Hvala, Grega295.
Od odgovornih me ne zanima toliko podpisnik (Turk najbrž teoretično mora podpisati vse, kar mu po protokolu - sprejme ustrezni organ po predpisanem postopku, pa če je pametno ali ne - podtaknejo)
ampak predlagatelj (kdo v upravi za pomorstvo

)
Omenil sem, da sem se zadnjih nekaj mesecev motal med jadralnimi letalci in ti ugotavljajo, da za reči, ki jih v Nemčiji ureja zveza za jadralno letenje v bližnji okolici ustanavljajo agencije z lahko tudi več kot 50 zaposlenimi, v katerih so ljudje, ki še nikoli niso leteli z jadralnim letalom...
In postopek za športno orodje, ki se mu reče jadralno letalo, postaja vse bolj podoben tistemu za letalo za javni prevoz potnikov...
Potem si morajo te agencije zmisliti razlog za obstoj in potem zakomplicirajo postopke itn. in to je seveda treba zaračunati...
Nelogičnost oziroma neskladje med zahtevami predpisov zgoraj dajejo vtis, da nihče ni testiral, če se lahko sploh greš varno plovbo od pristanišča do marine in nazaj, od marine do sidrišča in od sidrišča do obale
na način, ki je skladen s predpisi(pomožni čolni samo na vesla? Plovila pomorske policije v obalnem pasu samo na vesla? Plovilo za odstranjevanje ekoloških zadev - recimo razlitega goriva - v tem območju samo na vesla? Izven obdobja kopalne sezone samo na vesla? itn.)
Zadeva spominja na prometno ureditev, kar zadeva kolesarje, v Ljubljani. Po zasnovanju (in pred sprejetjem) namrež žal predlogodajalec ni dolžan prevoziti obravnavanega območja in preizkusiti, ali lahko (domnevno ekološko ustrezni, z manj zahtevami za prostor za 'mirujoči promet' (kakšno ime

) in sploh kao zaželjeni) lahko sploh delujejo, tako kot vsaj približno preverijo, če lahko še delujejo povezave mestnega potniškega prometa.
Zato me zanima
predlagatelj in njegova argumentacija.
(Ne da smo pri velikem delu druge zakonodaje v SLO dosti boljši; za skoraj vse pridemo na to, da je edino vačno to, da je sprejeto v skladu z zakonom in predpisanimi postopki za sprejetje. Ti pa nisti slučajno ne dajejo vtisa, da navajajo k uzakonitvi dobrih in pametnih rešitev, kaj šele da bi kaj takega zagotavljali...)
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...