Navtične ure

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Apr 01, 2011 23:05

glens napisal/-a:Malo off...kakšno navtično uro kaj priporočate, sem čisti laik na tem področju, vendar bi rad nabavil takšno uro, za neko sprejemljivo ceno in kvaliteto. Zelo uporabna funkcija se mi zdi storm alarm in bi jo tudi želel imeti. Skratka kakšne so kaj cene in kateri modeli so zadovoljivi?

Že osmo leto nosim Casio G-shock. 200 m-ska, vsa leta brez enega samega problema. Pred vema letoma preventivno menjal baterijo in pašček. Priporočam!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Apr 03, 2011 15:46

Sem se po primerjavi kar nekaj ur nazadnje odličil, da bom vzel suunto core light blach, Pa me zanima, kje se bi jo dalo dobit najceneje...če ima mogoče kdo kkšno pametno informacijo glede tega. Mogoče veste, kje jih sploh prodajajo?

Hvala
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Apr 03, 2011 20:17

Jaz imam isto, kupil sem jo pri najbljižjem urarju (v Trbovljah), cene imajo tako povsod iste, mogoče kak euro gor dol, zadovoljen, le baterija se hitro isprazni ampak jo lahko sam zamenjaš, je zlo simpl in pocen.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Ne Apr 03, 2011 21:50

gregor.n napisal/-a:Jaz imam isto, kupil sem jo pri najbljižjem urarju (v Trbovljah), cene imajo tako povsod iste, mogoče kak euro gor dol, zadovoljen, le baterija se hitro isprazni ampak jo lahko sam zamenjaš, je zlo simpl in pocen.
lpg

In ali si zadovoljen? Bi jo tudi meni priporočil? Koliko pa je kaj uporabna funcija storm alarm? Saj vem da je že bilo napisanega nekaj o tem, vendar me zanima kokretna izkušnja.
Kako se pa kaj vidi na uro ob močnem soncu, se mi zdi, da se pri light black boljše vidi kot pri all black.

Hvala za odgovore!

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Apr 03, 2011 23:00

gregor.n napisal/-a:Jaz imam isto, kupil sem jo pri najbljižjem urarju (v Trbovljah), cene imajo tako povsod iste, mogoče kak euro gor dol, zadovoljen, le baterija se hitro isprazni ampak jo lahko sam zamenjaš, je zlo simpl in pocen.
lpg

Jaz imam all black, ker je boljši pas, vidi se dobro, storm alarm imam izklopljen.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Apr 08, 2011 10:31

Hvala gregor za vse informacije. Sem se odločil in nabavil suunto core light blach.
Sedaj pa imam problem, ker nikakor ne morem skalibrirati barometra in višinomera. Problem je pa sledeč: ko nastavim točen barometrični pritisk, ura kaže 40m prenizko višino, ko pa nastavim točno višino, pa je barometer za 2 hPa prevelik? Prosim razlago tega in za pomoč!
Vem kako zadeva deluje (tlak-višina) vendar menim, da mora obstajati neka kalibracija, ki bi odpravila to razliko v netočnih vrednostih.
Drugače pa je višinomer za moje pojme zelo natančen (če prištejem razliko, ki bi jo rad skalibriral) .

LP
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Apr 12, 2011 22:40

Kaj res nihče nima takšnik težav s to uro? Kolker sem zalsedil, je vas kar nekaj na forumu s suunto core urami..

LP
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Apr 13, 2011 07:47

Nimam take ure tko da pobglej malo tikaj

http://forum.suuntowatches.com/general-questions/
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Apr 13, 2011 09:48

Glens. Nikoli ne boš imel čisto točnega pritiska in višine naenkrat. Pri moji uri vsake toliko časa nastavim samo višino, pritiska nikoli. Tudi tista 2 hPa ne igrata vloge. To ni professionalni inštrument za pritisk, ampak je dober indikator za spremembe pritiska - storm alarm. Tudi višina bo vedno za kakšna 2 - 5m odstopala.
V8 + Jet drive

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov