Merc pa v USA.

LP

Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 31, 2009 12:10

Ja vem vem, ampak se ne marajo prevec s ferellijam, ker jim je zadnja leta zelo velik strank odpeljal 8)
Nič k seđotu bo treba v aprilu pa bo :D
Ta teden pa mogoče skočim do njega na en pir,da pove če je švabov že kaj sit :lol:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Avg 31, 2009 21:01

Pr Serđotu se mi zdi da je zadnja leta predvsem problem šlamparija ta pa izvira iz tega da delajo mulci iz celga sela in gazda ne dela prov velik več sam.... praktično nč kokr jest vidm sam šuške šteje!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 31, 2009 21:42

Matejc, nemoj tako, tamo rade samo moji sinovi (kaže Serdžo), dobro možda jedan sinov prijatelj, a sve ostalo je familija.

Ja, sem ga enkrat vprašal, kdo so fantje. Pa zar se ne vidi: sinovi. pol pa ga nisem hotel spraševati od koliko žensk bi bili to sinovi, ker si niso med sabo Bog ve kaj podobni.

Stari pa je kot "šipac". denar k meni, pol pa jaz talam, če je komu sploh kaj potrebna. Ampak se širijo po Baderni in imajo kar lepo zrihtano.

LP

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Avg 31, 2009 21:58

Bo najbolje obiskati doktorja v Sevnici ,pa bo vse ceneje in res poštimano.Sundancer,Mažko pa še kdo to že vedo...
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov